PS5 alınır mı?

Merhaba,

Halihazırda orta halli bir PC sahibiyim(1660S ve 3600x) şu anda piyasada olan oyunları oynatabiliyor fakat sonraki nesil oyunları çok büyük ihtimalle oynatamayacak duruma gelecektir. RTX 3070 gibi yükseltmeler ise astronomik fiyatlardan dolayı imkansız olarak görülüyor, bu durumda oyun kullanımı için PS5'e geçmek mantıklı olur mu yoksa ekran kartı fiyatlarının düşmesini mi beklemek mi mantıklı bir seçim olur?

Hocam ben de sizin gibi ikilemde kalmıştım. GTX 1060 bir laptopa sahibim ve PS5 almak istiyordum ama hem piyasada olmamasından kaynaklı hem de PC ile oyun oynamaya daha yatkın olduğum için laptopumu satıp 2070 laptop almaya karar verdim. Bu tamamen sizin alışkanlıklarınız ile ilgili eğer koltukta oturup, gamepad ile hikayeli oyun oynamayı seven biri iseniz alın ama arkadaşlarınız ile mouse kullanarak rekabetçi oyun oynayan biri iseniz almayın. Benim için en büyük neden PS5 alırsam arkadaşımın olmayacağı idi. Bütün arkadaşlarım PC oynuyor ve PS5 alacak bütçeleri yok. Yani alırsam tek başınayım. Ben bu sebeplerden dolayı baz geçtim ama karar sizin yine de iyi geceler.

Şu an için acele etmeye gerek yok. Daha PS5 oyunları çıkmadı ve onun da stokları az. Bundan yararlanmak isteyen fırsatçı firmalar pahalıya satıyor. Önerim şimdilik parayı dövize yatırıp, kenarda bekletmek olur. Duruma göre ekran kartı veya PS5 alırsınız. Yalnız stokların gelmesi ile beraber ekran kartı fiyatlarının düşeceğine pek inancım yok. Onu da belirteyim. Bazı arkadaşlar bu konu hakkında çok iyimser. Bizim ülkede fiyat düşürmek firmalar adına gelir kaybı ve geri vites demektir. Bunu da hiç sevmezler :)

Hocam bende sizin gibi ikilemde kaldım :D PS5 diskli versiyonu yapıştırdım 7950TL aldım. Ekran kartı fiyatları alınabilir seviyeye düşene kadar PS5 ile devam edeceğim PS5 avantajı geriye dönük uyumlulugu olmasıdır PS4 diskli oyunları alıp oynarsınız cok ucuza gelir 200TL falan sonra satarsınız diskli olduğu için ben öyle kullanmayı planlıyorum PS5 oyunları ucuzlayınca da onlardan alırım:DPS4 alınmaz bu satten sonra 3200TL nedir ya PS4Pro'yu ben 1600TL aldım 1900TL satmıştım:D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı