PS4'e Mouse ve Klavye Bağlayarak Fortnite Oynanabilir mi?

Direk PS5'i bekliyorum. Amaçladığım şey gamepad oynayanlara karşı mouse klavye ile oynamak değil. Zaten rekabetçi oyunda pek oynamam. God of War gibi oyunları mouse klavye ile oynayabilsem fena olmazdı ama dediğiniz gibi yapımcı destek verirse ne güzel.
İlk defa mı konsol kullanacaksınız?

İlk defa mı konsol kullanacaksınız?

Aynen. Bir kaç kere gamepad'i denemiştim sağda solda. Ben bununla hayatta oynayamam dedim. Street Fighter veya FİFA oyun serileri dışında. Mesela GTA5 denedim. Aekadaşım çatır çatır oynarken ben hiç oynayamadım. Baya zor gelmişti.

Aynen. Bir kaç kere gamepad'i denemiştim sağda solda. Ben bununla hayatta oynayamam dedim. Street Fighter veya FİFA oyun serileri dışında. Mesela GTA5 denedim. Aekadaşım çatır çatır oynarken ben hiç oynayamadım. Baya zor gelmişti.
Alışırsın dert etme. FPS oyunları için klavye fare arayabilirsin fakat hikayeli oyunları 50 yaşında, ilk defa konsol kullanan insanlar da rahat oynasın diye yapıyorlar. Kafanı yaslama rahatlığından vaz geçme :)

Alışırsın dert etme. FPS oyunları için klavye fare arayabilirsin fakat hikayeli oyunları 50 yaşında, ilk defa konsol kullanan insanlar da rahat oynasın diye yapıyorlar. Kafanı yaslama rahatlığından vaz geçme :)

Bir kaç kere daha denerim, elim alışacak gibiyse olur. Ama olmaz bilmiyorum nr olacak. :D

1-2 haftaya alışırsın. Ben ilk konsolumu, PS4'ü alalı daha 1 yıl anca olacak. İlk aldığım 1 hafta daha hangi tuşun ne yaptığını tek bir oyunda karıştırıyordum. Şimdi diğer oyuncularla kafa kafaya mücadele edip her oyunun kontrol şemasıni aklımda tutabiliyorum. Artık klavye - fare ile oynamak rahat bile gelmiyor PS4 aldıktan sonra.

1-2 haftaya alışırsın. Ben ilk konsolumu, PS4'ü alalı daha 1 yıl anca olacak. İlk aldığım 1 hafta daha hangi tuşun ne yaptığını tek bir oyunda karıştırıyordum. Şimdi diğer oyuncularla kafa kafaya mücadele edip her oyunun kontrol şemasıni aklımda tutabiliyorum. Artık klavye - fare ile oynamak rahat bile gelmiyor PS4 aldıktan sonra.

Bir kaç ay daha bekleyeceğim. PS5 çıkacak dendi yakın zamanda. Ama sırf yeni bir şeyler öğrenmek için Gamepad ile oynamaya çalışacağım umarım alışırım. Rekabetçi oyunlar oynamıyorum tamamen güzel hikayesi olan oyunları istiyorum.

Bir kaç ay daha bekleyeceğim. PS5 çıkacak dendi yakın zamanda. Ama sırf yeni bir şeyler öğrenmek için Gamepad ile oynamaya çalışacağım umarım alışırım. Rekabetçi oyunlar oynamıyorum tamamen güzel hikayesi olan oyunları istiyorum.
Tek oyuncu oyunlar zaten gamepad ile çok daha rahat. Sandalyene ya da yatağına yastlanıp oynamak daha zevkli. Birde bazı oyunlar gamepadin kendine has özelliğine göre tasarlanıyor. Mesela The Last of Us'ta analog çubuğunu ne kadar hızlı ittirdiğine göre çıkardığın ses azalıyor. Ki bu hızlı yavaş ittirme olayı The Last of Us'ta hayati önem taşıyor. Klavye fare aparatıyla nasıl algılar ya da algılar mı ne kadar hızlı ittirdiğini bilemiyorum.

Ben denedim evet oynanabilir ama gecikmeli oynarsın üst segment ekipmanlarım var ve bunları bağlamama rağmen yinede gecikme yaşadım 1000-2000 TL arası dönüştürücü alırsan bence almamalısın yine PC gibi olmıcak ama direk bağladığımız gibide olmuyor tepkime hızı artar ama verdiğin paralara değmez konsollar alıştırma yap antrenmanlar yap oyunda sensivitelerini arttıt deneye deneye istediğin ayarı bulursun yavaş yavaş alışırsın konsoldan oynayan bazı arkadaşlarım çoğu PC oyuncusundan daha iyi oynuyorlar. Neden sende onlardan biri olmayasın ki.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı