PS4 Slim grafikler vs PS4 Pro

0-FuRKaN-0

Kilopat
İkisinde de HDR özelliği buluyor. PS 4 Pro'nun destekleyen oyunlarda 60 FPS aldığını biliyorum. Bunun dışında grafiklerde ne kadar fark olur?

1080p olarak kullanacaksan aralarında fark olacağını sanmıyorum ama Pro'da SSA var işte o grafikte fark yaratıyor, videosu(videoları 4k olarak izle);

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer 4K olarak kullanacaksan yine fark ediyor, videosu;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

SSA ve 4K desteği yüzünde Pro çok daha iyi grafiklere sahip olacaktır zaten konsol satın almayı düşünüyorsanız Pro'dan aşağı düşmenizi önermem tabii ki bütçeniz varsa. Standart PS4 artık AAA oyunlar için yetersiz olmaya başladı.

PS4 Pro'da belli oyunlar daha yüksek çözünürlük daha düşük grafikler veya daha düşük çözünürlük daha yüksek grafikler şeklinde seçenekler sunabiliyor.

PS4 Pro'da grafikler daha iyi olacaktır.
PS 4 Pro'nun daha iyi grafikler verdiğini biliyordum ama ilk yazdıklarınızı bilmiyorum. Her gün yeni bir bilgi işte :). Benim merak ettiğim şey arada dağlar kadar mı fark olur?
1080p olarak kullanacaksan aralarında fark olacağını sanmıyorum ama Pro'da SSA var işte o grafikte fark yaratıyor, videosu(videoları 4k olarak izle);

Her hangi bir konsola sahip değilim sadece merak ettiğim için sordum. Zaten alsam da 4K kullanacağım bir televizyonum yok.

PS 4 Pro'nun daha iyi grafikler verdiğini biliyordum ama ilk yazdıklarınızı bilmiyorum. Her gün yeni bir bilgi işte :). Benim merak ettiğim şey arada dağlar kadar mı fark olur?
Dağlar kadar olmaz.

İşte köşeler biraz daha temiz olur, tırtıklı olmaz.
Checkerboard kullanıyor bazı oyunlar Pro'da, bu görüntüyü daha net yapıyor.
Doku kalitesi daha yüksek oluyor genelde.

Onun dışında ahım şahım görüntü farkı yok.
4K veya 1440p monitörün/televizyonun yoksa Pro alma.

Dağlar kadar olmaz.

İşte köşeler biraz daha temiz olur, tırtıklı olmaz.
Checkerboard kullanıyor bazı oyunlar Pro'da, bu görüntüyü daha net yapıyor.
Doku kalitesi daha yüksek oluyor genelde.

Onun dışında ahım şahım görüntü farkı yok.
4K veya 1440p monitörün/televizyonun yoksa Pro alma.
1080p monitörde kullanırım alsam da, zaten şu fiyatlarda almamın imkanı yok. Fiyatlar düşse bile eski haline yani Pro'nun 1800 TL'ye kadar düşeceğini sanmıyorum. O yüzden nasip olursa bir slim model almayı düşünüyorum. Bu yüzden konu açmıştım.

PS4 Pro, 4K, 1080p 60 FPS veya Süper Sampling vaadediyor. PS4 Pro'yu 1080p'de kullanan biri olarak ve daha önce normal PS4 kullanmış biri olarak PS4 Pro'nun PS4'e göre gayet iyi gösterdiğini söyleyebilirim.

SSA ve 4K desteği yüzünde Pro çok daha iyi grafiklere sahip olacaktır zaten konsol satın almayı düşünüyorsanız Pro'dan aşağı düşmenizi önermem tabii ki bütçeniz varsa. Standart PS4 artık AAA oyunlar için yetersiz olmaya başladı.

Konsol şuan istesem de alamam. Evet Pro almayı bende isterim fiyatlar eskisi gibi 1800 TL'ye düşse hiç düşünmeden alırdım ama hiç sanmıyorum. Ekim ayında vergiler düşürülecek diyorlar ona göre belki bir indirim yakalarsam slim model ya da ikinci el bir Pro alabilirim.
PS4 Pro, 4K, 1080P 60 FPS veya Süper Sampling vaadediyor. PS4 Pro'yu 1080P'de kullanan biri olarak ve daha önce normal PS4 kullanmış biri olarak PS4 Pro'nun PS4'e göre gayet iyi gösterdiğini söyleyebilirim.

Keşke bende bir Pro alabilsem ama bütçemi zorlarsam anca Slim ikinci ele yetiyor. :(

4K televizyon veya monitörün yoksa yinede gönül rahatlığıyla Pro tercih edebilirsin çünkü SSA desteği var bu tür durum için. Üstte de yazdığım gibi Standart PS4 artık AAA oyunlar sıkıntı yaratıyor bunun en güncel örneği Control oyunu, oyunda sürekli FPS drop yiyorsun Combatlarda FPS yerlerde sürünüyor bu durum belkide geliştirici ekibin yaptığı yarım yamalak optimizasyon yüzünden mevcut yada artık Standart PS4 yetersiz kalıyor. Eğer düzgün bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsan PS4 Pro satın almalısın tabii bütçen varsa, bütün bunları PS4 Slim kullanıcısı olarak söylüyorum. Unutmadan bu diyeceğim şey iki cihaz içinde eğer playstation satın alacaksan ne modeli olduğu fark etmez sana oyun modu bulunan düzgün bir TV yada ucuz yollu oyuncu monitörü lazım aksi takdirde eski TV'de oyun kasıyormuş gibi his yaratıyor.

4K televizyon veya monitörün yoksa yinede gönül rahatlığıyla Pro tercih edebilirsin çünkü SSA desteği var bu tür durum için. Üstte de yazdığım gibi Standart PS4 artık AAA oyunlar sıkıntı yaratıyor bunun en güncel örneği Control oyunu, oyunda sürekli FPS drop yiyorsun Combatlarda FPS yerlerde sürünüyor bu durum belkide geliştirici ekibin yaptığı yarım yamalak optimizasyon yüzünden mevcut yada artık Standart PS4 yetersiz kalıyor. Eğer düzgün bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsan PS4 Pro satın almalısın tabii bütçen varsa, bütün bunları PS4 Slim kullanıcısı olarak söylüyorum. Unutmadan bu diyeceğim şey iki cihaz içinde eğer playstation satın alacaksan ne modeli olduğu fark etmez sana oyun modu bulunan düzgün bir TV yada ucuz yollu oyuncu monitörü lazım aksi takdirde eski TV'de oyun kasıyormuş gibi his yaratıyor.
Bütçemi zorlarsam anca ikinci el bir PS4 Slim'e yetiyor. Ekim ayında vergiler düşecek diyorlar tek umudum o ama düşer mi düşmez mi orası muamma. Eğer ki düşerse PS4 Slim 2000 TL civarına düşerse onu almayı düşünüyorum. Çünkü hep bir konsol istemişimdir daha önce nasip olmadı. Artık sonuna geldi alma zamanı diyordum ama. Fiyatlar 2 3 katına fırladı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00