Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
PS4 Pro aldım 28 Haziran Çarşamba günü. Yanına da Fifa 17 ve GTA V aldım. Kuzenimde Uncharted 4 vardı. O da PS4 Slim kullanıcısı. Uncharted 4'ü bitirdi o. Ve bende de Uncharted 4 olmadığı için bana verdi oynamak için. Her şey iyi. Oyunu yükledim, güncelledim. Fakat, oyuna girdiğimde bir hata ile karşılaştım.
Hata ve Ekranda yazan şeyler sırasıyla şu şekilde idi ;
Şu uygulama da bir hata oluştu:
(CE-34878-0)
Uncharted™ 4 : Bir Hırsızın Sonu
Önerilen Eylemler
Sorunu Bildir
Bu hatayı aldıktan sonra geri tuşuna basıyorum. Ve cihaz kendiliğinden CD'yi dışarı çıkartıyor. CD'de bozuk değil. Oynuyordu kuzenim 1 gün öncesine kadar. Anlamadım gitti. Ne yapmam gerekiyor arkadaşlar? Oyunu cidden oynamak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden değerli yardımlarınız için teşekkürler...
Hocam yardımın için teşekkürler. Fakat, biraz daha adım adım anlatırmısınız rica etsem? Mesela 1. söylediğin yerde sistem yazılımı nedir? Oyun güncellemeleri zaten yüklü. Kayıtlı verileri yedeklemeyi pek bilmiyorum, beceremem diye de korkuyorum. Yedekleme nasıl yapabilirim? Yedeklemeden kastınız nedir?
Sisteminizin sistem yazılımın en son sürümüne sahip olduğundan emin olmak için
(Ayarlar) > [Sistem Yazılımı Güncellemesi] öğesini seçin. Daha yeni bir sürüm için bir güncelleme dosyası varsa otomatik olarak indirilecektir.
İndirme sırasında sisteminizi kullanmaya devam edebilirsiniz. İndirme tamamlandığında ekranın sol üst köşesinde bir bildirim mesajı görünür. Hersey son sürümse
PS4™ sistem depolama alanına kayıtlı olan verileri bir USB depolama cihazına veya harici diske yedekleyebilir veya yedeklenmiş verileri PS4™ sisteminize geri yükleyebilirsiniz.
Yedekleme için kullanmak istediğiniz USB depolama cihazını bağlayın ve ardından
(Ayarlar) > [Sistem] > [Yedekle ve Geri Yükle] öğelerini seçin. Uyarılar
Verileri yedekleme veya geri yükleme işlemi sırasında PS4™ sisteminizi kapatmayın. Bunu yapmanız durumunda, sistem zarar görebilir.
Verileri geri yüklerken, PS4™ sisteminizde kayıtlı olan tüm geçerli ayarlar ve bilgiler silinir. Bu işlem geri yükleme işlemi sırasında iptal edilse bile geri alınamaz. Önemli verileri yanlışlıkla silmediğinizden emin olun. Silinen veriler geri yüklenemez.
PS4 Sistemini Yedekle
PS4™ sistemi depolama alanında kayıtlı verileri bir USB depolama cihazına kopyalamak için bu işlevi kullanın.
(Ayarlar) > [Sistem] > Yedekle öğelerini seçin Yedekleme verileri dosyasının adı, kaydedildiği tarih ve sıra ile otomatik olarak belirlenir. [Açıklama] içine notlar ekleyebilirsiniz.
FAT veya exFAT formatlı USB depolama cihazları desteklenmektedir. Yani USB cihazda gözükmezse USB'yi bi bilgisayara takıp FAT veya exFAT olarak biçimlendirmeniz gerekiyor. USB düşük GB yani depolama alanına sahip olmaması gerekiyor
USB depolama cihazını USB bağlantı noktasına tam olarak yerleştirdiğinizden emin olun. Bazı cihazlar, şekli veya tasarımı nedeniyle uyumlu değildir.
Kupalar yedekleme verilerine dahil değildir. Kazandığınız kupaları PlayStation™Network sunucularına kaydetmek için, işlev ekranından
(Kupalar) öğesini seçin, OPTIONS düğmesine basın ve ardından [PlayStation Network ile Senkronize Et] öğesini seçin.
Tüm kullanıcı verileri yedekleme verilerine dahil edilir.
PlayStation™Network'e hiç giriş yapmamış kullanıcılar, kayıtlı verileri sadece verilerin yedeklendiği orijinal PS4™ sistemine geri yükleyebilir. Kayıtlı verileri başka bir PS4™ sistemine geri yüklemek için, verileri yedeklemeden önce PlayStation™Network'e giriş yapmanız gerekir.
Kayıtlı veriler her bir kullanıcı için kopyalanabilir.
PS4™ sisteminizi sıfırlama
PS4™ sistemi sıfırlandığında sistem ayarları varsayılan ayarlara geri yüklenir. Sistem depolama alanında kayıtlı veriler, tüm kullanıcılar ve bu kullanıcılara ait veriler sistemden silinir. Sistemi
Sisteminizi sıfırladığınızda, PS4™ sisteminde kayıtlı tüm ayarlar ve bilgiler silinir. Bu işlem geri alınamaz, bu nedenle önemli verileri yanlışlıkla silmediğinizden emin olun. Silinen veriler geri yüklenemez.
Sıfırlama işlemi sırasında PS4™ sistemini kapatmayın. Kapatırsanız, sisteme zarar verebilirsiniz.
PS4 Sistemini Geri Yükle
Yedekleme verilerini bir USB depolama cihazından formatlanmış bir PS4™ sistemine geri yüklemek için bu işlevi kullanın.
(Ayarlar) > [Sistem] > [Yedekle ve Geri Yükle] öğelerini seçin.
Verilerin geri yükleneceği PS4™ sistemindeki sistem yazılımı, verilerin yedeklendiği PS4™ sistemindeki sistem yazılımı ile aynı sürümde olmalıdır. Aksi takdirde geri yüklenecek sistemin en son sistem yazılımına sahip olduğundan emin olun. Dostum anlamadıysan beceremem dersen internette videoları vardır. Youtube PS4 yedekle ve geri yükle yazarsan çıkar olmadı Google'da biraz araştır bulursun. Benim yazdıklarım ayrıntılı bu işlemleri takip et sorunsuz şekilde halledersin çok önemli bilgiler yada oyunlar yüklü degilse onları tekrar yüklerim internette hızlı sorun olmaz yedekleme işlemi ile uğraşmak istemiyorum diyorsan direk olarak cihaza format atabilirsin, sıfırlaya bilirsin. Ben bu işlemi yaptım bende çözüldü aynı hatayı Last of us'da alıyordum. Yedekleme işlemini yapmak istemiyorsan doğrudan
(Ayarlar) > [Sıfırlama] > [PS4 Sistemini Sıfırla] Bu adımları izleyerek PS4'ü ilk gün aldığın hale yetirebilir ve kullanabilirsin. Tüm bunları yapmadan önce ne olur ne olmaz oyunu başka bi PS4'de deneye biliyorsan dene öyle bu işlemleri gerçekleştir.
Yazı uzun oldu. Bundan daha ayrıntılı herhalde anlatamam. umarım hata düzelir.
Oyun kuzenimin PS4'ünde sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Hocam, tamamen sıfırlar isem tekrardan yazılım güncellemesi, hesap girişi falan isteyecek dimi? Eğer öyle ise, en iyisi yedekleme yapmak. Yedekleme için 8 GB USB bellek var elimde. Bu yeterli olur mu? Tekrardan büyük yardımlarınız için çok teşekkürler. Yedeklemeyi beceremezsem tamamen sıfırlarım. Oyunları, sistem yazılımını vs. hepsini tekrardan yüklerim. O zaman sorun düzelir bence?
Tam olarak ne kadar gerekiyor bilmiyorum. Bende 1 TB harici disk olduğu için bakmak aklıma gelmedi ve bu alan herkeste farklılaşır. Çok fazla dijital oyunun yoksa direk sıfırla.
Tam olarak ne kadar gerekiyor bilmiyorum. Bende 1 TB harici disk olduğu için bakmak aklıma gelmedi ve bu alan herkeste farklılaşır. Çok fazla dijital oyunun yoksa direk sıfırla.