PS4 Pro'yu anakartın üzerindeki kapağı takmadan kullanılır mı?

BenjaminFrankle

Hectopat
Resimde işaretlediğim kapağı ve kapağın altındakileri takmadan cihazı kullanırsam sizce cihaz zarar görür mü? Kapağı takmak istemiyorum çünkü vidaları yalama olmuş ve her sene termal macun yenilerken o vidaları çıkarmaya çalışmak beni aşırı zahmete sokuyor. Uygun bir vida bulamadığım için vidaları değiştiremiyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 118
İşlemci anakartın arka kısmında kalıyor. Resimde işaretlediğim kapağın tam olarak hangi bölgeye ne için takıldığını anlamadım. Kapak olmadan böyle gözüküyor:

fdfd.png

Bir zaman sonra tozlanma zarar verir. Böyle herhangi bir şey fark etmeseydi zaten kapaksız gönderirlerdi dostum. Ekstra plastik masrafına girişilmezdi.
Eğer kapak sadece tozlanmadan koruyorsa benim için sıkıntı olacağını sanmıyorum. 2 günde bir cihazın üstündeki ve çevresindeki tozları alırım ve yılda bir termal macun değişimi için cihazı açtığımda gerçekten çok az tozlanma görürüm.

Son düzenleme:
Soğutucunun işlemciye tam oturmasını sağlıyor o parça büyük ihtimal o olmaz ise arada boşluk olur ve soğutma düzgün olmaz.

İşlemci üzerindeki soğutucu blogu sikistirmaya yarıyor. PC anakartlarinda arka tarafta bulunan ( yine sogutucu için ) aparat gibi düşünün. Eğer takmaz iseniz ısınma sorunu yaşamanız muhtemeldir.

Anakarttaki kapağı takmadan PS4 Pro'yu çalıştırdım ve sistemi zorlayan oyunları 1 saat boyunca oynadım. Cihaz eskisine göre daha sessiz hatta o kadar sessiz ki fan çalışmıyor sandım ve üst kapağı açıp fanı kontrol ettim; çok şükür fan güzelce çalışıyor. Uygun vidaları Aliexpress'te buldum, vidalar yurtdışından gelene kadar böyle idare edeceğim ve hiçbir sıkıntı olacağını da sanmıyorum çünkü dediğim gibi cihaz eskisine göre daha sessiz. Tabii eskisine göre daha sessiz olmasının sebebi termal macun yenilediğim içindir. Herkese fikirleri için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı