PS5 alınır mı?

Halihazırda 4060 i313100F sistemim var fakat ben oyuna odaklıyım işten sonra 1-2 saat oynayıp hayattan kendimi nötrleyim kafası iştebilirsiniz. Bir de 3000 TL için Deluxe'deki oyunlar çok az değil mi?

Çok sağ olun hocam.

Çok teşekkür ederim hocam fakat dediğim gibi Deluxe'de çok iyi oyunlar yok bir elşn parmaklarını geçmez gibi.

Kanka ben sana kendi deneyimlerimi söyleyim öyle Deluxe senin gözünü çok boyamasın. Deluxe de çok iyi oyunlar olsa bile çoğu oyun sana hitap etmeyecek zaten. Kaliteli oyunlardan Max 20 tanesini bitireceksin. Kalanlar öyle duracak abonelikte ve 5-6 ay sonra Store'dan oyun aratmaya başlayacaksın. Yani tavsiyem sana pcni yükselt. Parçaları falan değiştir. PS Plus'tan sıkıldıktan sonra Store'dan oyun almaya kalktığında alamıyorsun çünkü çok pahalı. En ucuz oyun bile 900 lira. Bilgisayar yükseltirsen ama paylaşımlı hesaplarla oynarsın ve Türkçe oynarsın en önemlisi. Konsoldan PC'ye geçtikten sonra hissettiğim en büyük fark oyunların fiyatları ve Türkçe yama kurabilmen.

Ama 3000 TL yıllık ona göre düşün.

Hocam haklısınız fakat ne kadar elle tutulur oyun var CoD pes bile yok.

Oynayacağın oyunlara göre değişir. Sen strateji, Online daha çok oynuyorsan bilgisayar almalısın. Garip olacak ama hikayeli oynuyorsanda bilgisayar almalısın çünkü PS'de olup PC'de olmayan oyun neredeyse kalmadı. Sen onları bitirene kadar çıkmamış olanlarda PC'ye çıkar zaten. Ben çünkü konsol almak gibi bir hata yapmıştım zamanında. Ayrıca yeni çıkan çoğu oyun konsolda Türkçe değil ingilizcen iyiyse hikayelilerden zevk alabilirsin. Ha sen sonuç olarak PC vs PS diye bir şey sormamışsın ama benim tavsiyem bu sadece. Alacaksan televizyonda oynamanı tavsiye ederim.

Çok sağ olun hocam.

Hocam bende PS5 Slim var gecen sene almistim. Suan satiliga koydum cunku oyunlar vs. cok pahali. Fifa, pes falan oynacaksaniz TV ama FPS oynarim diyorsaniz net monitor.
Çok sağolun hocam.

AC serisi, GoW serisi (hepsi değil.), Dying Light 2, GTA 5, FM24 falan derken az olsa bile çok iyi oyunlar var. Ayrıca yıllık 3000 lira, yıllık 250 lira falan yapıyor. Bu oyunları tek başına almak isteseniz zaten 2.500 ₺ falan tutuyor tanesi.

Doğru fakat bunlarım hangisi Türkçe ve Deluxe'de bile CoD yok.

Kesinlikle TV, gamepade alışmanız pek sürmez 6. sınıfa giden kardeşim bile DualSense ile oynuyor ne oynuyorsa. PS Plus üyeliği ve EA Play üyelikleriyle uzun bir süre oyun sıkıntısı çekmezsiniz, arada bir de kendiniz oyun alırsınız. Ancak PS5 alırken o kadar yüksek performans ve grafik beklentileriyle almayın. PS exclusiveleri oynadıktan sonra tamamen kardeşime bıraktım PC ile tabii ki yarışcak bir olayı yok ama dev beklentilerle almayın, bir ton PS5'e entegre edilmemiş 1080p 30FPS oyun olduğunu da göz önünde bulundurun.

Oyun oynama kolaylığı sizi cezbetmiyorsa PS veya konsol almak pek de sizi tatmin edecek bir seçim olmaz bence.

O sıkıntıymış işte.

Kanka ben sana kendi deneyimlerimi söyleyim öyle Deluxe senin gözünü çok boyamasın. Deluxe de çok iyi oyunlar olsa bile çoğu oyun sana hitap etmeyecek zaten. Kaliteli oyunlardan Max 20 tanesini bitireceksin. Kalanlar öyle duracak abonelikte ve 5-6 ay sonra Store'dan oyun aratmaya başlayacaksın. Yani tavsiyem sana pcni yükselt. Parçaları falan değiştir. PS Plus'tan sıkıldıktan sonra Store'dan oyun almaya kalktığında alamıyorsun çünkü çok pahalı. En ucuz oyun bile 900 lira. Bilgisayar yükseltirsen ama paylaşımlı hesaplarla oynarsın ve Türkçe oynarsın en önemlisi. Konsoldan PC'ye geçtikten sonra hissettiğim en büyük fark oyunların fiyatları ve Türkçe yama kurabilmen.

Aynı keyifi veriyor mu peki.

Doğru fakat bunlarım hangisi Türkçe ve Deluxe'de bile CoD yok.

Türkçe konusu sıkıntılı. GoW tamamen türkçe, AC serisinin hiçbirisi türkçe değil, DL2 türkçe ama GTA 5 türkçe değil. Yani o kadar masraf yapmanıza gerek yok gibi, fakat son karar sizin. Bilgisayarınıza yatırım yapabilirsiniz belki. AM5 bir sisteme yükseltmek gibi.

Türkçe konusu sıkıntılı. GoW tamamen Türkçe, AC serisinin hiçbirisi Türkçe değil, DL2 Türkçe ama GTA 5 Türkçe değil. Yani o kadar masraf yapmanıza gerek yok gibi, fakat son karar sizin. Bilgisayarınıza yatırım yapabilirsiniz belki. AM5 bir sisteme yükseltmek

Xbox'a ne diyorsunuz peki?

AMD'nin yeni soketi. Daha ileriye dönük bir sistem dizip uzun yıllar boyunca o sistemi kullanmanız için AM5 sistem önerdim. Fakat bütçenize uygun bir şekilde daha F/P sistemler dizilebilir. Eğer PS5 almayı düşünmüyorsanız tabii.

Türkçe sıkıntısı ile birlikte kararsız kaldım hocam.

O sıkıntıymış işte.

Aynı keyifi veriyor mu peki.

Hatta daha fazlasını bile veriyor. PS5'te 30FPS oynadığın oyunu daha iyi grafiklerle PC'de 60+ FPS üstüne Türkçe oynayınca farkı anlıyorsun. Konsol hazzı almak istiyorsan da gamepadi takarsın alırsın bir tane armut koltuk yığıla yığıla oynarsın. PS5 maalesef Türkiye'de şişirilmiş bir balon. Bundan yıllar öncesinde olsak PS4 almak mantıklı mı desen mantıklı derdim ama devir değişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı