PS5 alınır mı?

Paraya yazık olur başka yerde değerlendir. 5-6 ay önce Japonya'ya gidip oradan aldım, fiyatı ucuza da geldi ama gel gör ki 10-15 kez anca oynamışımdır. PC/laptop varken çok kullanılmıyor PS5. Oyun bilgisayarın yoksa alınabilir, ama oyun bilgisayarın yoksa oyun bilgisayarı alman daha çok işine yarar. O yüzden tavsiye etmem.
Oyuncu bilgisayarım var fakat daha önce hiç PlayStation sahibi olmadım. Kendi imkanlarımla almaya değer mi yoksa gereksiz mi olur?

Bilgisayar alırsan paran çöpe gider.

OS-GPU-BIOS güncellemesi olmayan konsol ömürlük cihazdır. Dışarıdan müdahalelere kapalı olduğu için hiçbir zaman performansı düşmez. Ayrıca hilecilerin konsol dünyasında barınamadığını hatırlatırım.

20 yıl önce aldığım PS3 720P'de 60 FPS veriyor. Saat gibi. 20 yıl önce topladığım AM2 PC kim bilir şu an hangi çöplüktedir.

PS3 ile oynayabildiğim ve PC'ye çıkan tüm oyunları 20 yıllık PC'de de oynayabilirsin muhtemelen. Ek konsol parası vermeden PC'yi TV'ye bağlayabilecekken sırf 1-2 yıl sonra PC'ye çıkan oyunları daha erken oynayabilmek için konsol almak bence mantıklı değil. Türkçe dil desteği olmayan oyunları Türkçe oynayamamak, mod yükleyememek ve çoğu oyunda klavye farenin desteklenmemesi gibi eksileri de var.

PS3 ile oynayabildiğim ve PC'ye çıkan tüm oyunları 20 yıllık PC'de de oynayabilirsin muhtemelen. Ek konsol parası vermeden PC'yi TV'ye bağlayabilecekken sırf 1-2 yıl sonra PC'ye çıkan oyunları daha erken oynayabilmek için konsol almak bence mantıklı değil. Türkçe dil desteği olmayan oyunları Türkçe oynayamamak, mod yükleyememek ve çoğu oyunda klavye farenin desteklenmemesi gibi eksileri de var.
20 yıllık çalisabilen bir PC bulursan dediğin doğru. Ama genelde bulunmuyor.

PlayStation'da hileci yok, FPS drop yok, cihazı mahveden güncellemeler yok, optimizasyon problemi yok.

Kitleler toplu bir sekilde konsola geçiyor. PC kaybetmeye mahkum.

20 yıllık çalisabilen bir PC bulursan dediğin doğru. Ama genelde bulunmuyor.

PlayStation'da hileci yok, FPS drop yok, cihazı mahveden güncellemeler yok, optimizasyon problemi yok.

Kitleler toplu bir sekilde konsola geçiyor. PC kaybetmeye mahkum.
Hocam konsolda da her oyun harika çalışmıyor maalesef. Daha geçen PS5'te denediğim Where Winds Meet oyununda neredeyse oynanmayacak kadar drop vardı. Ben de PC'ye yüklemek durumunda kaldım. PS özel oyunu olan Ghost of Yotei'de dâhi kalabalık veya yoğun efekt olan bazı yerlerde FPS düşmesi ve drop yaşanabiliyordu. PS tabii ki çok daha ucuza oyun oynatma hedefinde fakat orada da optimizasyonu sıkıntılı birçok oyun olabiliyor.

Hocam konsolda da her oyun harika çalışmıyor maalesef. Daha geçen PS5'te denediğim Where Winds Meet oyununda neredeyse oynanmayacak kadar drop vardı. Ben de PC'ye yüklemek durumunda kaldım. PS özel oyunu olan Ghost of Yotei'de dâhi kalabalık veya yoğun efekt olan bazı yerlerde FPS düşmesi ve drop yaşanabiliyordu. PS tabii ki çok daha ucuza oyun oynatma hedefinde fakat orada da optimizasyonu sıkıntılı birçok oyun olabiliyor.

Where Winds Meet oyunu kötü optimize edilen bir oyun olduğu için konsol camiasında ünü en az Cyberpunk 2077 kadar fazladır. Bu oyunu oynamış olmanız çok ilginç geldi bana. Bu oyunun bazı ülkelerin PlayStation Store'larından kaldırıldığını bile duymuştum.

Ghost of Yotei'de en ufak bir FPS düşüşü olmadığına eminim. 2 kez oynadığım oyunda FPS düşüşü olsaydı bunu hissetmez miydim?

Konsolda özellikle PS5 Pro'da optimizasyonu sıkıntılı hiç bir oyun yok. Var diyen yalan söylüyordur.

Where Winds Meet oyunu kötü optimize edilen bir oyun olduğu için konsol camiasında ünü en az Cyberpunk 2077 kadar fazladır. Bu oyunu oynamış olmanız çok ilginç geldi bana. Bu oyunun bazı ülkelerin PlayStation Store'larından kaldırıldığını bile duymuştum.

Ghost of Yotei'de en ufak bir FPS düşüşü olmadığına eminim. 2 kez oynadığım oyunda FPS düşüşü olsaydı bunu hissetmez miydim?

Konsolda özellikle PS5 Pro'da optimizasyonu sıkıntılı hiç bir oyun yok. Var diyen yalan söylüyordur.
Oyun çıktığında bende Slim ve arkadaşta da Pro model vardı; Yotei'de ikimiz de bazı yerlerde droplar hissettik. Pro'da biraz daha azdı fakat yine de vardı. Geçen yeni grafik modlarının eklendiği güncellemeden sonra biraz daha iyi olmuştu; Pro'da denerken stabilite kazanmış fakat Slim'de her şekilde sıkıntılı yerler vardı dediğim gibi. Özellikle Albız'ın görevlerinde bayağı alev efektinin falan olduğu yerlerde sıkıntı vardı kesinlikle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı