PS5 mi? Xbox X mi?

Yok sorun yok yargilamiyorum kizdigim nokta oyun alacak parasi olmayan insanlarin firma icin kendi keyfinden odun vermesi konsol aliyor 4 ay bir oyun icin birikim yapiyor 20 saat oynuyor bitiriyor sonra ayni oyunu aylarca oynuyor tekrar tekrar ya da bos bos konsola bakip oturuyor ona ragmen hala savunuyor alabilen insana lafim yok tabii ki.

Öyle hocam cidden, para yerden bulunmuyor ki saçarsın boşa yani araştırmak lazım. :)

Bende hem Xbox var hem de PS5 var. Fiyatlara bakıyorum yani elim gitmiyor almaya. Aynısını Xbox'ta daha ucuza buluyorum. Tamam, 40 yılda bir gelecek gerçekten efsane olan bir özel oyun çok güzel oluyor ama ben hep oyun oynayan bir insanım. Bu fiyatları vermek yerine 10 katı ucuz Xbox'tan alıyorum.
PC'de ne güzel beleş güzel oynamak varken, konsol almak da saçma yani.

Buna benzer birçok konu açıldı biliyorum. Fakat her gün fiyatlar vs değiştiği için tekrar açtım bu konuyu.
PS5'in PS Plus Deluxe paketi aylık 305 TL.
Xbox X'in Xbox Game Pass paketi aylık 309 TL.
Birkaç sene önce açılmış olsa bu konu Xbox'ın avantajı daha fazlaydı. Fakat PS'de paket çıkarttığı için arada kaldım. Sizce hangisi daha mantıklı bir seçim olur?

Hocam 2 konsolunda kendi içinde artıları var. Ben onları sayayım, siz karar verin.
Xbox Series X
Dünyanın en güçlü oyun konsolu.
Game Pass ile aylık bir üyelik ile istediğiniz oyunu PC ve Xbox'ta oynayabilirsiniz.
Starfield, Grand Theft Auto 5 gibi yüksek güç gerektiren oyunları çok rahat oynayabilirsiniz.
Gamepad'i ergonomiktir.
PlayStation 5'in aksine sessiz çalışır.
PlayStation 5
God of War gibi exclucive oyunları vardır.
Gamepadi dünya üzerindeki en kaliteli gamepaddir.
PS extra ve Deluxe sayesinde içinde bulunan oyunları oynayabilirsiniz.
Daha şıktır.
Kurulumu daha kolaydır.

PC'de ne güzel beleş güzel oynamak varken, konsol almak da saçma yani.

Bunun icin konsol alanlardan biride benim 2 yil ekstradan beklemek zor olacak konsolu olmayana bu oyunun cikmasina yakinda konsol fiyatlari ucus yapacaktir saticilar nedeniyle. Suan konsollar icin tam zamani bana kalirsa

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240817_130153.jpg
    Screenshot_20240817_130153.jpg
    716,5 KB · Görüntüleme: 27
Bunun icin konsol alanlardan biride benim 2 yil ekstradan beklemek zor olacak konsolu olmayana bu oyunun cikmasina yakinda konsol fiyatlari ucus yapacaktir saticilar nedeniyle. Suan konsollar icin tam zamani bana kalirsa
2 yıl beklemeyeceksiniz zaten. En kötü ihtimalle 1 sene içinde çıkacak. Yeni nesil konsollar hayal kırıklığı. Çıktığı gün GTA 6 oynayayım diyenler dışında hiçbir avantajları yok.

Taraflı konuşuyorsunuz. Sanki PS'nin 40 yılda bir çıkardığı oyunlar da PC'ye gelmiyor. Bloodborne hariç hepsi geldi neredeyse. Bloodborne için de PS4 emülatörlerinde sürekli ilerleme kaydediliyor. Yakında belki o da oynanabilir olacak. Ragnarok bile geliyor PC'ye.

Bu arada kendinizle de çelişiyorsunuz. Hem özel oyunu yok deyip hem de PS Store'a geliyor diyorsunuz. Xbox'un özel oyunu da var ama çoğunlukla multiplayer odaklı oyunlar var. Hiç yok değil yani. Abartmayın. PS'ye gelen Xbox özel oyunları da kapış kapış alındı. Ayrıca PS5'in de özel oyunu var diyoruz da dediğim gibi hepsi PC'de artık, sayısı da o kadar çok az ki bir elin parmağını geçmez. Ve PC'ye gelen GoW veya TLOU oyunlarını sanki sadece konsolda varmış gibi hala önerip duruyorsunuz.

Ve insanlara PS5 önerip durmayın şu şartlarda. Bir oyun 3 bine dayanmış. Her ay zam haberi görüyorum neredeyse. 800 TL zam geliyor bir oyuna aniden. PS Plus servisi de olsa mağazadan oyun almak isteyecek insanlar. Ama sonuçta para sizin cebinizden çıkacak, beni ilgilendirmez.

PS oyunları PC'ye çıkmaya başladı fakat çok geç geliyor hocam, ben tarafsızım taraflı değilim iki cihazda elimden geçmiş cihazlar, PlayStation tarafının tek eksisi Türkiye tarafı fiyatlandırma.

Xbox oyunlarının PS Store gelip çok satması değil mesele, mesele bu oyunları PlayStation'a getirip değer kaybetmesi konsolun.

Neden diyeceksiniz, Microsoft bunu karşılıksız yapıyor yani PS Store oyunu getiriyorlar ama Sony özel oyunlarını Xbox'a getirmiyor, adamlar konsol savaşını kaybettiklerini kendileri söyledi.

PC varsa PS5 PC yoksa Xbox alınır oyun fiyatları konusunda savunmadım, pandikliyor dedim.

Xbox zaten gaming değil entertainment olarak pazarlandı.

2 yıl beklemeyeceksiniz zaten. En kötü ihtimalle 1 sene içinde çıkacak. Yeni nesil konsollar hayal kırıklığı. Çıktığı gün GTA 6 oynayayım diyenler dışında hiçbir avantajları yok.

Hayır 1 yil diye bir garanti yok dostum iyice araştır 1.5 2 yıl sonra çıkacak soylentiler ve geçmişe bakarsak oyle olması da olası kendini avutma.

Hayır 1 yil diye bir garanti yok dostum iyice araştır 1.5 2 yıl sonra çıkacak soylentiler ve geçmişe bakarsak oyle olması da olası kendini avutma.
İki konsol da var zaten ne kendimi avutacağım. Birçok oyun sektöründeki kişi 6 ay içinde geleceğini düşünüyor. RDR2 bile 1 yılda geldi. GTA sadece konsolda satan bir oyun değil.

Hocam ertelenebilir de aslında ve PS5 de zaten çoğu oyunu 4k 60 FPS optimize bir şekilde oynatan bir alet, desteği falan da kesilmezse neden avantajı olmasın?

PS oyunları PC'ye çıkmaya başladı fakat çok geç geliyor hocam, ben tarafsızım taraflı değilim iki cihazda elimden geçmiş cihazlar, PlayStation tarafının tek eksisi Türkiye tarafı fiyatlandırma.

Xbox oyunlarının PS Store gelip çok satması değil mesele, mesele bu oyunları PlayStation'a getirip değer kaybetmesi konsolun.

Neden diyeceksiniz, Microsoft bunu karşılıksız yapıyor yani PS Store oyunu getiriyorlar ama Sony özel oyunlarını Xbox'a getirmiyor, adamlar konsol savaşını kaybettiklerini kendileri söyledi.

PC varsa PS5 PC yoksa Xbox alınır oyun fiyatları konusunda savunmadım, pandikliyor dedim.
Hocam ama konsolu oyun oynamak için alıyoruz. Ve insanın canı oyun almak istiyor doğal olarak belli bir süre sonra. Ben mesela alasım gelmiyor PS Store'dan. İki örnek attım önceki sayfada eski Turok FPS oyun üçlemesi bile PS'de 2000 TL falan daha pahalı.

Karşılıksız yapmasının sebebi de tamamen kâr etmek zaten. Dediğiniz gibi.

PS5'te CD ile takaslayarak oynuyordum ama çok kutulu oyun bulunmuyor, uğraştırıyor insanı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı