PS5 için Dell AW2725D OLED monitör alınır mı?

Bütçe
30.000 TL
Bende cumartesi bu monitörü aldım. 2 gündür kullanıyorum biraz göz ağrısı yaptı ama alıştıktan sonra ağrı geçer belki. Yabancı forumlarda renk doğruluğu, ayarlar vs biraz baktıktan sonra benim için en iyi ayar creator mode > sRGB > gamma 2.0 oldu. Parlaklık 70 kontrast 75 keskinlik 50. oyun oynamıyorsam akşamları parlaklığı 10'a düşürüyorum hatta iyi oluyor. HDR olarak true Black modunu seçtim, PC'de izlediğim içerik HDR ise Win+alt+b ile hızlı aç kapa yapıyorum Windows'tan. PlayStation zaten HDR ayarlamasını kendi yapıyor. Yine yabancı forumda sRGB gamma 2.2 için bir renk profili ayarlaması yaptıklarını gördüm onu da denedim ama aşırı koyu geldi bana o şekilde. Lagom. Nl sitesinde ki siyah seviyesi testinde en iyi sonucu gamma 2.0 verdi benim için.

Creator moddaki yanlış gammadan kurtulmak istiyorsan Custom color moduna al ve rehberdeki programı kullan. Bu sayede gamma 2.2'ye çok yakın ve renk kapsamı sRGB ile uyumlu. Creator modda bile biraz fazla doygunluk var onu da alıyor bu. Ayrıca custom color mod da bir çok ayara erişebiliyorsun. Bende DF modelinde bu şekilde kullanıyorum. R %98, G %100 ve B %99 ayarlı. Size gelen ünite monitör modeli farklı ama bir deneyin derim. Zaten üniteden üniteye göre renk doğruluğu değişiyor. Siz de kendinize göre bir ayar yaparsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı