PS5 ile Xbox SX arasında çok fiyat farkı var. PS5 daha pahalı bir konsol. Yanlış anlamadıysam siz ikisini de neredeyse aynı fiyat aralıklarında alabilirim diyorsunuz. O zaman doğrusu PS5 almak. Çünkü PS5'i beğenmesen bile ucuza aldığın için kârlı bir fiyata satıp, Series X yanına da kulaklık, 2. gamepad vb. donanım alırsın.
Diğer bir noktada önceden PS kütüphaneniz olması. Önceden PS4 ile yaptığınız kütüphaneyi PS5 ile de kullanabilirsiniz.
Her şeyi geçecek olursak konsolu öncelikle özel oyunlar için istiyorsunuz. Sonuçta dünyaya bir daha gelecek halimiz yok. God of War vb. oyunları kesinlikle oynamak istiyorum diyorsan PS5 ile devam et. Benim Xbox Series X aldığım dönemde PS Plus olsaydı kesinlikle PS5 alırdım. Hatta PS Plus çıktıktan sonra özel oyunlar için 2. el PS4 Pro aldım. İkinci el olarak aldığım PS4 Pro bile beni memnun ediyorsa PS5 sizi hayli hayli 7-8 yıl kadar götürecektir.
Tümünü özetleyecek olursak Xbox'un öncelikli avantajı şu an için oyunların ucuz olması. Ancak yakın zamanda Xbox oyunlarının da zam yemeyeceğine dair bir garanti yok. Mesela CoD MW II Xbox'da geçen haftalara kadar 600 liradan satılıyordu. Geçen günlerde 1000 lira üzerine çıktı. Diğer versiyonu da 1400 lira civarında. Zamlar ağır ağır Xbox tarafına da yansımaya başladı. Bunu da düşünürsek her açıdan sizin için PS5 daha mantıklı gözüküyor.