Bulut ile uzaktan oynamaya hazır değiliz daha. Papua Yeni Gine bile heryeri fiber ile döşedi Türkiye'nin çoğu yerinde maalesef yok. Ülkemizdeki alt yapı nedeniyle ve pc ile bileşenlerinin fiyat yüksekliği nedeniyle konsollara biraz daha mecburuz.
Açıkçası fena olmamış bu Pro. Konfernastaki dedikleri gerçekleşirse konsol-pc rekabeti tekrardan kıyasıya mücadeleye girebilir. Fiyatı gayet makul. Sony olabilecek en düşük fiyatı sunmayı başarmış. Artık 4k oyun 400 dolara elde edilebilir olacak. Pc tarafında sadece sayılı ekran kartları 4k oynatabiliyorken sony nin bu hamlesi fena olmamış. Ayrıca HDR olayını da getirdi ama malum HDR TV gerek bunun için. Malesef ki ülkemizde bu TV ler 5000 tl nin altına bulmak zor. O nedenle Türkiye' de HDR tutması zor gözüküyor.
Ayrıca 4k TV olmasa bile Full Hd TV ile de performans farkı olacak. Gerek grafik gerek fps. Kısacası sony bu sefer başarmış gibi gözüküyor. Herkese hayırlı olsun.
Ben konsolları bu kadar ağır olarak bilmiyordum, en son elime PS4 aldığımda tüy gibi gelmişti ve sanki 1,5 Kg gibi hissetmiştim o yüzden kağıt üstünde 3.3 görünce garipsedim.
Konsola olan güven yerin dibini boyladı. Her ne kadar Ps4'e de halen destek verilecek olsa da Ps3 veya Ps2'deki bir kere alıp arkamıza bakmadan kullanmayacaksak konsol almanın bir mantığı yok. ( Exc. oyunlar dışında )
Bence ilk önce şunu kavramakta fayda var. Ps3 dönemindeki teknolojinin gelişme hızı ile bulunduğumuz dönem arasında dağlar kadar fark var. Bugün teknolojik ne alırsanız alın eskisi gibi hiçbirşey sizi 6-7 sene götürmez. Bu konuda yanlış düşünüyorsunuz. Ayrıca konsol hala avantajlı. Türkiye tahmini fiyatı 1600-1700 lira olacak ve 4k(upscale de olsa) oyun oynanacak. Hangi pc 1700 liraya bırakın 4k yı 2k oynatıyor? Tahminen ps4 ün üstüne 800-900 tl koyarak ps4 Pro edinilebilecek. Güncel kalmak için 3 sene de 800-900 lira vermek şu anki oyun sektörü düşünüldüğünde fazla değil. Ayrıca 4k TV olmasa bile çoğu oyunda grafik ve fps artışı olacak. HDR özelliği de cabası fakat HDR TV ler 5000 den aşağı olmadığı için HDR özelliğinin pek kullanılacağını düşünmüyorum.
Ayrıca Sony ps4 kullanıcılarını da ateşe atmamış. Multi de şartlar eşit olacak. Hiç kimse hiç kimseden daha fazla fps de oynamayacak. Ayrıca oyunlar ps4 e geliştirilecek ps4 Pro ya upgrade edilecek. Yani oyun firmaları optimize konusunda ps4 e uğraşacaklar. Ps4 Pro ya verecekleri performans tamamen firmaya bağlı. Bu yazdıklarımı tamamen tarafsız yazıyorum. Bazı arkadaşlar yanlış anlamasın.