PS5 için 10 bin TL'ye 2K monitör önerisi

Bütçe
10000
Tamamdır alacağım bugün yarında monitörün hoparlörü var mı?
Yok. Tek dezavantajı da bu zaten. Port sayısı az ve hoparlörü yok.

Evet o sorun bende de var, panel ile alakalı sanırım ama tüm IPS monitörlerde böyle bir şey olmuyor anti-glare için yapılmış sanırım. Işık sızmasını engellemek için böyle bir yan etkisi oluyor anlaşılan.
O kısım biraz göze batsa da monitörün genel renk kalitesi özellikleri ve elbette 1440p olması çok güzel. RE8'de test etmek istedim ayarları ultra yapmadım orta high karışık olmasına rağmen hem Fps yüksek hem görüntü gerçekten harika. RE4'te daha da iyi muhteşem duruyor oyun. Söylediğimiz sorun bence tek kusuru hoparlörü saymazsak. Tabii sizin modelde belki vardır onu bilmiyorum bende yok.

Yok. Tek dezavantajı da bu zaten. Port sayısı az ve hoparlörü yok.

O kısım biraz göze batsa da monitörün genel renk kalitesi özellikleri ve elbette 1440p olması çok güzel. RE8'de test etmek istedim ayarları Ultra yapmadım orta high karışık olmasına rağmen hem FPS yüksek hem görüntü gerçekten harika. RE4'te daha da iyi muhteşem duruyor oyun. Söylediğimiz sorun bence tek kusuru hoparlörü saymazsak. Tabii sizin modelde belki vardır onu bilmiyorum bende yok.

HDR kullanıyor musunuz? RE8 tarzı oyunda HDR ile çok karanlık oluyor.

HDR tam olarak ne işe yarıyor onu anlamadım hocam. O yüzden kurcalamadım. Nedense Doom Eternal'da HDR açınca FPS yere çakıldı. Ben oyunun parlaklık ayarlarını kısıp monitör üstünden Cinema modunu seçerek oynuyorum.

Dell G2724D alacağım gibi gözüküyor hem HDMI2.1 var bir de hoparlörü
Hdmi olayına gerek yokmuş hocam DP hem daha hızlıymış hem kablo bazı modellerde kendi kutusundan çıkıyor. Ama o model de iyidir alabilirsiniz. Fikriniz değişirse VG27AQ3A öneriyorum fiyatı daha ucuz. Ama Dell modelde HDR varken Asus'ta yok ona göre bakarsınız.

HDR tam olarak ne işe yarıyor onu anlamadım hocam. O yüzden kurcalamadım. Nedense Doom Eternal'da HDR açınca FPS yere çakıldı. Ben oyunun parlaklık ayarlarını kısıp monitör üstünden cinema modunu seçerek oynuyorum.

Yüksek dinamik ayarı, atıyorum bu model 400 nit oranı destekliyor, gökyüzü malum parlak olcağından otomatik olarak kendisi parlak alanlarda yükseltiyor karanlık gölge alan yerlerde kontrast ve parlaklık oranlarını ayarlıyor. Kaliteli verim almak için OLED en mantıklısı ya da 1000 nit üzeri modeller.

FPS'in yere çakılmasının HDR ile alakası olamaz hocam.

Yüksek dinamik ayarı, atıyorum bu model 400 nit oranı destekliyor, gökyüzü malum parlak olcağından otomatik olarak kendisi parlak alanlarda yükseltiyor karanlık gölge alan yerlerde kontrast ve parlaklık oranlarını ayarlıyor. Kaliteli verim almak için OLED en mantıklısı ya da 1000 nit üzeri modeller.

FPS'in yere çakılmasının HDR ile alakası olamaz hocam.
Ki benim ve muhtemelen konudaki birçok kişinin Oled 1000 nit klasmanıyla alakası yok. Yine de kullanmaya değer mi?

Ki benim ve muhtemelen konudaki birçok kişinin OLED 1000 nit klasmanıyla alakası yok. Yine de kullanmaya değer mi?

Konuyu oraya getirmeye çalışıyordum aslında, kullanıyorsanız sizin görüşünüz nasıl diye, bu modellerde sönük kalıyor çünkü ama destekli oyun/videolarda keyifli oluyor. Sinema modunda RE8'de çok karanlık gelmedi mi üstelik? Bina içinde karanlık ortamlar mevcut o yüzden hafif rahatsız etmişti, dış ortamlarda gayet güzeldi.

RE8.

HDR tam olarak ne işe yarıyor onu anlamadım hocam. O yüzden kurcalamadım. Nedense Doom Eternal'da HDR açınca FPS yere çakıldı. Ben oyunun parlaklık ayarlarını kısıp monitör üstünden cinema modunu seçerek oynuyorum.

HDMI olayına gerek yokmuş hocam DP hem daha hızlıymış hem kablo bazı modellerde kendi kutusundan çıkıyor. Ama o model de iyidir alabilirsiniz. Fikriniz değişirse VG27AQ3A öneriyorum fiyatı daha ucuz. Ama Dell modelde HDR varken ASUS'ta yok ona göre bakarsınız.

HDMI 2.1 olmayınca PS5'te 120Hz alamıyoruz galiba öyle diyenler var aklım karıştı vallahi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı