PS4 vs 1500 TL'ye PC Toplama

1500 tl'ye alacağın sistem anca 2 yıl götürür ps4 10 yıl götürür şu an sistem arefesindeyim 1 sene sonra 1500 dolara i7 6700klı gtx970li bir pc alacağım o zaman bakacağım biraz millete fanboy,cahil diyemessiniz tanımayarak.

Bakın arkadaşlar şuan Pc'de dönüm noktası. 6.nesil çıktı ve arkadaşın alacağı sistem 4. nesil olacak. Bu bir eksi. Ps4 alırsa en fazla slim modelini kaçırır. Kaçırsa da sıkıntı olmaz Ps4 o kadar ağır bir cihaz değil.

Millete fanboy dediğim doğrudur fakat cahil demedim orada belirttiğim kitleye cahil dedim üstüne alınan yorum yaptı saolsun.

Yarıştan ziyade 2 yıldır kulaktan dolma bilgilerle PS4 alanların başkalarına da Sony firmasının bağımlısı yapmaya çalışması diyelim. Sony daha doğru düzgün telefonlarına sahip çıkamazken ben böyle bir firmaya güvenemem.

Mantığınıza hayran kaldım teknoloji pc'de hızlı Playstationda ağır ilerlediği içinmi playstation u seçmemiz gerek 6.nesil bir işlemcinin şuanda anakartının fiyatı bizim sistem toplamayı düşündüğümüz fiyattır. İnsanlar sistem mi toplamasınlar ? . 5. nesil işlemciler bile şuan gayet cep yakarken lütfen.

Siz sormadan neden güvenmediğimi de söyleyeyim Xperia L model telefon aldımtelefon sürekli donma kasma vb. sorunluydu( aynı yerden 2 tane aldık) sony firması bana telefonu reset atıp geri yolladı ne bir ilgilenme ne bir hata kabullenme tamamen saçmalık.

Yılların oyun devi ve bu sektörde o kadar firmadan en tecrübelisi sence hata olasığı fazla mı?
Üstüme alınmadım sadece yorumumu oraya bıraktım :) .
Son olarak ben fiyatı ile ilgili bir yorum yapmadım. Ben 2 nesil geri kalacağını belirttim. O zaman neden Sandy Bridge (2.nesil) toplamıyoruz? Güncel herzaman en iyisidir..

Yarıştan ziyade 2 yıldır kulaktan dolma bilgilerle PS4 alanların başkalarına da Sony firmasının bağımlısı yapmaya çalışması diyelim. Sony daha doğru düzgün telefonlarına sahip çıkamazken ben böyle bir firmaya güvenemem.
2 Farklı dalda olan teknolojiye bakarak yorum yapmışsın bu doğru değil. Telefon konusuna gelirsek. Sony Türkiye'de Telefonlara Teleservice denilen rezalet bir firma ilgileniyor. Yani 2 cihazın garanti durumları farklı. Ayrıca kimseyi bağımlı yapmaya çalışmıyoruz herkes gibi fikrimizi söylüyoruz ve bu gayet normal. Ben, babam, Amcam ve yakın çevrem sürekli Xperia serisi kullandı. L o kadar iyi bir telefon değil. Yaşadığın sorunlar birazda olsa normal şeyler. Aynı sorunu z veya z serisinde görsek biraz garip olurdu. Xperia L 1 Ghz çift çekirdek s3 miniden pek bir farkı yok yani.

6 Sayfadır tartışıyorum en mantıklı çerçeveden sen baktın saol öncelikle. Üstüne alınma meselesinde hedef sen değildin yukarıdan bir arkadaş o.Yeni nesil tabi ki de iyidir ona birşey diğemem ama senin bunu bilgisayarda 4. nesil eski nesil alınmaz gibi yansıtmana tepki gösterdim çünkü eski dediğin 4.nesil işlemciler birçok kullanıcının(bende dahil) hayali sayılır ve eski diğerek bir kenara atılamaz bence eski bile denemez. Ben bir firmaya ya tam güvenirim ya hiç güvenmem mesela Apple,Asus,Corsair,Kingston bu dört markanın daha hiç yamuğunu görmedim ama Sony son 3-4 yıldır bu markaların içinden ayrıldı. İnanması zor ama ben eskiden Sony hayranıydım.

6 Sayfadır tartışıyorum en mantıklı çerçeveden sen baktın saol öncelikle. Üstüne alınma meselesinde hedef sen değildin yukarıdan bir arkadaş o.Yeni nesil tabi ki de iyidir ona birşey diğemem ama senin bunu bilgisayarda 4. nesil eski nesil alınmaz gibi yansıtmana tepki gösterdim çünkü eski dediğin 4.nesil işlemciler birçok kullanıcının(bende dahil) hayali sayılır ve eski diğerek bir kenara atılamaz bence eski bile denemez. Ben bir firmaya ya tam güvenirim ya hiç güvenmem mesela Apple,Asus,Corsair,Kingston bu dört markanın daha hiç yamuğunu görmedim ama Sony son 3-4 yıldır bu markaların içinden ayrıldı. İnanması zor ama ben eskiden Sony hayranıydım.
Sony garanti servisi yüzünden telefon cephesinda iflah olmaz bir firma. Ama Playstation için aynı durum söz konusu değil.

Üstüme alınmadım sizin kimseye böyle bir şey demeye hakkınız yok. Kendinizi padişah zannediyorusunuz herhalde. Burası bir forum ve senin yazdığın mesajı herkes görebilir. Bende gördüm ve bu durumdan rahatsız oldum. Yaptığınızın yanlış bir şey olduğunu söyledim insanca. Ama siz burada resmen çocukluk yapıyorsunuz " üstüne alınan arkadaş yukarıda" vs. Konudan sapmayalım Burası birbirimizle tartışma mekanı değil. Herkes kendi fikrini söyledi ve savundu senin benim gibi olması gerekende bu. Ben severim böyle biriyle bir konu hakkında tartışmayı. Ama lütfen konudan sapmayalım. Siz 1500 tl lik pc nizi biz PS4 ü savunalım :)

''Daha sistem toplamamış bilgisayar cahili insanlar'' sözünün neresinden rahatsız olduğunuzu anlayamadım, siz bana Playstation cahili deseniz rahatsız olmam çünkü Playstation'un içini incelemedim belki özelliklerini biliyorum oynadım da ama tam hakim değilim dolayısıyla cahilim. Kendimi padişah gibi gördüğüm yok estağfurullah ben sizinle insanca tartışmadığımı mı düşünüyorsunuz ? 14 tane mesaj atmışım söylediğim en kaba söz ''daha sistem toplamamış bilgisayar cahili insanlar''. Ama bu tartışma farklı yönlere gitmesin diğe siz Playstation'ununuzu ben ise Sistemimi savunmaya devam edeyim.

Konuya farklı bir yönden bakmak gerekirse oyun içinde olsa bir ürün aldığınızda diğer birçok işinize de yaramasını isteriz(en azından ben iseterim). Playstation'da tarayıcı bilgisayardan daha yavaş daha uğraş gerektirici(kişiye göre değişebilcek bişeydir belki ama daha yavaş olduğu kesin).Bilgisayar daha geniş bir kitleye hitap ettiği için belki oyunlara o kadar da önem gösterilmeyen bir cihazdı son 2 yıla kadar son 2 yıldır Gaming pc kavramı ortaya çıktı ve bilgisayar zaten arayı iyice açtığı Playstation Pc yarışında çok fazla(4k ve 4k üstü oyunculuk) yol katetti.

• 1500 liralık bilgisayar kavramının da biraz daha somutlaştırmak gerekirse;
-İşlemci
Intel Core i3 4170 3.7 GHz 3 MB 1150p HD 4400 VGA - Sinerji Bilgisayar - 381,64 TL
-Anakart
MSI H81M PRO-VD DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1150p - Sinerji Bilgisayar - 183,66 TL
-Ekran kartı
Asus GTX750 Ti STRIX GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
-Bellek
Corsair 8GB 1600Mhz DDR3 CL10 CMZ8GX3M1A1600C10 - Sinerji Bilgisayar - 144,82 TL
-Kasa
Zalman ZM-T5 Mini Tower Siyah Kasa - Sinerji Bilgisayar - 80,07 TL
-Güç Kaynağı
Zalman ZM500-LE 500W Güç Kaynağı - Sinerji Bilgisayar - 138,00 TL
-Sabit Disk
Toshiba 1 TB 7200 RPM 32MB SATA3 - Sinerji Bilgisayar - 159,81 TL

Toplamda 1542TL

Artıları;

• İstenildiğinde bellek ve HDD takviyesi yapılabilir.
  • Ekran kartı yaklaşık 380-400 liraya satılıp istenildiğinde daha iyi bir ekran kartı alınabilir.
  • Yeni nesil Ekran kartı (Maxvell),ve yeni nesil işlemci mimarisi ile düşük güç tüketimi.
  • Sessiz PSU ile sessiz ekran kartı ile sessiz oyun deneyimi.
  • Anakart USB3.0(Kasa USB 3.0), anakattan izole edilmiş ses yongası ile berrak ses,ve birçok güncel teknolojileri ile güzel bir sistem :) .

''Daha sistem toplamamış bilgisayar cahili insanlar'' sözünün neresinden rahatsız olduğunuzu anlayamadım, siz bana Playstation cahili deseniz rahatsız olmam çünkü Playstation'un içini incelemedim belki özelliklerini biliyorum oynadım da ama tam hakim değilim dolayısıyla cahilim. Kendimi padişah gibi gördüğüm yok estağfurullah ben sizinle insanca tartışmadığımı mı düşünüyorsunuz ? 14 tane mesaj atmışım söylediğim en kaba söz ''daha sistem toplamamış bilgisayar cahili insanlar''. Ama bu tartışma farklı yönlere gitmesin diğe siz Playstation'ununuzu ben ise Sistemimi savunmaya devam edeyim.

Konuya farklı bir yönden bakmak gerekirse oyun içinde olsa bir ürün aldığınızda diğer birçok işinize de yaramasını isteriz(en azından ben iseterim). Playstation'da tarayıcı bilgisayardan daha yavaş daha uğraş gerektirici(kişiye göre değişebilcek bişeydir belki ama daha yavaş olduğu kesin).Bilgisayar daha geniş bir kitleye hitap ettiği için belki oyunlara o kadar da önem gösterilmeyen bir cihazdı son 2 yıla kadar son 2 yıldır Gaming pc kavramı ortaya çıktı ve bilgisayar zaten arayı iyice açtığı Playstation Pc yarışında çok fazla(4k ve 4k üstü oyunculuk) yol katetti.

• 1500 liralık bilgisayar kavramının da biraz daha somutlaştırmak gerekirse;
-İşlemci
Intel Core i3 4170 3.7 GHz 3 MB 1150p HD 4400 VGA - Sinerji Bilgisayar - 381,64 TL
-Anakart
MSI H81M PRO-VD DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1150p - Sinerji Bilgisayar - 183,66 TL
-Ekran kartı
Asus GTX750 Ti STRIX GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
-Bellek
Corsair 8GB 1600Mhz DDR3 CL10 CMZ8GX3M1A1600C10 - Sinerji Bilgisayar - 144,82 TL
-Kasa
Zalman ZM-T5 Mini Tower Siyah Kasa - Sinerji Bilgisayar - 80,07 TL
-Güç Kaynağı
Zalman ZM500-LE 500W Güç Kaynağı - Sinerji Bilgisayar - 138,00 TL
-Sabit Disk
Toshiba 1 TB 7200 RPM 32MB SATA3 - Sinerji Bilgisayar - 159,81 TL

Toplamda 1542TL

Artıları;

• İstenildiğinde bellek ve HDD takviyesi yapılabilir.
  • Ekran kartı yaklaşık 380-400 liraya satılıp istenildiğinde daha iyi bir ekran kartı alınabilir.
  • Yeni nesil Ekran kartı (Maxvell),ve yeni nesil işlemci mimarisi ile düşük güç tüketimi.
  • Sessiz PSU ile sessiz ekran kartı ile sessiz oyun deneyimi.
  • Anakart USB3.0(Kasa USB 3.0), anakattan izole edilmiş ses yongası ile berrak ses,ve birçok güncel teknolojileri ile güzel bir sistem :) .

Toshiba hdd koyupta ben sistem toplamayı biliyorum mu diyorsun. Tebrik ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı