PS5 GTA 6'da kaç FPS alır?

yigit3585

Hectopat
GTA 6 için konsol almayı düşünüyorum ama kararsızım. PS5 mi yoksa Pro modeli mi daha mantıklı olur? İlk kez konsol alacağım, aslında PC'yi yenilemek de bir seçenek ama bayağı masraflı oluyor. Sizce PS5'te GTA 6 nasıl performans verir?

35K veren 36 37'yi de verir bence hocam korkunç bir fark yok arada. Disk okuyucusu olayı bana en problemli gelen şey oldu ama ileride alınır bir tane herhalde acelesi yok. Daha çok oyunlarda kalite modlarında 60 ve üstü FPS almak için mantıklı geliyor bana. Bir de yeni oyunlara hazır olması elbette PS5 nesli bittiğinde de yeni oyunlarda 60 alması için alınmaz mı?

Disk okuyucusunu ben 6900TL iken almıştım ancak sonraki partide zam geldi sanırım 10000TL olmuş gerçekten bir aparat için korkunç rakam bence. Yurt dışıları 6-7k bandında alabiliyorsanız veya hali hazırdaki Slim cihazınız diskli sürümse Pro alıp diski ona takıp Slim'i dijital versiyon olarak da satabilirsiniz.
Hocam öncelikle 60 ve üstü derken Pro'yu sanırım süper güçlü bir şey sandınız :) Pro'nun da kendi içinde kalite ve performans modları oluyor kalite modu 30FPS performans modu 60FPS. FPS olarak da PS5'ten bir aşırtması yok yani. Sadece grafikler olarak kabaca PS5'in kalite modu= PS5 Pro'daki performans Pro modu. PS5 Pro'daki kalite Pro modu, grafik olarak gerçekten üst düzey PC gibi bir görsel şölen sunuyor ama yine 30FPS dediğim gibi.
Kasım 2027'de PS6 geliyor açıkçası GTA 6 çok önemli değilse 2-5 yıl daha bekleyip PS6'ya geçmeniz daha mantıklı olur. GTA 6 harici oyunlarda biraz daha iyi grafik deneyimi almak istiyorsanız örneğin Mafia Old Country, Ghost of Yōtei, Intergalactic gibi oyunlarda Pro farkını AC Shadows'ta olduğu gibi ortaya koyacaktır. O zaman alın derim 2,5 sene sonra zaten size zarar ettirmez PS6 geldiğinde satarsınız. Kasım 2027'den sonraki oyunların düzeylerine göre Pro'nun 60 mı yoksa 30'a mı düşeceği netleşir ama bence 60FPS verir hatta PS5 de 60FPS verebilir çamur gibi grafikler olsa bile. Dediğim gibi Pro'nun olayı ne FPS ne çözünürlük sadece grafik artışı.

Disk okuyucusunu ben 6900TL iken almıştım ancak sonraki partide zam geldi sanırım 10000TL olmuş gerçekten bir aparat için korkunç rakam bence. Yurt dışıları 6-7k bandında alabiliyorsanız veya hali hazırdaki Slim cihazınız diskli sürümse Pro alıp diski ona takıp Slim'i dijital versiyon olarak da satabilirsiniz.
Hocam öncelikle 60 ve üstü derken Pro'yu sanırım süper güçlü bir şey sandınız :) Pro'nun da kendi içinde kalite ve performans modları oluyor kalite modu 30FPS performans modu 60FPS. FPS olarak da PS5'ten bir aşırtması yok yani. Sadece grafikler olarak kabaca PS5'in kalite modu= PS5 Pro'daki performans Pro modu. PS5 Pro'daki kalite Pro modu, grafik olarak gerçekten üst düzey PC gibi bir görsel şölen sunuyor ama yine 30FPS dediğim gibi.
Kasım 2027'de PS6 geliyor açıkçası GTA 6 çok önemli değilse 2-5 yıl daha bekleyip PS6'ya geçmeniz daha mantıklı olur. GTA 6 harici oyunlarda biraz daha iyi grafik deneyimi almak istiyorsanız örneğin Mafia Old Country, Ghost of Yōtei, Intergalactic gibi oyunlarda Pro farkını AC Shadows'ta olduğu gibi ortaya koyacaktır. O zaman alın derim 2,5 sene sonra zaten size zarar ettirmez PS6 geldiğinde satarsınız. Kasım 2027'den sonraki oyunların düzeylerine göre Pro'nun 60 mı yoksa 30'a mı düşeceği netleşir ama bence 60FPS verir hatta PS5 de 60FPS verebilir çamur gibi grafikler olsa bile. Dediğim gibi Pro'nun olayı ne FPS ne çözünürlük sadece grafik artışı.
Teknosa gibi yerler hala 6900'e satıyor hocam. Cihaz 44k civarına gelmiş oluyor kendi PS5'im + Dualsense'i de satınca 27k gibi bir masraf etmiş olacağım. Bende diskli versiyon Slim var ama problem şu onu değiştirecek bir kapak bulmam gerekiyor bunu satan yerler var mı? CD okuyucuyu sökersem orası açıkta kalıyor çünkü. Bu Fps mevzusu değişiyor gibi gördüm ben hocam yanlışsam düzeltin de 30 hedeflenen ayarlarda RT gibi özellikler kapatılarak Fps'in arttırılabileceği yazıyor Spiderman gibi oyunlarda. VRR özelliği de önemliymiş tabii bu özellikte. Tabii çok Fps artar mı onu bilmiyorum kullanmadığım için. PS6 konusunda beklemek bana pek mantıklı gelmedi çünkü çıktığı gibi Fat kasa haliyle satın almam Slim sürümünü beklerim o da nerden baksanız 3 sene. PS5 Slim 3 sene idare etmez gibi ben almakta biraz geç kaldım. Hem normalde Switch 2 için para biriktiriyordum ama saçma fiyatlara satıldığı için vazgeçtim önce PS5 Pro alıp eski Ps'i satıp onun üstüne para bulup ithalatçı garantili Switch 2 çekmeyi planlıyorum.

35K veren 36 37'yi de verir bence hocam korkunç bir fark yok arada. Disk okuyucusu olayı bana en problemli gelen şey oldu ama ileride alınır bir tane herhalde acelesi yok. Daha çok oyunlarda kalite modlarında 60 ve üstü Fps almak için mantıklı geliyor bana. Bir de yeni oyunlara hazır olması elbette PS5 nesli bittiğinde de yeni oyunlarda 60 alması için alınmaz mı?
PS5 Pro'nun en büyük farkı düz PS5'de 4K-30FPS'de çalışan oyunların çoğunu 4K-60FPS'de çalıştırması.

Hatta en çok oynadığım oyunlardan biri olan Dirt Rally 2.0 PS5 Pro'da kesinlikte 4K-60FPS'nin çok çok üzerinde bir FPS veriyor. Bununla alakalı çok fazla kaynağa rastlayamadım ama PS5 Pro'nun bazı oyunlarda 60 ile 120 FPS arası gidip gelen bir performansının olduğunu düşünüyorum. Xbox SX ve düz PS5'de böyle bir şey yok. PS5 Pro fiyanının hakkını sonuna kadar veriyor. Benzer bir Nvidia PC 60bin liranın altına toplanamaz. Topladığını söyleyen de yalan atıyordur.

Teknosa gibi yerler hala 6900'e satıyor hocam. Cihaz 44K civarına gelmiş oluyor kendi PS5'im + DualSense'i de satınca 27k gibi bir masraf etmiş olacağım. Bende diskli versiyon Slim var ama problem şu onu değiştirecek bir kapak bulmam gerekiyor bunu satan yerler var mı? CD okuyucuyu sökersem orası açıkta kalıyor çünkü.

Kalmıyor hocam. Pro'yu aldığında CD takacağın yerdeki kapağı çıkarıyorsun Slim'deki disk okuyucuyu ve kapağını Pro'ya takıyorsun. Pro'dan çıkardığın kapağı da Slim'e takıyorsun. Oradaki kapakları birbirine uyuyor yeniden disk okuyucu almana gerek yok.

Bu FPS mevzusu değişiyor gibi gördüm ben hocam yanlışsam düzeltin de 30 hedeflenen ayarlarda RT gibi özellikler kapatılarak FPS'in arttırılabileceği yazıyor Spider-Man gibi oyunlarda. VRR özelliği de önemliymiş tabii bu özellikte. Tabii çok FPS artar mı onu bilmiyorum kullanmadığım için

VRR varsa FPS değişkenlik gösterir. Ancak PS5'e göre VRR olsa bile farkını ortaya koyamıyor Pro bilgin olsun. Yani VRR açtığında PS5'te 30-45FPS arasında dalgalanma yaşarken Pro modelde de aynı şekilde 30-45FPS arasında dalgalanma yaşıyorsun. Pro FPS artışı yapan konsol değil. PS5 ile birebir aynı FPS'leri sunuyor.

PS6 konusunda beklemek bana pek mantıklı gelmedi çünkü çıktığı gibi Fat kasa haliyle satın almam Slim sürümünü beklerim o da nereden baksanız 3 sene.

Fat kasa olunca ne oluyor hocam? PS5'im CFI1016A diskli sürüm fat kasa. 4 yıldır nokta sıkıntısız çalıştı. Şu fat kasa ön yargılarınızı bırakmanızı öneriyorum PS3-4'ten kalma. Tabi PS5 gibi sorunsuz olmayabilir çıktığında göreceğiz ama artık Sony de kendini belli noktalarda aştı PS5 ile bunu gösterdi.

PS5 Slim 3 sene idare etmez gibi ben almakta biraz geç kaldım. Hem normalde Switch 2 için para biriktiriyordum ama saçma fiyatlara satıldığı için vazgeçtim önce PS5 Pro alıp eski PS'i satıp onun üstüne para bulup ithalatçı garantili Switch 2 çekmeyi planlıyorum.

Sen bilirsin hocam. Pro'daki durum bu şimdiden hayırlı olsun o zaman.

Son düzenleme:
PS5'in kalite modunda genellikle 30 FPS olur, ancak sabit değildir. Performans modunda ise FPS 30 ile 45 arasında değişir. Zaten performans modunda oynarsanız, FF VII Rebirth dışında farkı çok net anlayamazsınız. Düz PlayStation 5 için konuşuyorum.

Kalmıyor hocam. Pro'yu aldığında CD takacağın yerdeki kapağı çıkarıyorsun Slim'deki disk okuyucuyu ve kapağını Pro'ya takıyorsun. Pro'dan çıkardığın kapağı da Slim'e takıyorsun. Oradaki kapakları birbirine uyuyor yeniden disk okuyucu almana gerek yok.

VRR varsa FPS değişkenlik gösterir. Ancak PS5'e göre VRR olsa bile farkını ortaya koyamıyor Pro bilgin olsun. Yani VRR açtığında PS5'te 30-45FPS arasında dalgalanma yaşarken Pro modelde de aynı şekilde 30-45FPS arasında dalgalanma yaşıyorsun. Pro FPS artışı yapan konsol değil. PS5 ile birebir aynı FPS'leri sunuyor.

Fat kasa olunca ne oluyor hocam? PS5'im CFI1016A diskli sürüm fat kasa. 4 yıldır nokta sıkıntısız çalıştı. Şu fat kasa ön yargılarınızı bırakmanızı öneriyorum PS3-4'ten kalma. Tabi PS5 gibi sorunsuz olmayabilir çıktığında göreceğiz ama artık Sony de kendini belli noktalarda aştı PS5 ile bunu gösterdi.

Sen bilirsin hocam. Pro'daki durum bu şimdiden hayırlı olsun o zaman.
Yani normalde Fat Slim çok umrumda olmaz ama hocam PS5'te mesela Slim sürüm az da olsa ekstra depolama alanıyla geldi. Değiştirilebilir CD okuyucu olayı daha şık olması daha hafif olması gibi özelliklerin olduğu ortada. Kazulet gibiydi Fat kasa. Hem ilk çıktığı zaman konsol almak biraz kobaylık gibi oluyor sorun olup olmayacağını bilemiyor insan. Slimler genelde düzeltilmiş biraz iyileştirilmiş cihazlar olduğundan PS6 çıktığında Slim beklerim gibime geliyor. Kapak olayını söylediğiniz iyi oldu ben de cd okuyucuyu söküp dijital olarak satmak istiyordum cihazı zaten de kapak olayı kafamı kurcalıyordu dediğiniz gibi yapacağım. Onun dışı cihaz iyi gibi duruyor parayı toplayınca alacağım gibi. 3 5 sorum daha var ama onlar için alacağım zaman ayrı konu açarım burayı kirletmeye gerek yok sağolun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı