PS4'e klavye ve mouse takma

35Game35

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler öncelikle.
PS4 Almak istiyorum fakat hiç bir bilgim yok. İdare etceğim laptobum var ama sırf oyun amaçlı yüksek fpsli rahat oynamak için almak istiyorum. Pc taraftarıyım ama o kadar bütcem yok. Konsolların oyunları pahalı olsa da istediğim oyunu ultra grafikte çözünürlük düşükte olsa fps sorunu olmadan rahatca oynatıyor. Ekran olarak 1080p 600 - 700 TL'ye monitör önerebilir misiniz?
Büyük sıkıntı PS4'e mouse ve klavye takabilir miyim? Takılıyorsa normal PC mouse ve klavyesi olur mu ? ( Bazı oyunlarda kolun sorun çıkarabilceği için sordum sadece )
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop oyun kalitesi olarak sizi tatmin etmiyorsa bence sizin oyun bilgisayarı almanız gerekli.
PS4 aldıktan sonra oyunlara vereceğiniz parayı düşünün. Örnek Witcher 3 ön siparişte PS4 200TL civarında, PC sürümü 59 TL.
Artık konsola özel oyunlar bile FPS. Ben o oyunu klavye, mouse ile oynayamayacaksam ne anladım o işten.
FPS sorunundan bahsetmişsiniz. Aslında FPS sorunu bizden kaynaklanıyor. PC'de nedense ultra ayar görünce ultra oynamak istiyoruz.
Konsolun biraz üstü ekran kartı alarak, 8gb bellek ve işlemcisi fazla yüksek olmayan bir sistem toplayarak çok rahat konsol kalitesinde oyun oynayabilirsiniz.

Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi Bölüm 1 - Technopat
Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi Bölüm 2 - Technopat
Bu rehberi yüksek bile tutmuşlar. HDD ve SSD'yi yüksek almışlar. Aynı fiyata ekran kartı daha iyi tutulabilirdi.

PS4'e klavye ve mouse bağlayabilirsin. Ancak klavyeyi sadece mesaj yazabilmek için, fareyi ise menüler arasında geçiş yapabilmek için kullanabilirsin. Klavye ve fareyi de bluetooth aracılığıyla bağlayabilirsin. Konsol mu, PC'mi sorusuna gelince;
Bütçene bağlı. Mesela 1500 TL varsa konsol al. Kutulu oyunlar teknolojik marketlerde 250 TL olsa da, spotçulardan 180 TL civarına alabilmen mümkün. Konsolda FPS oynanmaz mantığını da bir kenara bırakın. Alıştıktan sonra PC'de oynamaktan bile kolay geliyor.

PS4'e klavye ve mouse bağlayabilirsin. Ancak klavyeyi sadece mesaj yazabilmek için, fareyi ise menüler arasında geçiş yapabilmek için kullanabilirsin. Klavye ve fareyi de bluetooth aracılığıyla bağlayabilirsin. Konsol mu, PC'mi sorusuna gelince;
Bütçene bağlı. Mesela 1500 TL varsa konsol al. Kutulu oyunlar teknolojik marketlerde 250 TL olsa da, spotçulardan 180 TL civarına alabilmen mümkün. Konsolda FPS oynanmaz mantığını da bir kenara bırakın. Alıştıktan sonra PC'de oynamaktan bile kolay geliyor.
Nişan (Aim) alma öğeleri olan oyunlarda ki bunlar genellikle FPS oyunları oluyor ve strateji oyunlarında klavye ve farenin tartışmasız üstünlüğü var. Bu konuda tartışılacak bir nokta yok. Strateji oyunlarında da klavyenin üstünlüğü ortaya çıkıyor. Gamepad üstünlüğü ise kombo gerektiren veya az tuşla kolayca oynanabilen oyunlarda ortaya çıkıyor. Oyunların gamepad'e özel olarak tasarlanması ve gamepad'i eline alan bir kişinin kolayca adapte olabilmesi avantajları. Ben genellikle dövüş öğeleri olan oyunları, platform oyunlarını ve futbol oyunlarını gamepadde oynamayı tercih ediyorum. Bunun için de gidip konsol almama gerek yok. 50 TL'ye aldığım Dualshock 3 gamepadi bilgisayara takıp rahatça oynayabiliyorum. Tabi oyunların gamepad'e göre optimize edilmesi de önemli. Mesela Witcher 2'yi gamepad desteği olsa bile gamepad ile oynamak zor geldiği için klavye fare ile oynamayı tercih ettim.
Konuyu özetlemek gerekirse konsola özel oyunlar gelse de en zengin oyun platformu her zaman PC platformudur. Bu nedenle "hardcore" denilen oyunla haşır neşir olan kimseler için oyun bilgisayarı şarttır, konsol ise konsolun sunduğu oyunlara göre ek olarak düşünülebilecek bir platformdur.
Bana fifa, pes, gta vs yetiyor benim oynayacağım oyun sayısı belli; ben arkadaşlarımla hızlıca oyun tüketip kafa dağıtmak istiyorum, ayarlarla uğraşmak istemiyorum; bilgisayar için yerim yok konsolu salona kuracağım gibi nedenleriniz varsa konsol tercih etmek mantıklı olabilir.

Merhaba klavye ve mouse desteği için videoyu izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı