PS4 Aim'e alışamamak

berkhan1995

Kilopat
Merhaba arkadaşlar, bugün PS4 alalı yaklaşık iki üç ay oldu, özel oyunları bitirdim sayılır, tlo, Uncharted, God of War serisi vs gibi FPS oyun hastası olduğum için Battlefield 1 ve 5 oyununu aldım, senaryo modlarını bitirdim, Online girmeye başladım. Fakat aim olayına asla ısınamadım 2 aydır oynuyorum farklı bir sürü sensivity ayarı kurcaladım ama seri oynayamıyorum bugün kafeye gittim. PC üzerinden BF1 Online ve CS:GO filan girdim dünya varmış dedim resmen PS4 rahatlığı çok iyi ona diyecek bir şeyyim yok ama bu sorunun çözümü var mıdır? Mouse seri ve rahatlığını konsolda bir türlü yakalayamadım.

Merhaba arkadaşlar, bugün PS4 alalı yaklaşık iki üç ay oldu, özel oyunları bitirdim sayılır, tlo, Uncharted, God of War serisi vs gibi FPS oyun hastası olduğum için Battlefield 1 ve 5 oyununu aldım, senaryo modlarını bitirdim, Online girmeye başladım. Fakat aim olayına asla ısınamadım 2 aydır oynuyorum farklı bir sürü sensivity ayarı kurcaladım ama seri oynayamıyorum bugün kafeye gittim. PC üzerinden BF1 Online ve CS:GO filan girdim dünya varmış dedim resmen PS4 rahatlığı çok iyi ona diyecek bir şeyyim yok ama bu sorunun çözümü var mıdır? Mouse seri ve rahatlığını konsolda bir türlü yakalayamadım.

Hocam o rahatlık icin daha cok erken uzgunum :( daha once hiç gamepad ile Online FPS oynamadiysaniz alismaniz zaman alacaktir. 6 yıldır gamepad ile oyun oynuyorum offline/online biraz ara verdigim an kontrol zayifliyor cunku gamepad ile FPS oyunu oynamak gercekten yürek istiyor. Stick’i hassas bir sekilde kontrol etmek gerekiyor. Zamanla alışır çatır çatır vurusunuz.

Ben yıllardır pc oyuncusuyum arkadaşımda 10 yıldan uzun süredir konsol oyuncusu. War zone oynuyoruz ne kadar iyi de oynasa pc her zaman rekabetçi fps oyunlarda bir adım önde. Ama ne zaman forza vb yarış, yada spor oyunları konu olsa o zamanda klavye ile konsol performansı alınamıyor. Konsol ile çok iyi oynayanlarda var ama ayar kaynaklı değil sizin sorununuz las hafızanız alışana kadar bu acemiliği çekersiniz. Bende yakın zamanda f710 aldım çok keyifli ancak hala alışamadım.

Bazı oyunlarda jiroskop açılıyor diye biliyorum. Jiroskop nedir diye sorarsanız da kontrolcüyü hareket ettirerek aim alma olayı. Telefon oyunlarında ve kontrolcülerde var. Onu açarsanız PC de klavye mouse kullanmaya yakın aim alabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Üsteki telefon ile jiroskop kullanıyor mesela. Aimi de iyi.

Yaklaşık olarak üç yıl PS4 kullandım. Cihazımda en sevdiğim ve en rahat oynayabildiğim oyunlarım Gran Turismo, GTAV, RIDE vb. bu oyunlardı. Ne zaman PUBG, Star Wars Battlefront 2 oynamaya kalksam cihazdan soğuyordum. Çocukluğumdan beri bilgisayar oyunlarından atari salonlarından çıkmayan ben, konsol ile FPS oyunlarını oynayamıyordum. Oynadığım adamlar havada kafa atışı yapabiliyorken benim yapamamam biraz canımı sıkmaya başlamıştı. Sonuç olarak karar verdim ve konsolda oynanabilecek oyunlar bunlar dedim ve diğerlerini rafa kaldırdım. Tadı ayrı bir güzel ancak PC'nin yerini dolduramıyor.

Gamepad hiçbir zaman klavye mouse rahatlığını veremez maalesef. Verebilseydi aim assist koymazlardı. Ortalama seviye alışılabilir ama tam olarak alışmak pek kolay değil. Yani yapacak bir şey yok. PS4 destekli klavye, mouse setleri oluyor. Ama hile gibi kullanılıyor. Kullanması pek keyifli denemez.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler ama bir karar verdim konsolda FPS oyunları oynamayı düşünmüyorum her ne kadar da alışmış olunsa PC'deki mouse rahatlığını asla vermiyor çünkü PC'den girdiğimde rekabetçi oyunlarda mesela CS:GO'da bir maçta 30 kill aşağısı almıyorum tam kafadan ve odaklanıp vuruşlar yapıyorum Mouse'da bu yüzden FPS oyun türünde konsol bana istediğimi veremeyecek bunu anladım en iyisi diğer oyun türlerinden devam canım FPS çektiğindede kafenin yolunu tutarım. 🙂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı