PS3 veya eşdeğer Xbox

Sıfır cihaz bulman imkansız gibi. Sağlam tercihen RGH yapılmış bir yeni kasa 360 al yoluna devam et. Bir önceki nesilde kesinlikle Xbox ps3 ten daha iyiydi. Adamlar bundan ders alıp PS4’te tank gibi geçtiler xbox’ın üzerinden zaten.

Sıfır cihaz bulman imkansız gibi. Sağlam tercihen RGH yapılmış bir yeni kasa 360 al yoluna devam et. Bir önceki nesilde kesinlikle Xbox ps3 ten daha iyiydi. Adamlar bundan ders alıp PS4’te tank gibi geçtiler xbox’ın üzerinden zaten.
Kesinlikle saçma bir yorum olmuş. Geçtiğimiz nesilde Xbox çok iyi başladı ama kapanışı Ps yaptı. Türkiye’de eğer Halo, Geow gibi serilere özel ilgin yoksa (ki olanda ikilemde kalmadan alır geçer) kesinlikle ve kesinlikle Playstation Xbox tan daha alınasıdır. Konsolların daha stabil çalışması, Gow, Uncharted, Killzone gibi özel oyunları, Türkçe dil desteği, oyun ve aksesuarlara erişim kolaylığı gibi Xbox’dan oldukça üstündür. Xbox’ın tek avantajı İse Xbox Live’ın Psn’e göre daha iyi çalışması ki bu rahatlığı yaşamak ve Online oynayabilmek için de Gold üyelik ister. Fanboyluk yapmaya gerek yok.

Hocam birilerini fanboy diye eleştirmeden önce yazılanı iyice anlamak lazım. Benim hiçbir zaman marka bağımlılığım olmadı. Commodore 64 - Amiga 500 zamanından beri oyun oynarım. Ve bu makinaların hepsi ( sadece ilk Xbox’ı almadım ) elimden geçti. Bu nesilde de iki konsoluda kullandım ve PS4 Xbox’a göre çok ama çok üstün. Bir önceki nesil tüm multi-platform oyunlara bakarsan Xbox 360 neredeyse hepsinde daha iyi sonuçlar veriyor. Bunun sebebi sony’nin gidip anlaması ve oyun geliştirmesi çok zor bir işlemci olan “ Cell “ ile çıkış yapması. Eğer sen hala inatla Ps3 - Xbox 360’dan stabil çalışıyor dersen ya körsündür yada fanboy. Özel oyunlara gelirsen Sony zaten havada karada ezer Microsoft’u. Yukarıda yazdığın özel oyunların tamamına yakınını oynadım. Senin unuttuğun Last of Us ve Mgs 4 bile tek başına konsol aldırabilecek oyunlardır. Ama burada tartışılan hangi konsoldan daha iyi performans alacağı arkadaşın. RGH yapılmış yeni kasa bir XBox ile multi-platform tüm oyunlarda Xbox ile rahat eder. Zaten amacı konsola özel oyunlarsa PS3 alır yoluna bakar.

Beynim yanıyor, içimdeki ses %60 PS3 al diyor %40 Xbox diyor çünkü, PS3'te gerçekten de Youtuber'lardan izleyipde keşke oynayabilsem dediğim oyunlar var sanırım PS3 alacağım.
Bir de bir şey soracağım Xbox Gamepad'i alsam çalışır mı? Gamepad'i gerçekten iyi de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke çalışsa.

Bak sana şunu da söylemek istiyorum, Xbox'un tüm kontrolcüsü (360 ve One) hiçbir PS kontrolcüsünü affetmez. Çok rahat ya. 360'da kullandım, One'da. Ama çok rahat Xbox kontrolcüleri. Eğer kontrol etme ihtimalin varsa Xbox kontrolcülerini dene. Farklı bir deneyim olur. Ama DS3 ve DS4'de boş değil. Ama Xbox kontrolcüsü çok rahat.

Birde, realist düşün, Xbox markası Türkiye'de yaygın değil. Pek çok yerden DS3, DS4 var ama her yerde Xbox kontrolcüsü yok. :) Her yerde 20-30 liraya PS3 oyunu bulabilirsin, ama her yerde Xbox 360 oyunu bulamazsın. En azından Çanakkale'de Xbox 360 oyunu yok, kolu da 120 lira. Ama DS3 55 liraya ilan açmıştı birisi, hemen satıldı.

PS3'ün oyun kütüphanesi daha zengin ve daha sorunsuz cihaz. Xbox 360(muadili) hem oyun bakımından az hem genel anlamda sorunlu cihaz.
Cruslan haklı. Bu adamın da yorumunu dikkate al. 3K hatası diye internette araştır.

Sadece Xbox 360'da 3K yok, PS3 tarafında da YLOD denilen, aynı hata var. Cihazın aşırı ısınması sonucu işlemci bacaklarının çatlaması sonucu sistemin çalışmaması. İkisinde de var. Ama Xbox 360'ın Arcade ve Elite modellerinde daha sık görülen bir hata.

Ayrıca tüm yazım yazılarında yazım yanlışı var. Onları düzelt. Daha yeni cezam bitti, düzelt. Yazarım.

Playstation, exclusive oyunları ile çok daha zengin. Xbox da, Gears of war, halo olarak çok kolay sınırlandırılıyor. İçindeki bileşenler, slim, fat her türlü modele göre değişiyor. Anlayan birisi değilim ama son sürümleri daha iyi oluyor diye biliyorum. Furkan cahil değil de biraz fazla Ps3 kullanmış, araştırmış diyelim. Bu da güzel bir şey, kullandığın bir cihaz da bütün yorumu yapabilecek kadar ustalaşıyorsun. Sen de arkadaşım, falcon kasa demeyeceksin :D Sıfırı yok zaten, ikinci el de falcon olmayan modelden bul demiş sana orada. Ps3 alacaksan Super slim yeni model, kırılmış dolu oyunlu al. Exclusive oyunları oyna çok zevkli. Ondan sonra, konsol sevdan bitince PC geç, artık eski nesil konsollar bitti bitecek. Son yılları... ikisini de almayın artık, son alışınız olsun.

Playstation, exclusive oyunları ile çok daha zengin. Xbox da, Gears of war, halo olarak çok kolay sınırlandırılıyor. İçindeki bileşenler, slim, fat her türlü modele göre değişiyor. Anlayan birisi değilim ama son sürümleri daha iyi oluyor diye biliyorum. Furkan cahil değil de biraz fazla Ps3 kullanmış, araştırmış diyelim. Bu da güzel bir şey, kullandığın bir cihaz da bütün yorumu yapabilecek kadar ustalaşıyorsun. Sen de arkadaşım, falcon kasa demeyeceksin :D Sıfırı yok zaten, ikinci el de falcon olmayan modelden bul demiş sana orada. Ps3 alacaksan Super slim yeni model, kırılmış dolu oyunlu al. Exclusive oyunları oyna çok zevkli. Ondan sonra, konsol sevdan bitince PC geç, artık eski nesil konsollar bitti bitecek. Son yılları... ikisini de almayın artık, son alışınız olsun.
Xbox 360 mı sorunlu cihaz? Bilmeden ya da fanboyluğun etkisinde kalarak yorum yapmayın. PS3 640p çalıştırdığı RDR'de bile 22 FPS'ye düşen bir cihaz, grafiklerin çamur olmasına karşın. Aynı oyunu X360 720p sabit 30 FPS'de oynatıyor. PS3 özel oyunlar hariç çöp bir cihaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özel oyunlarına bir şey dediğim yok. 640p oynattığı RDR'de 22 FPS'ye düşen bir cihazdan bahsediyoruz. Kırılmış oyun yüklenmiş falan beni ilgilendirmiyor. 720p'de 30 FPS sabit verebilen bir cihaz varken gidip 640p'de 20 FPS'ye düşen bir çöpü seçmem ben şahsen. PS3'ün özel oyunlarının hastası değilseniz kesinlikle alınmaz. X360 alın. 3K falan eski kasalarda kaldı. Alırken hangi kasayı aldığınıza dikkat edin bir zahmet. Ayrıca X360 kullanıcısı değilim, fanboy yaftası yemek istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı