Herkese merhaba, yakın zamanda PS5 almayı planlıyorum. PS5'ten performans alabilmek için 2K IPS bir monitor almayi düşünüyorum. Karma kullanıma sahibim, çok da oynasam da rekabetçi bir oyuncu değilim. Mümkünse 120 Hz desteğini de kullanmak istiyorum. Forumdaki önerileri olabildiğince okudum ancak mümkünse iyi kötü bir hoparlörü olsun istiyorum çünkü monitörü PS5 amaçlı alsam da çalışırken veya belli başlı oyunlar için bilgisayarımı da bağlamayı düşünüyorum. Bütçemi 10 bine kadar çıkarabilirim ancak hoparlör eklenen monitorlerin görüntüden kısıp kısmadığı fikri kafamı kurcalıyor. Söylenenlere göre bütçeme uygun ve az çok önerilen monitörleri aşağı ekliyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Gördüğüm modeller:
Dell G2724D(hoparlör konusu kafamı kurcalıyor).
Acer Nitro XV272UVBmiiprzx(Amazon'daki F/P kralı ancak yorumlar çok az ondan kötü örnekler de görmem biraz kafamı kurcaladı, rtingsde üstteki model ile benzer sonuçlar almış genelde).
Gigabyte G27Q (bir ara çok önerilmiş ancak sanırım son dönemde vazgeçilmiş).
MSI G274qpf ( qd modeli Dell ile en çok önerilen ama fiyat bütçeyi aşıyor, üstüne ses çıkışı olmaması da kafamı karıştırıyor.)
LG 27GR75Q-B(en şık gözüken ama en bilinmeyen monitör bu gördüğüm kadarıyla)
AOC Q24G2A/BK (bu isterlere uyan ve 24 inç olan tek monitör. 24 inç olması sorun değil ancak incelemelerde iyi ve kötü yanlardan çok farklı bahşedilmiş, forumda da biraz sorun yaşamış alanlar. Ayrıca bir yorumda da Acer'dan kötü renk verdiği söylenmiş.)
ASUS vg27aq1a/aq3a/aqz
Söylenenlere göre iyi monitörler ancak çok da özel, bu bütçede kesin alın denen monitörler değil. 1A ve 3A modellerinde boy ayarlaması yapılamıyor. Üstelik parlaklık ve renk konularında biraz eleştiriler gördüm.)
Gördüğüm modeller:
Dell G2724D(hoparlör konusu kafamı kurcalıyor).
Acer Nitro XV272UVBmiiprzx(Amazon'daki F/P kralı ancak yorumlar çok az ondan kötü örnekler de görmem biraz kafamı kurcaladı, rtingsde üstteki model ile benzer sonuçlar almış genelde).
Gigabyte G27Q (bir ara çok önerilmiş ancak sanırım son dönemde vazgeçilmiş).
MSI G274qpf ( qd modeli Dell ile en çok önerilen ama fiyat bütçeyi aşıyor, üstüne ses çıkışı olmaması da kafamı karıştırıyor.)
LG 27GR75Q-B(en şık gözüken ama en bilinmeyen monitör bu gördüğüm kadarıyla)
AOC Q24G2A/BK (bu isterlere uyan ve 24 inç olan tek monitör. 24 inç olması sorun değil ancak incelemelerde iyi ve kötü yanlardan çok farklı bahşedilmiş, forumda da biraz sorun yaşamış alanlar. Ayrıca bir yorumda da Acer'dan kötü renk verdiği söylenmiş.)
ASUS vg27aq1a/aq3a/aqz
Söylenenlere göre iyi monitörler ancak çok da özel, bu bütçede kesin alın denen monitörler değil. 1A ve 3A modellerinde boy ayarlaması yapılamıyor. Üstelik parlaklık ve renk konularında biraz eleştiriler gördüm.)