PS5 GTA 6'da kaç FPS alır?

yigit3585

Hectopat
GTA 6 için konsol almayı düşünüyorum ama kararsızım. PS5 mi yoksa Pro modeli mi daha mantıklı olur? İlk kez konsol alacağım, aslında PC'yi yenilemek de bir seçenek ama bayağı masraflı oluyor. Sizce PS5'te GTA 6 nasıl performans verir?

Hocam PlayStation özel çıksaydı dediğinizi düşünürdüm ancak oyun her konsola gelecek.
Hocam dert etmenize gerek yok, bu oyun çıkarken ya da oyunun lansmanından 1-2 sene sonra PS6 zaten çıkacak... ayrıca Rockstar'ın RDR2'yi PS4 gibi bir cihaza çıkarttığını unutmamak lazım.

Alabiliyorsan Pro al kesinlikle ama normal PS5 alırsan da 30 Fps oynamazsın merak etme. 1080p medium ayarlarda 60 Fps almak PS5 gibi bir cihazın yapamayacağı şey değil optimize için bin takla atıyorlar. 30 Fps yapsalar oyuncu kaybeder adamlar dünyaya pazarlayacakları bir üründe bunu yapmazlar yapacak olsalar bilgisayara da aynı anda çıkartırlardı oyunu. 30 Fps'i bilgisayar donanımı olarak söylüyorum Rx 570 ile girsen bir şekilde yine alırsın PS5 o kadar güçsüz değil.

Hocam dert etmenize gerek yok, bu oyun çıkarken ya da oyunun lansmanından 1-2 sene sonra PS6 zaten çıkacak... Ayrıca Rockstar'ın RDR2'yi PS4 gibi bir cihaza çıkarttığını unutmamak lazım.

Hocam dediklerinize katılıyorum oyunları çok kaliteli bir firmadan bahsediyoruz umarım 60 FPS gelir ancak bilgili kişiler 30 FPS olacağını düşünüyor.

Rockstar'ın optimizasyon için ne kadar paralar harcadığını unutuyorsunuz. Oyuna 2 milyar dolar harcandıysa bunun 1 milyar doları optimizasyon için.
PS3'e çıkan GTA 5 ile PS4'e çıkan RDR2 bakınca dediğiniz çok yanlış. Unutmayınki Last of Us Part 2'de PS4'e çıktı ve Part 1'de PS3'e. Açık dünya değiller ama grafik olarak farkları var bariz.

Rockstar diğer firmalara göre çok iyi grafiklere sahip ama iş konsollara gelince dönemine göre çok iyi ama Pro ve PC'ye göre çamur gibi gözüküyor. PS5'te çok güçlü bir cihaz değil, Sony bu işte uzman.

Fragman yanlış bilmiyorsam 30 FPS olarak kayıt alınmış. Direkt PlayStation üzerinden çekildiğini varsayarsak 30 FPS olacağını düşünüyorum.
Fragmanın 30 FPS olma sebebinin en iyi görselliği verebilmek için olduğunu düşünüyorum. Bence performans modu yine 60 FPS olacaktır ama daha düşük grafik dışında NPC-trafik yoğunluğu gibi özellikleri de fazlasıyla kısarak.

60 FPS cepte. Zira eğer 2026 yılında 30fps kilidi ile gelirse ağır s*çarlar. Ortada devrimsel bir grafik teknolojisi yok çünkü.

Sadece GTA6 için PS almana gerek yok bence.
( Çıkar çıkmaz oynamak istiyorsan başka tabi )

Oyun çıkana kadar para biriktirsen gider 5090 lı sistem bile alırsın. :)

5090 ile de FPS derdin filan olmaz.

Son düzenleme:
GTA 6 için konsol almayı düşünüyorum ama kararsızım. PS5 mi yoksa Pro modeli mi daha mantıklı olur? İlk kez konsol alacağım, aslında PC'yi yenilemek de bir seçenek ama bayağı masraflı oluyor. Sizce PS5'te GTA 6 nasıl performans verir?

GTA 6 için kesinlikle Pro almalısın. PS5 yüksek ihtimalle 30FPS verir şu grafiklerde. Zaten grafikleri bu kadar yüksek kalitede tutup şehri dolu tutmak falan da müthiş bir optimize. PS5 için 120Hz, HDMI 2.1 destekli ve VRR destekli ekranlar için VRR desteği de sunarlar belki oyunun bazı sahnelerinde 30FPS-45FPS arasına çıkabilmesi adına.
PS5 Pro'da ise PSSR ve %67 daha güçlü ekran kartı avantajını dibine kadar kullanıp 60FPS vereceklerini düşünüyorum.

Alabiliyorsan Pro al kesinlikle ama normal PS5 alırsan da 30 Fps oynamazsın merak etme. 1080p medium ayarlarda 60 Fps almak PS5 gibi bir cihazın yapamayacağı şey değil optimize için bin takla atıyorlar. 30 Fps yapsalar oyuncu kaybeder adamlar dünyaya pazarlayacakları bir üründe bunu yapmazlar yapacak olsalar bilgisayara da aynı anda çıkartırlardı oyunu. 30 Fps'i bilgisayar donanımı olarak söylüyorum Rx 570 ile girsen bir şekilde yine alırsın PS5 o kadar güçsüz değil.
Tüm dünya bekliyor, kusursuz bir optimizasyon ile çıkması lazım. 4K 60fps i Pro değil düz ps5 de vermesi lazım bence. Hakkı bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı