PS4 Pro vs Oyunlu PS4 Slim

Pro mu Slim mi?

• Pro

• Slim

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durumunuz el veriyorsa hiç düşünmeye bile gerek PS4 Pro almalısınız. Bu zamandan sonra standart PS4/PS4 slim alınacak bir konsol değil kesinlikle.

Pro da Rx 480 var iken PS 4 de 7850 dengi zayıf bir grafik işlemcisi mevcut dolayısı ile performans anlamında dağlar kadar fark var özellikle PS4 Pro baz alınarak geliştirilen oyunlar da hem grafiksel hem de performans açısından bu fark iyice açılacak.

Gelecek yapımlar, PS4 Pro baz alınarak geliştirilip PS4 'e downgrade edilip portlanacaktır zira oyun geliştiricileri için zaman para kadar değerli dolayısı ile zayıf konsollara optimize etmeye uğraşmayacakları için Pro kullanıcılarının aksine PS4 kullanıcıları oyunlarda bir takım teknik problemler ile boğuşacaklar ne yazık ki bunu görmek pekte zor değil.

Şahsen bana 1800-2000 TL fiyata sahip bir cihazın 4k oyun oynatması mümkün gelmiyor sonuçta 4k için toplanan bir PC en az 1070'e sahip olmalı buda bir PS4 Pro fiyatı ediyor. Hele Xbox X midir Scorpion mudur ne karın ağrısı ise onun 4k 60 FPS oynatacak olması hayal gibi geliyor.
Oyunları doğal 4K çözünürlükte oynatmıyor zaten. Bazı özel algoritmalar ile 1440p den veya 1800p den 4K ya yani 2160p çözünürlüğe upscale edip doğal 4K ya yakın bir görüntü sunuyor. Bu na da ''checkerboard render'' deniliyor.

Aynı şekilde pro üzerinden 1080p monitörde bile oynuyor olsanız 1440p yani 2K 'dan renderlanıp 1080p ye downscale edildiği için çok daha net berrak bir görüntü sunuyor ve en önemlisi de AA sorunları tamamen ortadan kalkmış oluyor. PC de ki 4x veya 8x MSAA kullanılıyormuşcasına.

Onun dışında XoneX ' de doğal 4K çözünürlükte oyun oynatıp oynatamayacağı da şüpheli zira söylenenlere göre AC Origins dinamik çözünürlükte 30 FPS verecek imiş. Bu örnekten yola çıkarak aslında doğal 4K'nın XoneX için de zor olacağını söylemek gerek.

Son düzenleme:
Acik soylemek gerekirse ben farkini anlayamadim hdr nin, oynadigim oyunlar daha cok multi agirlikli oldugu icin cok fazla etrafada bakamadigimdan olabilir. Ancak pro tercih edilirse 60 fps destekleyen oyunlarda aradaki fps farki anlisabilir diye dusunuyorum. Dedigim gibi butce varsa pro tercih edin, ancak slim alirsanizda uzulmezsiniz bence.

Birde bu HDR cok bariz bir fark var midir Tv HDR destekliyor fakat duydugum kadariyla Last Of Us gibi oyunlarda HDR deaktifken daha guzel gorunuyormus?
Acik soylemek gerekirse ben farkini anlayamadim hdr nin, oynadigim oyunlar daha cok multi agirlikli oldugu icin cok fazla etrafada bakamadigimdan olabilir. Ancak pro tercih edilirse 60 fps destekleyen oyunlarda aradaki fps farki anlisabilir diye dusunuyorum. Dedigim gibi butce varsa pro tercih edin, ancak slim alirsanizda uzulmezsiniz bence.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı