PS4'de oyunlar kasıyor

BilalÇelik

Centipat
Merhaba, yaklaşık 2.5 yıl önce PS4 fat kasa aldım. 1 yıl gibi bir süre kullandım ama son zamanlarda bazı kasmalar yaşıyorum. Mesela Mount and Blade Warband oynarken büyük savaşlarda FPS düşüyor ya da Detroit Become Human oynarken bazı yerlerde FPS düşüşü hissediliyor. GTA 5 oynarken şehir içinde araba ile hız yaptığım zaman hemen kasmalar başlıyor, abartılacak kasmalar değil ama yine de canımı sıkıyor. Ayrıca PS4 biraz fazla ısınıyor ve cihazımın garantisi bitti. Bu kasmaların sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@EmirGkts Maalesef hep bir şeyleri vaad ederek çıkıyorlar ama hüsran. Fakat PS5 bu sefer 60 FPS sabit verebilecek. Çünkü donanım konusunda bayağı geliştirilmiş olarak geliyor. En azından öyle olmasını umuyorum. Aynı şekilde Xbox'ta öyle. Hatta Xbox'ın 120 FPS'lere kadar çıkacağını iddia etmişlerdi. Tabii buna inanmam güç. Yıllardır 30 FPS sınırını aşamadılar. 60 verebilseler göbek atacak hale geliriz. Bunun en büyük sebebi PC donanımının konsollara göre 2-3 yıl önden gitmesi. Konsollar bilgisayar donanımına ayak uyduramadığı için ancak 30 FPS aralıklarına çıkabiliyor ve sırf bu yüzden oyunlar gelişim gösteremiyor. Çıkacak olan 3000 serisi ekran kartları ile yine konsollar çok geride kalacak. Çünkü 3000 serisi ekran kartları bayağı güçlü geliyor.

@EmirGkts Maalesef hep bir şeyleri vaad ederek çıkıyorlar ama hüsran. Fakat PS5 bu sefer 60 FPS sabit verebilecek. Çünkü donanım konusunda bayağı geliştirilmiş olarak geliyor. En azından öyle olmasını umuyorum. Aynı şekilde Xbox'ta öyle. Hatta Xbox'ın 120 FPS'lere kadar çıkacağını iddia etmişlerdi. Tabii buna inanmam güç. Yıllardır 30 FPS sınırını aşamadılar. 60 verebilseler göbek atacak hale geliriz. Bunun en büyük sebebi PC donanımının konsollara göre 2-3 yıl önden gitmesi. Konsollar bilgisayar donanımına ayak uyduramadığı için ancak 30 FPS aralıklarına çıkabiliyor ve sırf bu yüzden oyunlar gelişim gösteremiyor. Çıkacak olan 3000 serisi ekran kartları ile yine konsollar çok geride kalacak. Çünkü 3000 serisi ekran kartları bayağı güçlü geliyor.

Dediğiniz gibi yıllardır 30 FPS barajını aşamadı oyun geliştiricileri ama PS4 ve Xbox One dönemine göre ortalama bir PC seviyesinde idi ama yeni konsollar bu sefer çok güçlü donanımlar ile geliyor. Hem GPU hem de CPU bakımından. PS5, RTX 2080 Xbox Series X ise 2080 Super seviyesinde bir grafik işlemciye sahip. İlk 3-4 sene her oyunda 60 kare akıcılık görürüz bence bu donanımlar ile ama jenerasyonun sonlarına doğru 30 kare'ye düşer yine oyunlar.

Dediğiniz gibi yıllardır 30 FPS barajını aşamadı oyun geliştiricileri ama PS4 ve Xbox One dönemine göre ortalama bir PC seviyesinde idi ama yeni konsollar bu sefer çok güçlü donanımlar ile geliyor. Hem GPU hem de CPU bakımından. PS5, RTX 2080 Xbox Series X ise 2080 Super seviyesinde bir grafik işlemciye sahip. İlk 3-4 sene her oyunda 60 kare akıcılık görürüz bence bu donanımlar ile ama jenerasyonun sonlarına doğru 30 kare'ye düşer yine oyunlar.
Düşürürlerse tepki görebilirler. 60 veremediği takdirde yeni konsollar tanıtılır. Oyun yapımcıları zaten konsolların donanımının güçsüz olduğundan şikayetçiydi. Bir tane oyun yapımcısı "30 FPS'e sabit oyun uyarlayacağız diye canımız çıkıyor." diyordu. :) Konsollara göre optimize sıkıntısı olmayan oyunlar yapalım derken, PC tarafında donanımın yüksek, oyunların ise kalitesiz olduğunu görmek üzücü oluyor. Sırf konsollar geride kalıp, çağ dışı görünmesinler diye. Bu yüzden oyunlar gelişemiyor. Gelişmesini konsollar engelliyor. Kalite derken grafik vb. özellikler. Zaten PC tarafında uzun zamandır hikaye bakımından cezbeden bir oyun göremedik. Bari geriye kalan faktörler geliştirilebilse. Bahsedilen ekran kartlarına yakın donanımlar kullanılırsa, o zaman uzun süre 60 FPS rahat verebilirler diye düşünüyorum. Veremedikleri noktada grafikten kısıp bir şekilde vermesini sağlarlar.

Son düzenleme:
@EmirGkts maalesef hep bir şeyleri vaad ederek çıkıyorlar ama hüsran. Fakat PS5 bu sefer 60 FPS sabit verebilecek. Çünkü donanım konusunda bayağı geliştirilmiş olarak geliyor. En azından öyle olmasını umuyorum. Aynı şekilde Xbox'ta öyle. Hatta Xbox'ın 120 FPS'lere kadar çıkacağını iddia etmişlerdi. Tabii buna inanmam güç. Yıllardır 30 FPS sınırını aşamadılar. 60 verebilseler göbek atacak hale geliriz. Bunun en büyük sebebi PC donanımının konsollara göre 2-3 yıl önden gitmesi. Konsollar bilgisayar donanımına ayak uyduramadığı için ancak 30 FPS aralıklarına çıkabiliyor ve sırf bu yüzden oyunlar gelişim gösteremiyor. Çıkacak olan 3000 serisi ekran kartları ile yine konsollar çok geride kalacak. Çünkü 3000 serisi ekran kartları bayağı güçlü geliyor.

İnşallah dediklerini yaparlar yoksa satmaları zaten zor daha da zor olacak demek.

Tahminimce elektrik kesintilerinden dolayı fazla zarar görmüş senin PS4. canını sıkmak istemem ancak normalde kasması imkansız ya da aşırı düşük bir ihtimal. Yani senin PS4'ün devreleri ölmüş artık. Yine oyun oynarsın ancak eskisi gibi en yüksek performansta olmaz.

Ya kardeş gözünü seveyim PS4'ün içine kondansatör koyuyor adamlar bu kondansatör elektriği kesinti olduğu zaman tutar bir anda çekmez sistemden elektriği bu birincisi ikincisi ise elektronik cihazlarda ömür diye bir şey olmaz elektronik cihaz adı üstünde bozulmadığı sürece ömrü tükenmez ne bu son kullanma tarihi geçmiş yiyecek mi lütfen yanlış bilgiler vermeyelim
Üçüncüsü de PS4 işlemci ve donanım olarak eskidi 2015'den sonra çıkan iyi oyunlarda tam bir şekilde optimize yapamıyor bazı firmalar bu da arada optimizasyondan dolayı FPS düşüşleri olur tamamen firmalarla alakalı ben geçen TLOU 2 bitirdim 30 FPS altına düşmedi hiç bu naugty dog gibi sadece PS4 sistemine özel optimize edilmiş oyunlar çıkardığı için zerre FPS düşüşü olmuyor üçüncü parti yazılımlar bütün platformlara çıkardıkları için oyunlarda optimize sorunu olabiliyor mesela Cyberpunk 2077 PS4 üzerinde sürekli drop yiyor bunun sebebi CD projekt.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı