Bilerek karanlığa aldım hocam. Hem biraz atmosferi olsun hem de siyahları iyice test edeyim diye. Daha monitör elime geleli 2 gün oldu yavaş yavaş test ediyorum. RE4'te şimdi deneyecektim HDR'yi ama oyun sapıttı HDR desteklemiyor monitörünüz diyor ondan RE8'e geçip bakıcam şimdi. Ama benim gördüğüm kadarıyla çok gerekli değil benim monitörümü baz alarak söylüyorum farklı modları olduğu için göze uyanı illaha bulabiliyorsunuz. Oyunun ayarlarını da kurcalamak lazım biraz tabii.Konuyu oraya getirmeye çalışıyordum aslında, kullanıyorsanız sizin görüşünüz nasıl diye, bu modellerde sönük kalıyor çünkü ama destekli oyun/videolarda keyifli oluyor. Sinema modunda RE8'de çok karanlık gelmedi mi üstelik? Bina içinde karanlık ortamlar mevcut o yüzden hafif rahatsız etmişti, dış ortamlarda gayet güzeldi.
O konuyu ben de araştırmıştım ama bence 2.0 da 120 alabilir. Yine de Dp kullanıyorum ben Hdmi ile hiçbir farkı yok zaten genelde bu segmentte 2.1 destekleyen monitör fazla yok. Ama dediğiniz Dell monitör iyi kaç paraya alacaksınız?RE8.
HDMI 2.1 olmayınca PS5'te 120Hz alamıyoruz galiba öyle diyenler var aklım karıştı vallahi.