PS5 mi PS5 Slim mi?

PS5 RTX 3070 dengi bir AMD ekran kartı kullanmaktadır. Ancak PC daha mantıklı, PS5´de yalnızca oyun oynarsın, evet YouTube gibi veya Netflix gibi platformlar mevcut ancak PS5 kullanan biriside olarak çok kullanmadım. PC alınması en mantıklısı. RTX 4060 ekran kartını herkes aşağı görüyor ancak insanlar anlamıyor RTX 4000 serisi ekran kartlarında DLSS3-FG teknolojisi de mevcut. Yani 1080p be bile oldukça yüksek değerler verebilir.
Pc yoksa önce pc alınmalı. Biri sadece oyun cihazı sonuçta karşılaştırmak yanlış olur. Ama bana kalırsa oyun oynamak için konsol almak daha mantıklı. Onda da interneti rahat rahat kullanabiliyorsun. Discord falan da var online oynayanlar için. 4K her oyun olmasa da 60 fps alabildiğin bayağı oyun var. Oyun oynamayı keyifli hale getirmesi apayrı bir konu Dualsense gerçekten çok iyi o konuda.

PC yoksa önce PC alınmalı. Biri sadece oyun cihazı sonuçta karşılaştırmak yanlış olur. Ama bana kalırsa oyun oynamak için konsol almak daha mantıklı. Onda da interneti rahat rahat kullanabiliyorsun. Discord falan da var Online oynayanlar için. 4K her oyun olmasa da 60 FPS alabildiğin bayağı oyun var. Oyun oynamayı keyifli hale getirmesi apayrı bir konu DualSense gerçekten çok iyi o konuda.

Şahsen ust duzey PC'de 2K Ultra 120 FPS ustu almak konsoldan daha eğlenceli duruyor. O seviyelere çıkamazsan gene PC gibi bilemedim şimdi sonucta PS5 ozel oyunlari PC'de Bloodborne bile çalıştırıldı birkaç aya sağlam olur hatta Spider-Man 2 çok iyi şekilde oynanilabilir durumda PS5 kalitesinde Bloodborne ise kisa sürede iyi olacak şu anki gelişimi bile şaşırtıcı.

O paraya PC topla bir de kol al daha iyi PS oyun fiyatları 1 adet PS4 ediyor neredeyse. Ki artık özel bir tarafı da kalmadı PS'ye cikan tüm oyunlar neredeyse PC'ye de cikiyor.

PC almak kadar saçma bir durum olamaz. PC aldığı gibi 2-3 sene içinde daha iyiler çıkıyor. Optimizasyon sorunu ayrı bir sorun zaten. İşletim sistemi Windows 12-13 çıkınca PC kaldırmayacak bir de onunla uğraşacak. PS veya Xbox güncel konsolları en temizi ve oyunlar önce konsola optimizasyon yaparak çıkarılıyor.

PC almak kadar saçma bir durum olamaz. PC aldığı gibi 2-3 sene içinde daha iyiler çıkıyor. Optimizasyon sorunu ayrı bir sorun zaten. İşletim sistemi Windows 12-13 çıkınca PC kaldırmayacak bir de onunla uğraşacak. PS veya Xbox güncel konsolları en temizi ve oyunlar önce konsola optimizasyon yaparak çıkarılıyor.
Windows 12 13 çıkana kadar ne o toplanan bilgisayar ne PS5 ne de Xbox kalır hocam. Konsolun da bilgisayarın da kendi avantajları var her oyunu her zaman bilgisayarda oynamak istemiyor insan ama konsol için de bu durum geçerli. Gidip 4060'lı PC yerine konsol almak evet daha mantıklı ama diğer durumlarda bu tamamen kişinin ihtiyaçlarına göre değişiyor.

Şahsen ust duzey PC'de 2K Ultra 120 FPS ustu almak konsoldan daha eğlenceli duruyor. O seviyelere çıkamazsan gene PC gibi bilemedim şimdi sonucta PS5 ozel oyunlari PC'de Bloodborne bile çalıştırıldı birkaç aya sağlam olur hatta Spider-Man 2 çok iyi şekilde oynanilabilir durumda PS5 kalitesinde Bloodborne ise kisa sürede iyi olacak şu anki gelişimi bile şaşırtıcı.
2k Ultra 120 Fps alabilen kasalar 60 70k'dan aşağı değildir. Dediğim gibi 4060'lı kasa toplamak da pek mantıklı değil. Orta bütçede bilgisayar iyi olabilir ama dediğim gibi herşeyin avantajı farklı. PS5 özel oyunlarını bilgisayarda oynayabiliyorsunuz evet de oyunlar saçma pahalı. Plus olayını katmadan söylüyorum 3 5 saat süren Miles Morales bile 60 dolar bilgisayarda ki bu çok saçma indirim alsa bile aşırı pahalı kalıyor fiyatı. Aynı şey çoğu Sony özel oyununda geçerli. PS5 varsa Plus kataloğu sayesinde çoğu özel oyun oynanıyor büyük markalardan bi Tlou 2 ve Spiderman 2 yok şuanda yanlışım yoksa. Klasikler kataloğu olayı da var tabii.

Windows 12 13 çıkana kadar ne o toplanan bilgisayar ne PS5 ne de Xbox kalır hocam. Konsolun da bilgisayarın da kendi avantajları var her oyunu her zaman bilgisayarda oynamak istemiyor insan ama konsol için de bu durum geçerli. Gidip 4060'lı PC yerine konsol almak evet daha mantıklı ama diğer durumlarda bu tamamen kişinin ihtiyaçlarına göre değişiyor.

2K Ultra 120 FPS alabilen kasalar 60 70K'den aşağı değildir. Dediğim gibi 4060'lı kasa toplamak da pek mantıklı değil. Orta bütçede bilgisayar iyi olabilir ama dediğim gibi her şeyin avantajı farklı. PS5 özel oyunlarını bilgisayarda oynayabiliyorsunuz evet de oyunlar saçma pahalı. Plus olayını katmadan söylüyorum 3 5 saat süren Miles Morales bile 60 dolar bilgisayarda ki bu çok saçma indirim alsa bile aşırı pahalı kalıyor fiyatı. Aynı şey çoğu Sony özel oyununda geçerli. PS5 varsa Plus kataloğu sayesinde çoğu özel oyun oynanıyor büyük markalardan bir TLOU 2 ve Spider-Man 2 yok şu anda yanlışım yoksa. Klasikler kataloğu olayı da var tabii.

Hocam Series X alacağım kararım belli en mantıklısı.

Hocam Series X alacağım kararım belli en mantıklısı.
Yani diğer konuya yazdığım gibi bence mantıklı değil çünkü bilgisayardan en ufak farkı yok. Ama illaha o rahatlığı arıyorum ben diyorsanız para sizin karar sizin size kalmış ama unutmayın ileride bel bağladığınız Game Pass devasa oranda zamlanabilir ki zamlanacaktır da. Şunu da unutmamakta fayda var PS özel oyunlarını oynayamayacaksınız. Bilgisayarın çok yönlü olması da bir artı o da olmayacak. Tek artısı oyunlar genellikle ucuz ama dediğim gibi bilgisayarda da aynı fiyata alınıyor zaten. Bence para varsa paraya kıyıp PS alın oyunların hepsi alınmayacak kadar pahalı değil bazı saçma fiyatlanan oyunlar hariç. Neyse kararınıza karışmış gibi olmayayım en iyi gelen hangisiyse onu yapın hayırlısı olsun.

Yani diğer konuya yazdığım gibi bence mantıklı değil çünkü bilgisayardan en ufak farkı yok. Ama illaki o rahatlığı arıyorum ben diyorsanız para sizin karar sizin size kalmış ama unutmayın ileride bel bağladığınız game Pass devasa oranda zamlanabilir ki zamlanacaktır da. Şunu da unutmamakta fayda var PS özel oyunlarını oynayamayacaksınız. Bilgisayarın çok yönlü olması da bir artı o da olmayacak. Tek artısı oyunlar genellikle ucuz ama dediğim gibi bilgisayarda da aynı fiyata alınıyor zaten. Bence para varsa paraya kıyıp PS alın oyunların hepsi alınmayacak kadar pahalı değil bazı saçma fiyatlanan oyunlar hariç. Neyse kararınıza karışmış gibi olmayayım en iyi gelen hangisiyse onu yapın hayırlısı olsun.

Zaten PS ozel oyunlarını oynadim Microsoft Game Pass satmak için oyunlara zam yapıyor baktığımız zaman psinde PC'den farkı yok ucuz oyun oynamak için en mantıklısı benim için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı