Ps4 İçin Monitör Tavsiyesi

demreaydin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 800-1200 civarı bütçem var PS4 için monitör tavsiye edebilir misiniz? Bir de IPS panelin oyun konusunda ne gibi dezavantajları var?

IPS panelin artısı daha geniş açıdan aynı rengi görmek ve renk kalitesi. Tabii bunları elde ettiğin durumda da tepkime süreleri vs. bir artış oluyor. Hem PS4'te hem de iyi bir PC'de kullnacağım dersen bunu al:
24" G2460Pqu GENİŞ EKRAN GAMİNG MONİTÖR - Vatan Bilgisayar
Asus 24" Vg248Qe Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar

Eğer sadece PS4'te kullanırım dersen de:
Philips 27" 278C4Qhsn/00 Geniş Ekran ips-Led Monitör - Vatan Bilgisayar

Böyle ince çerçeveli bir şey olabilir.

IPS panelin artısı daha geniş açıdan aynı rengi görmek ve renk kalitesi. Tabii bunları elde ettiğin durumda da tepkime süreleri vs. bir artış oluyor. Hem PS4'te hem de iyi bir PC'de kullnacağım dersen bunu al:
24" G2460Pqu GENİŞ EKRAN GAMİNG MONİTÖR - Vatan Bilgisayar

Eğer sadece PS4'te kullanırım dersen de:
Philips 27" 278C4Qhsn/00 Geniş Ekran ips-Led Monitör - Vatan Bilgisayar

Böyle ince çerçeveli bir şey olabilir.

Asus 27" Mx279H Geniş Ekran Ah-ips Led Monitör - Vatan Bilgisayar

Zaten bu iki ürün arasında kaldim. Sadece ps4 için kullanacağım. Benim de düşüncem ips olandan yana hem de 27 inç
Yalnız söyle bi sıkıntım var. Ps4 en fazla 60hz destekliyor diye 60hz diye düşünüyordum. Fakat şöyle bi yorum aldım ben o yüzden 144 hz olan ikinci ürün de kafami karistirdi.

"Şimdi ister ps3 olsun ister ps4 olsun, en az 120hz tv / monitörlerden birini alman gerektiğini daha önce anlatmıştım kardeşim. Konu ne zaman 60 hzlik monitörlere geldi anlamadm ama hata edersin.
Pc için olsa farketmez ama konsolda durum farklı. Mümkün olduğunca yüksek yenileme hızına ihtiyaç duyuyor konsollar. Oyun yapısı gereği ister 30 ister 60 fpsde çalışsın hiç farketmez. Yenileme hızı düşük bir tv / monitör aldığında çok can sıkıcı sorunlar yaşarsın. Gölgelerde, karanlıklardaki parlayıp sönmeler, görüntüde dalgalanma, iz , bulanıklıklar vb.

Ekran yenileme hızı, pcde fpsyi sınırlandırır ama konsolda kesinlikle etkisi olmaz.
Oyun kaç fpsde çalışıyorsa yine o değerde çalışır. Sadece ekranda görüntünün akıcılığı, üstte anlattığım sorunların olup olmama durumları farkeder. Ani fps düşüşleri de üstte anlattığım gibi nadiren gerçekleşir. Yenileme hızına değil, konsolun gücü, oyun yapımcısının oyunu konsola ne kadar optimizasyonlu şekilde hazırladığına bağlıdır.

PS4 60 hzde sınırlı doğru, ancak görüntü birimi için aynı şeyi söyleyemeyiz. 1920*1080p nin max yenileme hızı evet 60 hzdir. Görüntü biriminin yenileme hızı ne kadar yüksek olursa o kadar akıcılık sağlanır. Burada durum pc gibi değil.
Yenileme hızının fps değerine etkisi yok, görüntüdeki akıcılığa direkt etkisi var.
Almayı düşündüğün monitör 60 hz. Bir 3d 120 hz ya da 144hz monitördeki akıcılıkla 60 hzlik monitörün akıcılığı aynı olmaz.
Önerdiğim 24"lik Asus modelinin de 1ms tepki süresi vardı yanlış hatırlamıyorsam."
Orjinal Kaynak: TurkceSpiker.Com| PES ve FIFA Portal http://www.turkcespiker.com/forum/showthread.php?t=180617

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı