PS4 çözünürlük çok düşük

Mahmutab

Hectopat
Merhaba PS4 fat kasa sahibiyim ve oyunlarda sanki çözünürlük 720P'den aşağı gibi. Keskinlik yumuşatma yok gibi. Özellikle GTA V ağaçlar vb. sanki 1K TL'lik PC'de açmışım gibi görüntü var. TV ile alakalı diye düşünüyorum. Hi Level marka TV var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ha? Fat kasanın grafik ile ilgili hiçbir sorunu olmadı, ısınma gibi kronik sorunları oldu ama bunun oyun grafiği ile bir ilgisi yok. O zaman şuna da cevap ver, madem bu sorun Fat kasadan dolayı olabiliyor, niye aynı donanımı kullanan Slim'e geçerse sanki sorun düzelirmiş gibi konuşuyorsun? Sen daha Fat kasanın hatasını bilmiyorsun.

Donanım aynı, tekrar söylüyorum, donanım aynı.
Kardeşim fat kasa Slim kasa eski yeni fark etmiyor donanım aynı ve cuh modellerine göre hataları azaltılıyor ne boş yapmışsın şurada.
Bak yine geldi "boş yapmışsın" diyen. Adam gibi tartışıyoruz ağzınızdan bir kereliğine kötü kelime çıkmasın.
@1372653
"Kanka" 3 yıl İnternet Kafe'de çalıştım 3 yıl boyunca 1-2 defa başıma geldi. Bir deneyim sunuyorum. Hala "cahil" diyecekseniz zaten artık ne yapsam anlatamam. İnsan gibi yardım etmeye çalışıyorum adam gelmiş "boş yapma" diyor (sana söylemiyorum Dyean.) Konuyu çok fazla uzatmayacağım. İyi sosyaller size.

"Kanka" 3 yıl İnternet Kafe'de çalıştım 3 yıl boyunca 1-2 defa başıma geldi. Bir deneyim sunuyorum.
Deneyimin umrumda değil. İstediğin gibi yardım edebilirsin fakat bu sana yanlış bilgi verme hakkı vermez.

Sana baştan açıklayayim. Oyun yapan firmalar PS4'ün donanımına göre oyunu optimize ediyorlar, değil mi? Bu işlem donanımdan donanıma göre değişiyor. Fat kasa ve yeni olan Slim kasalar aynı donanımı kullanıyorlar, aynı donanımı kullandıkları için ikiside aynı performans ve grafiklere sahip.

Fat kasanın hataları düşündüğün gibi değil, Fat kasanın en büyük hatası aşırı ısınmadan dolayı oluşan fan sesiydi, yani bu sorun oyun grafiklerine etki edecek bir sorun değil.

Ha mesela adamın sorunu "PS4'üm ısınıyor" gibi bir konu açıp sorunun Fat kasa olabileceğini söylersen haklı olabilirsin ama bu konu Fat kasanın herhangi bir kronik arızası ile bir ilgisi yok, PS4 Slim de aynı donanımı kullanıyor.

Deneyimin umrumda değil. İstediğin gibi yardım edebilirsin fakat bu sana yanlış bilgi verme hakkı vermez.

Sana baştan açıklayayim. Oyun yapan firmalar PS4'ün donanımına göre oyunu optimize ediyorlar, değil mi? Bu işlem donanımdan donanıma göre değişiyor. Fat kada ve yeni olan Slim kasalar aynı donanımı kullanıyorlar, aynı donanımı kullandıkları için ikiside aynı performans ve grafiklere sahip.

Fat kasanın hataları düşündüğün gibi değil Fat kasanın en büyük hatası aşırı ısınmadan dolayı oluşan fan sesiydi, yani bu sorun oyun grafiklerine etki edecek bir sorun değil.

Ha mesela adamın sorunu "PS4'üm ısınıyor" gibi bir konu açıp sorunun Fat kasa olabileceğini söylersen haklı olabilirsin ama bu konu Fat kasanın herhangi bir kronik arızası ile bir ilgisi yok, PS4 Slim de aynı donanımı kullanıyor.
FAT kasanın kronik arızası olarak başıma geldiğini 1-2 defa görmüştüm. Tabii şimdi işin içinde sürüm var ki bunu söylememe gerek olmadığını düşünüyorum. Nasıl olsa bilgili birisine benziyorsunuz, her neyse. Donanım olarak konuşmuyorum bak mesajları alıntılıyorum:
FAT kasa en eski kasa.
Eski olduğu için hatalarla dolu. Bu da bir hata olabilir?
"Olabilir" demişim. Sizde haklı olabilirsiniz tabii, ancak ben bizzat yaşadım ve sadece bir fikir sundum. Daha görmeden neden "yanlış bilgi" diyorsunuz? FAT kasanın temel sorunlarını biliyorum, anlatmanıza gerek yok.

Donanım olarak konuşmuyorum bak mesajları alıntılıyorum.
Hayır sen donanım ile alakalı konuşuyorsun, sürüm derken CUH ile mi yoksa yazılım sürümü ile mi konuşuyorsun , her neyse ikisi ile de alakası yok.

Konuyu şöyle anlatmaya çalışayim, bir oyunun grafiği nasıl arttırabilirsiniz? Oyunun optimizasyonunu daha iyi yaparak veya donanımı güçlendirerek, PS4 Slim yeni olmasına rağmen aynı donanımı kullanıyor, bunu ilk mesajımdan beridir söylüyorum. Yazılım hataları desem Fat kasa da yazılımdan dolayı bir sorun da yok, PS4 Slim aynı donanımın daha küçük bir kasa içinde yapılmış ve birkaç yenilik getirmiş versiyonu (yenilik derken donanım gücü anlamında değil, mesela PS4 Slim Wi-Fi 5 desteğini getirmişti, tabii ki bunun grafik ile bir alakası yok)

"Olabilir" demişim. Sizde haklı olabilirsiniz tabii, ancak ben bizzat yaşadım ve sadece bir fikir sundum. Daha görmeden neden "yanlış bilgi" diyorsunuz? FAT kasanın temel sorunlarını biliyorum, anlatmanıza gerek yok.
"Olabilir" demen yaptığın mesajın hatalı olmasını değiştirmiyor, internet kafedeki deneyimin benim için hiçbir şey ifade etmiyor.

Hayır sen donanım ile alakalı konuşuyorsun, sürüm derken CUH ile mi yoksa yazılım sürümü ile mi konuşuyorsun , her neyse ikisi ile de alakası yok.

Konuyu şöyle anlatmaya çalışayim, bir oyunun grafiği nasıl arttırabilirsiniz? Oyunun optimizasyonunu daha iyi yaparak veya donanımı güçlendirerek, PS4 Slim yeni olmasına rağmen aynı donanımı kullanıyor, bunu ilk mesajımdan beridir söylüyorum. Yazılım hataları desem Fat kasa da yazılımdan dolayı bir sorun da yok, PS4 Slim aynı donanımın daha küçük bir kasa içinde yapılmış ve birkaç yenilik getirmiş versiyonu (yenilik derken donanım gücü anlamında değil, mesela PS4 Slim Wi-Fi 5 desteğini getirmişti, tabii ki bunun grafik ile bir alakası yok)

"Olabilir" demen yaptığın mesajın hatalı olmasını değiştirmiyor, internet kafedeki deneyimin benim için hiçbir şey ifade etmiyor.
Sizin için hiçbir şey ifade etmiyorsa tartışmaya girme arkadaşım? Ben yanlış bilgilendirme yapıp mesaj mı kasıyorum burada? Niye yanlış bilgilendirme yapayım?

Sizin için hiçbir şey ifade etmiyorsa tartışmaya girme arkadaşım? Ben yanlış bilgilendirme yapıp mesaj mı kasıyorum burada? Niye yanlış bilgilendirme yapayım?
Belki sana öyle düzelmiş gibi gelmiştir orasını bilemem.

Tartışmaya niye senin internet kafe olayına inanmadığım için katılmayayim onu anlamadım?

Herkes yanlış bilgilendirme yapabilir, ben de yapabilirim, önemli olan bildiğin bilginin yanlış olduğunu anlayıp kabul etmektir. Sanki yanlış bilgilendirme ihtimalin yokmuş gibi yazmışsın.

Belki sana öyle düzelmiş gibi gelmiştir orasını bilemem.

Tartışmaya niye senin internet kafe olayına inanmadığım için katılmayayim onu anlamadım?

Herkes yanlış bilgilendirme yapabilir, ben de yapabilirim, önemli olan bildiğin bilginin yanlış olduğunu anlayıp etmektir. Sanki yanlış bilgilendirme ihtimalin yokmuş gibi yazmışsın.
Bak, ben "yanlış bilgilendirme yapmam" demiyorum. Dün 1-2 tane yaptım mesela İnsan gibi özür dileyip konudan ayrıldım. Benim demek istediğim bir insanın deneyimine ve anlattıklarına "umurumda değil (sahte örneklendirme yaptım)" dersen karşı taraf ister istemez sinirlenir veya başka bir şey olur. Ben sinirli değilim hatta tartışma şu an gayet iyi. Ancak ben yalan deneyim paylaşıp yanlış bilgilendirme yapmam. Yukarıda belirttim.
yanlış bilgilendirme yapmam. Yukarıda belirttim.
Dün 1-2 tane yaptım mesela İnsan gibi özür dileyip konudan ayrıldım.
Yanlış anlaşılmasın.

Bak, ben "yanlış bilgilendirme yapmam" demiyorum. Dün 1-2 tane yaptım mesela İnsan gibi özür dileyip konudan ayrıldım. Benim demek istediğim bir insanın deneyimine ve anlattıklarına "umurumda değil (sahte örneklendirme yaptım)" dersen karşı taraf ister istemez sinirlenir veya başka bir şey olur. Ben sinirli değilim hatta tartışma şu an gayet iyi. Ancak ben yalan deneyim paylaşıp yanlış bilgilendirme yapmam. Yukarıda belirttim.

Yanlış anlaşılmasın.
Deneyimine yalan demedim, "umrumda değil" derken yanlış kelimeleri seçtim ve yanlış anlaşıldı özür dilerim. Demek istediğim belki sana düzelmiş gibi gelebileceği ihtimaliydi ve bunu sana bildiğim bilgiler ile anlatmaya çalıştım, bazı yerlerde sert davranmışım, özür dilerim. Bazen forumda karşımdaki kişinin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu bilmediğim için böyle konuşabiliyorum ama sen iyi biri gibisin.

Deneyimine yalan demedim, "umurumda değil" derken yanlış kelimeleri seçtim ve yanlış anlaşıldı özür dilerim. Demek istediğim belki sana düzelmiş gibi gelebileceği ihtimaliydi ve bunu sana bildiğim bilgiler ile anlatmaya çalıştım, bazı yerlerde sert davranmışım, özür dilerim. Bazen forumda karşımdaki kişinin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu bilmediğim için böyle konuşabiliyorum bazen ama sen iyi biri gibisin.
Önemli değil, bende özür dilerim biraz fazla uzattık. Konu Sahibi mısır ve çayla bizim tartışmamızı izliyor sanırım. Tartışmayı burada bitirip uzatmayalım. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı