PS5 2022'de alınır mı?

CüneyttK

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Arkadaşlar merhaba. Elimde şu anda RTX 3070, Ryzen 7 5800X, 16 GB RAM, 2TB M.2 SSD'li bir sistem var. Monitör 1080p 27 inç 144Hz bir monitör var. Şu an bu piyasada PS5 alınır mı? Stok sıkıntısı vb sorunlardan dolayı 10.000-12.000 bin TL arası satılıyor eğer şimdi almazsam 1 sene sonra alacağım. Ne diyorsunuz? Şu an alayım mı yoksa 1 sene bekleyeyim mi?

Arkadaşlar merhaba. Elimde şu anda RTX 3070, Ryzen 7 5800X, 16 GB RAM, 2TB M.2 SSD'li bir sistem var. Monitör 1080p 27 inç 144Hz bir monitör var. Şu an bu piyasada PS5 alınır mı? Stok sıkıntısı vb sorunlardan dolayı 10.000-12.000 bin TL arası satılıyor eğer şimdi almazsam 1 sene sonra alacağım. Ne diyorsunuz? Şu an alayım mı yoksa 1 sene bekleyeyim mi?

Aga bence ilk 5 yil icerisinde bile alinir. Bence gelecek yil PS fiyatlari inecektir tabii senin paraya bagli. Ama PC'yi satip alacaksan satma PC kullan.

Her türlü zaten alacaksan imkan varsa hemen almalısın. Ülkemizde her şey dünden pahalı yarından daha ucuz. Ben Series S alacaktım. Kısa bir tereddüt ettim. 3800 yerine 5000'e almak zorunda kaldım.

PS oyunları PC'ye geliyor yavaştan yani gamepad alıp yolunuza baksanız çok daha iyi olur gibi.

Böyle bakmamak lazım, sonuçta konsol olayı ayrı bir kültür yani uzanıp TV karşısında daha rahat oynayabildiğin bir olay var işin içinde ve bu haliyle kullanan kişiler aslında PC'ye konfor anlamında uyuşmadığı için pek sıcak bakmıyor. 26 yaşındayım ve ilkokul 1'den beri 8-9 ay öncesine kadar PC kullandım. 8-9 ay önce Xbox Series S aldım evdeki eski 1080p TV ile 1 ay öncesine kadar kullandım. Şimdi 55" 4K TV satın alıp uzandığım yerden rahatça oyun oynayıp film ve dizi izliyorum.

PC'yi kardeşime verdim ve hala arada odasında gidip Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynuyorum ancak artık işten sonra gelip bir de PC karşısında oturmak zor geliyor. Hem çok daha fazla güç tüketiyor. Genelde daha fazla performans ve grafik verebiliyor güç oranına göre ve özellikle yaz aylarında klimasız ortamda sıcaktan durulacak gibi olmuyor. Konsolda rahatlık ön plandadır ama uyguna PC gibi kullananlarda var. Mesela benim gibi Series S alıp monitör, klavye ve mouse bağlayıp yine PC gibi masada oynayan da var. Yani sadece PS veya Xbox oyunları Windows'a geliyor diye silip atılabilecek bir şey değil genel olarak PlayStation'ya da Xbox yani konsol yapısı.

Arkadaşa tavsiyem ise eğer konsolu seviyorsa, hazırda PC'de varsa Xbox almaya zaten gerek yok bence ama alınadabilir yani kullanım senaryoları yine farklı aslında. Bütçenize uyuyorsa PlayStation alınabilir, beklenirse fiyatları da haliyle artar. Önümüzdeki yıl daha rahat bulunabilir olacaktır diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi bütçe varsa meden şimdi olmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı