PS4'de oyunlar kasıyor

BilalÇelik

Centipat
Merhaba, yaklaşık 2.5 yıl önce PS4 fat kasa aldım. 1 yıl gibi bir süre kullandım ama son zamanlarda bazı kasmalar yaşıyorum. Mesela Mount and Blade Warband oynarken büyük savaşlarda FPS düşüyor ya da Detroit Become Human oynarken bazı yerlerde FPS düşüşü hissediliyor. GTA 5 oynarken şehir içinde araba ile hız yaptığım zaman hemen kasmalar başlıyor, abartılacak kasmalar değil ama yine de canımı sıkıyor. Ayrıca PS4 biraz fazla ısınıyor ve cihazımın garantisi bitti. Bu kasmaların sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahminimce elektrik kesintilerinden dolayı fazla zarar görmüş senin ps4. canını sıkmak istemem ancak normalde kasması imkansız ya da aşırı düşük bir ihtimal. Yani senin PS4'ün devreleri ölmüş artık. Yine oyun oynarsın ancak eskisi gibi en yüksek performansta olmaz.

Maksimum 30 kere olmuştur elektrik kesintisi 3yıl içinde fazlamı bu sayı?
Bir de tamir edilme imkanı var mı?

Maksimum 30 kere olmuştur elektrik kesintisi 3yıl içinde fazlamı bu sayı?
Bir de tamir edilme imkanı var mı?

3 yıl içinde 30 fazla bir sayı. Tamir edilme konusunda ise pek bir fikrim yok ancak elektronik konusunda bir bilginiz yoksa sakın kendi kendinize kurcalamaya çalışmayın, mazallah tüm sistem çökerse daha üzücü olur.

Tahminimce elektrik kesintilerinden dolayı fazla zarar görmüş senin PS4. Canını sıkmak istemem ancak normalde kasması imkansız ya da aşırı düşük bir ihtimal. Yani senin PS4'ün devreleri ölmüş artık. Yine oyun oynarsın ancak eskisi gibi en yüksek performansta olmaz.
Felaket tellallığı yapıp boş yere arkadaşın canını sıkmayın isterseniz.

@BilalÇelik APU'ya yük bindiren ağır oyunlarda kalabalık sahnelerde vs. base PS4'ün gücü yetmiyor stabil performans sunamıyor 30 FPS'nin altında seyrediyor genellikle performans. Mesela RDR2'de de öyle, Witcher 3'de hele ortalama 20 FPS'de çalışıyor oyun yani anlayacağınız birçok oyunda böyle. YouTube'da PS4 üzerinden oyunlardaki test videolarına bakabilirsiniz daha iyi anlarsınız ne demek istediğimi
Aynı şekilde Xbox One S'de öyle. PS4 Pro'da ve Xbox One X'de yok bu problemler.

Ayrıca Buluray sürücüden gelen takırtılar da normal. Bluray'i ilk taktığınız zaman okuduğundan olsa gerek oluyor sonra geçiyor zaten. Ben de PS4 Pro kullanıcısıyım normal bir durum.

Son düzenleme:

@BilalÇelik APU'ya yük bindiren ağır oyunlarda kalabalık sahnelerde vs. base PS4'ün gücü yetmiyor stabil performans sunamıyor 30 FPS'nin altında seyrediyor genellikle performans. Mesela RDR2'de de öyle, Witcher 3'de hele ortalama 20 FPS'de çalışıyor oyun yani anlayacağınız birçok oyunda böyle. YouTube'da PS4 üzerinden oyunlardaki test videolarına bakabilirsiniz daha iyi anlarsınız ne demek istediğimi.

Ayrıca buluray sürücüden gelen takırtılar da normal. BluRay'i ilk taktığınız zaman okuduğundan olsa gerek oluyor sonra geçiyor zaten. Ben de PS4 Pro kullanıcısıyım normal bir durum.

Peki tamir edilme şansı var mı?

Peki tamir edilme şansı var mı?
Bu durum normal zaten sana onu anlatmaya çalışıyorum. Tamirlik bir durum yok. Konsolun gücü yetmiyor artık günümüz oyunlarına 7 senelik konsol sonuçta. Çok daha güçlü olan PS4 Pro geldi bu nedenle. Keşke Pro modeline yönelseydiniz.

Bende de rdr 2 de kasma oluyordu arada bu arada cihazın yanında çıktı oyun sıfır vaziyette ilk oynadığım olmasına rağmen arada fps düşüsleri oluyordu. Araştırdığımda bir çok kişide bu sorun olduğunu gördüm ama God of War, spider-man gibi oyunlarda kasma olmuyordu. Sorun yok bence sisteminde ama sen içini bi temizlettir aşırı ısınması büyük ihtimalle fana dolan pisliktendir. Kasanın yanlarında 2 karış hava boşluğu bırakmaya özen göster.

Bu durum normal zaten sana onu anlatmaya çalışıyorum. Tamirlik bir durum yok. Konsolun gücü yetmiyor artık günümüz oyunlarına 7 senelik konsol sonuçta. Çok daha güçlü olan PS4 Pro geldi bu nedenle. Keşke Pro modeline yönelseydiniz.

Peki teşekkür ederim.
Bende de RDR 2'de kasma oluyordu arada bu arada cihazın yanında çıktı oyun sıfır vaziyette ilk oynadığım olmasına rağmen arada FPS düşüsleri oluyordu. Araştırdığımda birçok kişide bu sorun olduğunu gördüm ama God of War, spider-man gibi oyunlarda kasma olmuyordu. Sorun yok bence sisteminde ama sen içini bir temizlettir aşırı ısınması büyük ihtimalle fana dolan pisliktendir. Kasanın yanlarında 2 karış hava boşluğu bırakmaya özen göster.

Fazla bir ısınma yok konsolda.

@BilalÇelik APU'ya yük bindiren ağır oyunlarda kalabalık sahnelerde vs. base PS4'ün gücü yetmiyor stabil performans sunamıyor 30 FPS'nin altında seyrediyor genellikle performans. Mesela RDR2'de de öyle, Witcher 3'de hele ortalama 20 FPS'de çalışıyor oyun yani anlayacağınız birçok oyunda böyle. YouTube'da PS4 üzerinden oyunlardaki test videolarına bakabilirsiniz daha iyi anlarsınız ne demek istediğimi

Ayrıca Buluray sürücüden gelen takırtılar da normal. Bluray'i ilk taktığınız zaman okuduğundan olsa gerek oluyor sonra geçiyor zaten. Ben de PS4 Pro kullanıcısıyım normal bir durum.

Diyelim ki haklısınız. Peki ben nasıl sistemimin PS4 Pro olmamasına rağmen stabil 60 fps alabiliyorum? Ayrıca tüm yorumlarımı okuyacak olursanız, tamamen olasılıklardan bahsettim, bir kesinlikte belirtmiyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı