PS5 almak için sebepler nedir?

Şu anda 5800X3D, 6750XT ve 32 GB bellekli bir masaüstü bilgisayarım var, drop oluyor. Ya ikisini de tecrübe etmeden konuşmamak lazım. Ben boşuna oyunu konsola taşımadım, ha benim elimde 50-60K var dersen o zaman PC toplayabilirsin ancak 30K değerinde PS5'i alıyorsun, senelerce kullanıyorsun. Olaya yanlış bakıyorsunuz. Tabii bu benim fikrim.
Tüm PC'lerde drop yok ama olaya siz taraflı bakıyorsunuz. Bir de ikisini de tecrübe etmediğimi nereden biliyorsunuz? Sorunsuz bir PC deneyimleyin bence siz konsolun yüzüne bakmazsınız.

Hocam nasıl 6700 XT ile denk olabiliyor.
TFLOPS ile konsol vs PC ölçümü yapılamaz. Apple cihazlar çoğu Android cihazdan kağıt üzerinde geride olmasına rağmen işletim sistemi farkı diye bir şey var. Aynı durum konsollarda da var. Sana özel optimize edilen oyunları oynamak var bir de en üst sisteme göre optimize edilen oyunları oynamak var. Fakat donanımsal açıdan RTX 3060 PS5'in GPU'dan güçsüz, onu söyleyeyim.

Şu anda 5800x3D, 6750XT ve 32 GB bellekli bir masaüstü bilgisayarım var, drop oluyor. Ya ikisini de tecrübe etmeden konuşmamak lazım. Ben boşuna oyunu konsola taşımadım, ha benim elimde 50-60k var dersen o zaman PC toplayabilirsin ancak 30k değerinde PS5'i alıyorsun, senelerce kullanıyorsun. Olaya yanlış bakıyorsunuz. Tabii bu benim fikrim.

Hocam o sistemle drop yaşıyorsanız ekstra konu açın burada.

Hocam o sistemle drop yaşıyorsanız ekstra konu açın burada.
:) işte sıkıntı bu, büyütüyorsunuz sistemi. Herhangi bir UE5 oyununda gariban gariban takılıyor bu sistem. Konu açmama gerek yok testler ortada.

Tüm PC'lerde drop yok ama olaya siz taraflı bakıyorsunuz. Bir de ikisini de tecrübe etmediğimi nereden biliyorsunuz?
Taraflı bakıyorum elbette. Yoksa kendi fikrimi yazamam, ben konsoldan yanayım 2-3 senedir. Benim için grafik önemli değil, rahatı arıyorum.

Konsol işi öyle olmuyor, PC'de istediğin kadar yüksek FPS al, bir düşer bir çıkar, bir drop girer. Konsolda açarsın oynarsın 60 FPS'den aşağı düşmez, optimizasyonu dert etmezsin. Ayrıca PS5 özelinde 60 FPS kilidi açılabiliyor, VRR var. Seneden seneye kart almıyorsun. Çok iyi bir sistemim olmasına rağmen oyun tarafını konsola kaydırdım, PC ile uğraşmak keyifli ancak hiçbir şeyi düşünmüyorum, açıyorum oynuyorum. 2 tane su yansıması PC'de daha iyi diye her sene sistem dizemem ben.

Ek olarak konsol mağazasının pahalı olduğunu düşünmüyorum, fiyatlar Steam ile aynı diyebilirim. Zaten çoğu exc. Oyunları da psplus da halihazırda var.

Dedikleriniz doğru. Fazlaca PS5 kullanıcısı bana çokça şey anlattı Discord'da. Hepsinin temel sorunu oyun fiyatı ve PS Plus'ın bir zaman sonra gereksiz olması. Ayrıca kimsenin ben seneden seneye sistem değiştirdiğini sanmıyorum. Geçse bile zaten düzgün sistemle yüksek grafiklerde oynayabiliyorsun yıllar boyu. Ayrıca PS5 sadece PS5 almakla kalmıyor. Siz seneden seneye sistem değiştirmek diyorsunuz ancak bazı insanlar kim bilir her sene kaç para harcıyor PS5 oyunlarına. PC de oyun oynamanın tonla yolu var bazen para vermene bile gerek yok. PS5 de oyunlara zorunlu binlerce para vermekten bin kat daha iyi. Her şekil PS5 parası uzun vadeli bir sistem fiyatına ulaşıyor oyun aldıkça ve bu durumda her şekil PC daha mantıklı oluyor.

Tflops ile konsol vs PC ölçümü yapılamaz. Apple cihazlar çoğu Android cihazdan kağıt üzerinde geride olmasına rağmen işletim sistemi farkı diye bir şey var. Aynı durum konsollarda da var. Sana özel optimize edilen oyunları oynamak var bir de en üst sisteme göre optimize edilen oyunları oynamak var. Fakat donanımsal açıdan RTX 3060 PS5'in GPU'dan güçsüz, onu söyleyeyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam Spider-Man 2 very High'da 50 FPS RTX 3060'da bu görselliği elde edebilmek PS5'te 30 FPS sonucu veriyor aynı fiyata B580'li bir sistem alsak PS5 oyunlarını PS5'ten daha iyi oynayacağız zaten her şeyi geçin sınırlı bir makine olduğu için oyun yapayım sürecini baltalıyor tüm oyun konsolları.

Dedikleriniz doğru. Fazlaca PS5 kullanıcısı bana çokça şey anlattı Discord'da. Hepsinin temel sorunu oyun fiyatı ve PS Plus'ın bir zaman sonra gereksiz olması. Ayrıca kimsenin ben seneden seneye sistem değiştirdiğini sanmıyorum. Geçse bile zaten düzgün sistemle yüksek grafiklerde oynayabiliyorsun yıllar boyu. Ayrıca PS5 sadece PS5 almakla kalmıyor. Siz seneden seneye sistem değiştirmek diyorsunuz ancak bazı insanlar kim bilir her sene kaç para harcıyor PS5 oyunlarına. PC de oyun oynamanın tonla yolu var bazen para vermene bile gerek yok. PS5 de oyunlara zorunlu binlerce para vermekten bin kat daha iyi. Her şekil PS5 parası uzun vadeli bir sistem fiyatına ulaşıyor oyun aldıkça ve bu durumda her şekil PC daha mantıklı oluyor.
Sizin için öyle olabilir, ben orijinal alıyorum PC'de de Steam'den alıyorum. Konuyu açan arkadaş sebep sormuş ben de ikisini de tecrübe ettiğimden sebeplerini yazdım. PS5 ve Steam'de oyunların fiyatları aynı bu arada. Ha benim 2 sene önce 200 liraya aldığım Last of Us Part 2'yi 50 dolara alacaksınız mesela PC'de. Remastered güncellemesini de 100 liraya yapmıştım.

:) işte sıkıntı bu, büyütüyorsunuz sistemi. Herhangi bir UE5 oyununda gariban gariban takılıyor bu sistem. Konu açmama gerek yok testler ortada.

Taraflı bakıyorum elbette. Yoksa kendi fikrimi yazamam, ben konsoldan yanayım 2-3 senedir? Benim için grafik önemli değil, rahatı arıyorum.

Hocam nasıl testlerde Stalker 2 45 FPS gösteriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam Spider-Man 2 very High'da 50 FPS RTX 3060'da bu görselliği elde edebilmek PS5'te 30 FPS sonucu veriyor aynı fiyata B580'li bir sistem alsak PS5 oyunlarını PS5'ten daha iyi oynayacağız zaten her şeyi geçin sınırlı bir makine olduğu için oyun yapayım sürecini baltalıyor tüm oyun konsolları.

Ben performans modunda oynuyorum ancak kalite modunda 30 FPS'e sabitlenmesin istiyorsan VRR açarsan 45'e kadar çıkar o. PS5 de performans ve kalite farkı çok anlaşılmaz bu arada büyüteçle bakmadığın sürece.
Hocam nasıl testlerde Stalker 2 45 FPS gösteriyor.
Stalker 2 PS5'de yok ki?

Ek olarak şunu da söylemek istiyorum oyunları kalite modunda 60 FPS oynayacaksanız PS5 Pro alın o zaman, 4K 60 FPS de oyun oynamak için PC'de verilen paralara göre Pro cihaz bayağı bayağı uygun. Çok önemliyse grafik bunu alırım mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı