PS4 soğutma yöntemleri

Hakan_999

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. PS4'ü iki oyun için kullanıyorum genelde, spider-man ve RDR2.
Spider-man oynadıktan sonra bayağı ısınıyor ki üstüne bir de RDR2 girince oluşabilecek sıcaklık biraz endişelendiriyor beni, her ne kadar iki oyun arasında 5-10 dakika beklesem de sıcaklığı pek atamıyor o yüzden bende resimde gördüğünüz gibi 2-3 dakikalığına altında peçete ile buz koyuyorum (herhangi bir ıslaklık söz konusu değil). Sizce bunun bir zararı olur mu? Önereceğiniz başka soğutma yöntemleri var mı?

FB_IMG_1590066658823.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de son olarak sadece 5 dakika gibi bir süre tuttum buzu üstünde, oksitlenme gibi bir durum yaşamam değil mi?

@Hakan_999
Cihazın ısındığına nasıl karar verdiniz? Umarım cihaza dokunup ısınıyor demediniz. Oyunlar kasma, donma yapmıyorsa ve cihazın etrafı kapalı değilse ekstra bir şey yapmaya gerek yok. Zarar verecek kadar ısınıyor olsaydı cihaz kendini kapatırdı.

Öncelikle, konuda yanlış bilgilendirmeler mevcut.

1. Olarak, PS'in kasası plastik olabilir, fakat içerisi de mi plastik? Soğutma blogu, anakartin etrafını saran kalkan da mı plastik? Anakartin üstündeki bileşenler de mi plastik? Yada güç kaynağının içindeki şeyler de mi plastik?

O buz, hem hava, hem PS'in etkisi ile erir. Eğer nem, bir şekilde PS'in içine girerse, çatır çatır oksitlenme yapar ve anakarti eline alırsın.

2. Olarak, cihazın soğutma blogu tozdan tıkanmış ise, içini temizlemeden istediğin kadar fan tak, soğutmaz. İlk önce soğutmanın mantığını kavraman gerek.

Cihazı ne zaman aldınız? En son temizliği ne zaman yaptınız?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı