PS5 alınır mı?

Daha fazla  
Oyuncu bilgisayarım var fakat daha önce hiç PlayStation sahibi olmadım. Kendi imkanlarımla almaya değer mi yoksa gereksiz mi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyuncu bilgisayarım var fakat daha önce hiç PlayStation sahibi olmadım. Kendi imkanlarımla almaya değer mi yoksa gereksiz mi olur?
Bilgisayara gamepad baglayip oynamakta ayni etkiyi verir cok gerek yok bence.

Bende PS5 vardı Slim CDli 6 ay kullandım sonra hiç açmaz oldum ve sattım bilgiseyarınız varsa mantıksız zaten oradaki oyunlar yavaş yavaş çıkıyor PC'ye fakat bu keyif meselesidir nasıl mutlu olacaksanız ona yönelin ben PS5 kullanmış biri olarak tavsiye etmiyorum.

Benim de oyuncu bilgisayarım var kendimi bildim bileli de hep bilgisayarcıydım yazılımcıyım zaten işim bu orası ayrı. Fakat dedim ki 2 yıl önce alayım bir deneyeyim nasıl olur diye. Bir PS5 çektim ve 14 bin liraya full oyun dizdim piyasadaki en pahalı en iyi oyunların hepsini dizdim 25 tane en pahalı oyun aldım 3 yıllık abonelik falan. İlk başta full rekabetçi oyun oynadım fakat FPS oyunları oynayamadım her bilgisayarcı bilir ki Gamepad'de aim tutmak ve alışmak aimassit yoksa imkansıza yakın anca konsolcu olman gerekir tutman için. Dolayısıyla R6 + Valorant + LoL gibi oyunları PC'de diğer oyunları ise PS5'te oynadım fakat gerçekten gereksiz geldi DualSense'yi PC'ye bağladığımda aynı deneyimi zaten yaşıyordum kendime sordum gereksiz mi acaba yaptığım diye? Fakat sonrasında bir de 4K 144Hz Fast IPS VRR destekli Console Edition destekli güzel bir monitör çektim sonrasında çok şans verdim Last of Us'lar olsun vs. olsun mitoloji hayranlığı olduğu için tek saran oyun GoW ragnaroktu. Sonrasında PS5'i aldığım fiyata sattım. Bir DualSense'yi kendime ayırdım dizdiğim oyunların olduğu hesabı da yaklaşık bir 8-9 bin liraya okuttum. 4-5 bin lira zarar ettim ve bu tecrübe bana konsol oyuncusu olmadığımın detayını kattı. Bana saçma geliyor çünkü kalite modunda 60 FPS oynuyorum sene 2025 olmuş ona rağmen halen optimizasyon o kadar yetersiz ki 60 FPS oynuyordum :D performansa alınca 4K bir görüntü vermiyordu ama 120FPS ile 120Hz oynuyordum ve bu git gellerden de çok sıkıldım. Konsol oyuncularına saygım sonsuz. Fakat PC'ye alışan biri hikayeli oyun bağımlılığı + hayatındaki sorumsuzlukların ve bol zamanın olması gerektiği zaman konsolun saracağını kendimce düşünyorum. Aksi takdirde şu anki fiyatlara baktığında bir oyun kütüphanesi + abonelik dizmen emin ol bir konsol parası daha harcıyorsun :D hemen olmasa bile bir süre sonra harcamış oluyorsun ben PC ile devam ediyorum hayatıma zaten yazılımcı olduğum için PC zorunluluğumdur ama PS5'e verdiğim şansı hiçbir şeye vermedim hayatta kendimi kandırıyordum resmen sevebilmek için ama benlik değilmiş :D deneyimlerimi anlatayım dedim belki yardımcı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı