PS5 almak için sebepler nedir?

GTA 5 PS3'e çıkmıştı 25 fps, pikselleşen grafiklerde bitirmiştim o zamanlar. Tabii ki oyun yayınları pek yoktu o zaman. Daha iyisini görmediğim için iyi sanırdım.. Ama şu an PS 5 ile en optimize durumda 1080p Medium çalışır, yine iyi gözükür orası ayrı konu ama PS 5 Pro ile oynayan ya da 5090 ile takılan yayıncıları izleyince birkaç aya bütün tadı damağında kalır diye düşünüyorum. Elbette çok kötü gözükmeyecek ama Pro'nun yanında ve PC'nin yanında pek iyi gözükme ihtimali de yok gibi aletin donanımı belli yani.

Yakın gelecekte özel oyun Part III gözüküyor sanırım sadece emin değilim. Astro Bot'u maskot yapmaya çalışıyorlar onu belki de hiç getirmezler, Dual Sense'siz çok anlamlı bir oyun da değil zaten. Onun dışında özel oyun devri bitti.
Dualsense olmadan da iyi bir platform örneği bence hocam. Sonuçta hangi platform oyunu Dualsense ile başarı kazandı ki bu zamana kadar? Gta 6 da bence dediğiniz gibi performans modunda yani aşağı yukarı mediumda 60 Fps alıcaktır. Çok ince ayar yapıyorlar çünkü konsola çıktığı için. Daha iyilerine bakıp can sıkacak birşey yok çoğu senaryoda sizden iyisine sahip olanlar olacak zaten yapacak birşey yok. Ortalarda takılmak iyidir.

Hocam konu sahinini bilmeden nokta atışı soru cevap yapmışs8nız helal olsun

Ancak bende 25k dan çıkmasını zor buluyorum çünkü geçen donanım arşiv kanalındaki adam da demişti 4000 serisi bu fiyatta iken türkiyedeki kazıkçılar bunu bu fiyatta bırakmıyacak diye. Ya gerçekten 30 k çıkarsa
30k kesin olacaktır. Dediğim gibi 4070 S bile şuanda baya pahalı. Ben 25k'ya almıştım ama şuan o fiyatlara satanlar da azaldı fiyatlar 28 29 k civarlarına doğru gidiyor. 5070 kesinlikle 30k veya üstü çıkar. Bence o paraya da değmez şahsen o paraya el konsolu alırdım o paraya en azından farklı birşey deneyim ederdim.

Hocam konu sahinini bilmeden nokta atışı soru cevap yapmışs8nız helal olsun.

Ancak bende 25kdan çıkmasını zor buluyorum çünkü geçen donanım arşiv kanalındaki adam da demişti 4000 serisi bu fiyatta iken Türkiye'deki kazıkçılar bunu bu fiyatta bırakmayacak diye. Ya gerçekten 30 k çıkarsa.

5070 çıkana kadar biriktirirsiniz bence.

Bence o paraya da değmez şahsen o paraya el konsolu alırdım o paraya en azından farklı bir şey deneyim ederdim.

Zaten yeni ekran kartına geçerek farklı şeyler deneyimleyecek daha da yüksek grafiklerde düzgün fps'lerde oynayarak.

Zor hocam arkadaş aylık 3k aldığını söylemiş. Açıkçası pek ihtimal vermiyorum 30k'nın taksidinin yarısına bile yetmez o para. Ben 9k para alıyorum onla bile 30k parayı ödemem zor.

Zaten yeni ekran kartına geçerek farklı şeyler deneyimleyecek daha da yüksek grafiklerde düzgün fps'lerde oynayarak.
Görsellik yükseliyor sadece. Farklı bir aleti denemekteki o keyif yok. Görselliğin artması da iyi elbette ben de yakın zamanda 1080p'den 1440'a geçtim aradaki farka baya şaşırdım ama oyun aynı oyun sadece görüntü güzelleşiyor. El konsolu alsın demiyorum tabii ama ben olsam öyle yapardım muhtemelen.

Zor hocam arkadaş aylık 3k aldığını söylemiş. Açıkçası pek ihtimal vermiyorum 30k'nın taksidinin yarısına bile yetmez o para. Ben 9k para alıyorum onla bile 30k parayı ödemem zor.

Görsellik yükseliyor sadece. Farklı bir aleti denemekteki o keyif yok. Görselliğin artması da iyi elbette ben de yakın zamanda 1080p'den 1440'a geçtim aradaki farka baya şaşırdım ama oyun aynı oyun sadece görüntü güzelleşiyor. El konsolu alsın demiyorum tabii ama ben olsam öyle yapardım muhtemelen.
Eğer fiyat 30 u aşarsa ödemem çok zor çünkü maksimum tasarruf yapıyorum şuan eğer 30 altı gelirse 5070 , 30 üstü gelirse ps alıcam. Şimdilik fikrim çok karışık çünkü ortada büyük bir belirsizlik var. Bu olayların sonunda hiç para bile harcamayabilirim. 30 bin lira oyun oynamak için büyük bir bütçe . Ancak ps fiyatlarınında altta kalır yanı yok . 5000 serisi çıkana kadar bu belirsizlik sürecek

Dualsense olmadan da iyi bir platform örneği bence hocam. Sonuçta hangi platform oyunu Dualsense ile başarı kazandı ki bu zamana kadar? Gta 6 da bence dediğiniz gibi performans modunda yani aşağı yukarı mediumda 60 Fps alıcaktır. Çok ince ayar yapıyorlar çünkü konsola çıktığı için. Daha iyilerine bakıp can sıkacak birşey yok çoğu senaryoda sizden iyisine sahip olanlar olacak zaten yapacak birşey yok. Ortalarda takılmak iyidir.
Oynamadığım için yanlış biliyor olabilirim ancak ilk oyunu tamamen Dual Sense demosu gibi tasarladıklarını biliyorum, ikinci oyunda da bunun üzerine kuruludur diye düşündüm net bilgim yok aslında. Çok kaliteli oyun, PC'ye gelmesini tabii ki isterim de Nintendo'nun, Mario'su gibi yapmak istiyorlar belli ki. Maskot oyun gibi. Ama oynamak için de PS 5 falan almam. Özel oyunlardan bir Astro kalacak muhtemelen. Tartışmasız bir şekilde özel oyun devri bitti artık. AAA oyun yapıp da tek bir platformda tutmak yemez şu devirde. GTA 6'yı 60 fps çalıştırabileceğini pek sanmıyorum. Zorlasalar yaparlar ama çamur gibi gözükür. 2070 gücünde bir GPU'dan bahsediyoruz. Optimizasyon da bir yere kadar. PS 5'in 5070'e kıyasla ortada değil kötü tarafta olduğu aşikar diye düşünmekteyim.

Eğer fiyat 30 u aşarsa ödemem çok zor çünkü maksimum tasarruf yapıyorum şuan eğer 30 altı gelirse 5070 , 30 üstü gelirse ps alıcam. Şimdilik fikrim çok karışık çünkü ortada büyük bir belirsizlik var. Bu olayların sonunda hiç para bile harcamayabilirim. 30 bin lira oyun oynamak için büyük bir bütçe . Ancak ps fiyatlarınında altta kalır yanı yok . 5000 serisi çıkana kadar bu belirsizlik sürecek
PS + oyunları satın almak da yine aşağı yukarı 30k'ya gelecek. Ama iyi bir kütüphane dizebilirsiniz zamanla bazı oyunlar gerçekten çok ucuz bazıları da çok pahalı. Ama söylediğim gibi 5070 30k'dan düşük olursa büyük sürpriz olur çok düşük ihtimal.

Oynamadığım için yanlış biliyor olabilirim ancak ilk oyunu tamamen Dual Sense demosu gibi tasarladıklarını biliyorum, ikinci oyunda da bunun üzerine kuruludur diye düşündüm net bilgim yok aslında. Çok kaliteli oyun, PC'ye gelmesini tabii ki isterim de Nintendo'nun, Mario'su gibi yapmak istiyorlar belli ki. Maskot oyun gibi. Ama oynamak için de PS 5 falan almam. Özel oyunlardan bir Astro kalacak muhtemelen. Tartışmasız bir şekilde özel oyun devri bitti artık. AAA oyun yapıp da tek bir platformda tutmak yemez şu devirde. GTA 6'yı 60 fps çalıştırabileceğini pek sanmıyorum. Zorlasalar yaparlar ama çamur gibi gözükür. 2070 gücünde bir GPU'dan bahsediyoruz. Optimizasyon da bir yere kadar. PS 5'in 5070'e kıyasla ortada değil kötü tarafta olduğu aşikar diye düşünmekteyim.
Yarı yarıya doğru biliyorsunuz ilk Astro's Playroom Dualsense Demosu. Sonra yapımcı ekip eline fırsat geçince bunu tam oyun gibi yapmak istedi ve yaptılar. Baya beğenildi basın tarafında zaten yılın oyununu da aldı. Özel oyun devri bitmedi ama durakladı. Sony özel oyun yapmayı asla bırakmaz hadi PS5'i sattılar ama PS6 çıktığı zaman oyun yapmazlarsa cihazın satışları besbelli düşecek. Hala özel oyun yapıyorlar ama bu oyunlar öyle Tlou Gow gibi olmuyor. Olması da zor çünkü bu oyunların maliyeti çok fazla kara geçirmesi uzun sürebiliyor oyun tutmazsa. Ama illa ki yapacaklar sadece şuanki nesil zayıf geçiyor.

5070'in giriş seviyesi modellerinin 29k civarı olacağını düşünüyorum. Piyasaya göre olması gereken bu yani, umarım aşırı fırsatçılık yapılmaz.
Yarı yarıya doğru biliyorsunuz ilk Astro's Playroom Dualsense Demosu. Sonra yapımcı ekip eline fırsat geçince bunu tam oyun gibi yapmak istedi ve yaptılar. Baya beğenildi basın tarafında zaten yılın oyununu da aldı. Özel oyun devri bitmedi ama durakladı. Sony özel oyun yapmayı asla bırakmaz hadi PS5'i sattılar ama PS6 çıktığı zaman oyun yapmazlarsa cihazın satışları besbelli düşecek. Hala özel oyun yapıyorlar ama bu oyunlar öyle Tlou Gow gibi olmuyor. Olması da zor çünkü bu oyunların maliyeti çok fazla kara geçirmesi uzun sürebiliyor oyun tutmazsa. Ama illa ki yapacaklar sadece şuanki nesil zayıf geçiyor.
Aslında tamamen biliyorum hocam yani izlediğim incelemelerden ne kadar biliyorsam, dediğiniz her şeyi de biliyorum ama Dual Sense üzerine kurulu demem yanlış tabir oldu. İncelemelerde Dual Sense'i aşırı kullandığından bahsediyordu herkes. Örneğin üfleme gerektiren bir bölümde kumandaya üflemek gerekiyormuş (muhtemelen mikrofon kullanıyor) yani klavye fare ile ya da sıradan bir gamepad ile tek bir tuşa basman gerekecek ve eğlenceli olmayacak. Ya da eminim ki Haptic Feedback ile keyifli olacak bir dolu şey vardır kast ettiğim buydu. Elde ettiği başarıda Dual Sense'in de payı büyük. PC'ye gelmemesi çok büyük bir kayıp değil bu yüzden.

Kim oturup 2 sene beklemek istiyor hocam? Konsolu şu anda aşağı yukarı 23K civarlarına alabiliyorsunuz 2 sene beklemeye değecek bir para olduğunu düşünmüyorum. Şu an TLOU 3 çıksa ortalığı kasıp kavursa oturup 2 sene beklemek çok kötü olurdu. Eninde sonunda bilgisayara geliyor olması PS5 almaktan vazgeçme sebebi değil bence.

Hocam ama isterseniz Counter-Strike veya Valorant tarzı oyunlarda oynamanız mümkün ayrıca ben hem konsol hem PC sahibiyim konsol evet ayrı güzel ama PC üzerinden işte yapabilip grafik tasarım veya müzikle uğraşıyorsanız müzik dahi yapmanız mümkündür ama bu sizin tercihiniz dediğim gibi bir tane Logitech, orijinal DualSense veya Xbox kontrolcüsü almak aynı keyifi yaşatmakta ama dediğim gibi siz bilirsiniz. İyi oyunlar.

Eğer fiyat 30'u aşarsa ödemem çok zor çünkü maksimum tasarruf yapıyorum şu an eğer 30 altı gelirse 5070, 30 üstü gelirse PS alacağım. Şimdilik fikrim çok karışık çünkü ortada büyük bir belirsizlik var. Bu olayların sonunda hiç para bile harcamayabilirim. 30 bin lira oyun oynamak için büyük bir bütçe. Ancak PS fiyatlarınında altta kalır yanı yok. 5000 serisi çıkana kadar bu belirsizlik sürecek.

5070 alamazsan 4070 veya 4070 Super al DLSS4 onlara da geliyor hala PS5 Pro'dan çok çok daha iyi oyun oynatıyor duz 4070

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı