PS4 Pro vs Oyunlu PS4 Slim

Pro mu Slim mi?

• Pro

• Slim

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Square987

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar 4K TV'm var. Uzun bir sure sonra PS4 almak istiyorum ama sorularim var. PS4 Pro almak mi malum fiyati biraz daha yuksek, yoksa Slim alip yanina 1 ya da 2 oyun almak mi? Slim alsam 4K TV oldugu icin goruntude bir problem olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen bana 1800-2000 TL fiyata sahip bir cihazın 4k oyun oynatması mümkün gelmiyor sonuçta 4k için toplanan bir PC en az 1070'e sahip olmalı buda bir PS4 Pro fiyatı ediyor. Hele Xbox X midir Scorpion mudur ne karın ağrısı ise onun 4k 60 FPS oynatacak olması hayal gibi geliyor.

Şahsen burada bir şey söylemek zor. Asıl olay senin beklentilerin. 4k televizyonun olması pro almayı gerektirmez. Öncelikle kendine şu soruyu sor, PS4 Pro aldıktan sonra oyun alabilecek bir gelirim bir bütçem var mı? Eğer varsa PS4 Pro alabilirsin. Zira PS oyun olmadan hiç bir işine yaramayacak bir makine. Mesela pc alsan Youtube' a girersin, webte sörf yaparsın falan ama ps4'de her ne kadar bunları yapabiliyor olsan da pek rahat olmaz açıkçası. O yüzden eğer oyun alabileceksen Pro alabilirsin. Ha şunu söyleyeyim ps pro aslında ps4 normalden pek farklı değil performans açısından her ne kadar öyle deseler de. Tek farkı 4k olması. Belli başlı oyunlar dışında o da 60 fps standard değil. Bu arada her ne kadar ps 4 slim hdr destekli 2.0 hdmi kablosuyla gelse de bazı yerlerde duyduğum üzere ısı sıkıntıları varmış.Fan sesi yüksek olabilir, hatta laptoplarda olduğu gibi ısıdan dolayı performans kaybı yaşayabilirsin. Yani normal ps4 alabilirsin yerine. Ama dediğim gibi gelirine bağlı. Eğer koleksiyon yapmak senin için çok önemli değilse kutulu oyun alıp takas ede ede çoğu oyunu oynarsın. Eğer bu senin için daha uygunsa, daha pahalı bir cihaz almak yerine direk 2-3 oyunla başlayıp takas edersin onları. Burada karar senin.

Cevaplariniz icin hepinize tesekkur ederim.Fakat arkadasin soyledigi gibi butcem cok yuksek degil ayrica PC var oyunlari da az cok oynuyorum Gta 5 High-Medium arasi oynatiyor fakat diger oyunlarda pek de iyi bir performans sergileyebilecek bir ekran karti degil: GeForce 840M.Ps4 almamdaki asil amac burda exc.oyunlari ve goruntusu biraz daha pcmden iyi olan oyunlari oynayabilmek mesela Rise of the tomb raider gibi birde su var tabii 4k tvde suanki pc cozunurlugu 1366x768 kotu gozukuyor onceki Full hd tvde ise cok belli olmuyordu simdi ps4 slim alsam goruntu kotu olur diye korkmuyor degilim deneyip gorebilmem de mumkun degil

Butce varsa kesinlikle ps4 pro, yoksa slim de alinabilir. 4k tv de ps4 kullaniyorum (klasik kasa olani, tv den 1 yil once almistim ps yi), gayetde memnunum. Sadece multiplayer'a yonelik oyunlari oynayacaksaniz zaten ps4 pro'nun bir anlami kalmiyor, klasik ps4 ile ayni cozunurluk ve 30 fps oynuyorsunuz. Slim tercih edeceksenizde gonul rahatligiyla alin.

Butce varsa kesinlikle ps4 pro, yoksa slim de alinabilir. 4k tv de ps4 kullaniyorum (klasik kasa olani, tv den 1 yil once almistim ps yi), gayetde memnunum. Sadece multiplayer'a yonelik oyunlari oynayacaksaniz zaten ps4 pro'nun bir anlami kalmiyor, klasik ps4 ile ayni cozunurluk ve 30 fps oynuyorsunuz. Slim tercih edeceksenizde gonul rahatligiyla alin.
Birde bu HDR cok bariz bir fark var midir Tv HDR destekliyor fakat duydugum kadariyla Last Of Us gibi oyunlarda HDR deaktifken daha guzel gorunuyormus?

Birde bu HDR cok bariz bir fark var midir Tv HDR destekliyor fakat duydugum kadariyla Last Of Us gibi oyunlarda HDR deaktifken daha guzel gorunuyormus?
Bildiğim kadarıyla HDR desteği PS4 de de var diyordu Sony. Yani normal kasada bile var. Onda sadece 2.0 kablosu yok. PS4 slimde olduğunu biliyorum hem hdr hem de 2.0 kablosu var. Pro'nun yarattığı tek fark 4K çözünürlüğünü desteklemesi ve belirli oyunlarda 60 fps değerini göstermesi.

Şahsen bana 1800-2000 TL fiyata sahip bir cihazın 4k oyun oynatması mümkün gelmiyor sonuçta 4k için toplanan bir PC en az 1070'e sahip olmalı buda bir PS4 Pro fiyatı ediyor. Hele Xbox X midir Scorpion mudur ne karın ağrısı ise onun 4k 60 FPS oynatacak olması hayal gibi geliyor.
Özel anlaşmalarla toplanan bir donanıma sahip bu cihazlar. Bilgisayar parçaları gibi ayrı ayrı kâr amaçlı üretilip satılmıyor markaya. Ayrıca kâr oranı ciddi anlamda düşük ve yazılım konusunda da çok avantajlılar. Bir diğer mesele de asıl para kazanma işini oyun satışına bırakıyorlar. PS4 PRO biraz 4K konusunda zayıf ama Scorpio olayından benim umudum yüksek. Bilgisayar sektörü gibi düşünmemek lazım. Burada tek amaç oyun ve ona göre de optimize her şey.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı