PS5 Pro vs ekran kartı

Adonis31

Hectopat
Daha fazla  
PS5 Pro veya 9070 XT alabilirim. CPU ve PSU guncellemem gerekli fakat 5700x3D veya AM5 geçme imkanım var yazın. Sizce hangisi daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içinse sadece ps5 al ancak pro almanı pek tavsiye etmiyorum gereksiz pahalı normal 5 slim kasa alıp elindeki parayı ya köşeye atarsın ya oyun alırsın.

Hocam bu arada 5070 alip yanina PSU almak çok daha uyguna geliyor ayrıca kasayada sigiyor 9070XT için yeni kasada lazım sanırım 5070 alacagim.

Oyun içinse sadece PS5 al ancak Pro almanı pek tavsiye etmiyorum gereksiz pahalı normal 5 Slim kasa alıp elindeki parayı ya köşeye atarsın ya oyun alırsın.

Hocam 5070 ve PSU alacağım su anlık sonra da işlemci güncelleyeceğim daha mantıklı PS5 veya Pro'daki oyun performansini beğenmedim açıkçası kaldiki bana PS5 Pro'dan uyguna geliyor.

Hocam bu arada 5070 alip yanina PSU almak çok daha uyguna geliyor ayrıca kasayada sigiyor 9070XT için yeni kasada lazım sanırım 5070 alacagim.

Hocam 5070 ve PSU alacağım su anlık sonra da işlemci güncelleyeceğim daha mantıklı PS5 veya Pro'daki oyun performansini beğenmedim açıkçası kaldiki bana PS5 Pro'dan uyguna geliyor.

Çok masraflı oluyorsa 5070 de olabilir. Ama 9070XT, 5070 Ti rakibi hocam. Bunu bilerek hareket edin yine de.

Çok masraflı oluyorsa 5070 de olabilir. Ama 9070XT, 5070 Ti rakibi hocam. Bunu bilerek hareket edin yine de.

Hocam biliyorum ama gerek duymuyorum açıkçası o kadar guce az daha gucsuz olsun daha makul olsun 9070XT alınca guc kaynağı masrafı daha fazla yeni kasa lazım bileşenleri yeniden kurma zahmeti lazım sonuçta 5070'de boru degil DLSS4 le uzun yıllarca gider zahmetsiz ve daha uygun bir de.

Hocam CPU ve PSU tarafında da güncellemeye giderek zaten 50k'ya yakın meblağı gözden çıkartmış oluyorsunuz. Bu kadar bütçe ayırabilecekseniz PS5 ile kıyaslamak çok yersiz kalıyor. Tercih ettiğiniz oyunlara göre hareket etmelisiniz, eğer sadece arcade oyunlar oynuyor ve konsol oyunlarına da ilginiz varsa PS5 Pro alabilirsiniz ama bunların yanı sıra rekabetçi oyunlar da oynayacaksanız, daha çok bilgisayar oyunlarına ilginiz varsa ekran kartı alın.

Oyun oynamak için konsol almak tamamen konsolu taşıma amaçlı, hobi tercihi veya kısıtlı bütçe işi olabilir. Özellikle ekran kartı+cpu için 50k gibi bir bütçeyle bilgisayar oyunculuğu açık ara daha performanslı olur.

Şahsen hobi amaçlı PS5 Pro da tutuyorum evde çünkü konsolda oyun oynamak da farklı bir zevk veriyor. Böyle bir yaklaşımla pc-konsol arası dengeli bir dağılım yapabilirsiniz siz de. Ama yüksek performans istiyorsanız tüm yatırımı pc üzerine kurmak daha mantıklı.

Hocam CPU ve PSU tarafında da güncellemeye giderek zaten 50K'ya yakın meblağı gözden çıkartmış oluyorsunuz. Bu kadar bütçe ayırabilecekseniz PS5 ile kıyaslamak çok yersiz kalıyor. Tercih ettiğiniz oyunlara göre hareket etmelisiniz, eğer sadece arcade oyunlar oynuyor ve konsol oyunlarına da ilginiz varsa PS5 Pro alabilirsiniz ama bunların yanı sıra rekabetçi oyunlar da oynayacaksanız, daha çok bilgisayar oyunlarına ilginiz varsa ekran kartı alın.

Oyun oynamak için konsol almak tamamen konsolu taşıma amaçlı, hobi tercihi veya kısıtlı bütçe işi olabilir. Özellikle ekran kartı+CPU için 50k gibi bir bütçeyle bilgisayar oyunculuğu açık ara daha performanslı olur.

Hocam şimdi 5070 ve PSU 32kya gelmiş oluyor yazında hiç platform guncellemeden 5700x3D alsam 40kya mis gibi sistem oluyor elimde.

Hocam şimdi 5070 ve PSU 32kya gelmiş oluyor yazında hiç platform guncellemeden 5700x3D alsam 40kya mis gibi sistem oluyor elimde.
Dediğim gibi hocam oyun tercihlerinize yönelik hareket edin tamamen. Bu arada şu anki işlemcinizin 5070 veya 9070XT için darboğaz yapıp yapmadığını kontrol edin mutlaka. Darboğaza girecek bir işlemciniz varsa ekran kartını aldıktan sonra hemen takmak yerine işlemciyi de alana kadar bekletmek daha mantıklı olur. Yüksek darboğazda sadece sistemi yorarsınız size bir getirisi olmaz.

Dediğim gibi hocam oyun tercihlerinize yönelik hareket edin tamamen. Bu arada şu anki işlemcinizin 5070 veya 9070XT için darboğaz yapıp yapmadığını kontrol edin mutlaka. Darboğaza girecek bir işlemciniz varsa ekran kartını aldıktan sonra hemen takmak yerine işlemciyi de alana kadar bekletmek daha mantıklı olur. Yüksek darboğazda sadece sistemi yorarsınız size bir getirisi olmaz.

Hocam darboğaz oluyor fakat birkaç ay idare eder diye düşünüyorum en azından sanal cozunurlukle 2K oynarsam çok da sorun olmaz

9070 XT ve 5070 arasında boyle bir fiyat farkı var yani bu durumda 5070 daha mantıklı gibi geldi bana.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250510_190744.jpg
    Screenshot_20250510_190744.jpg
    95,1 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_20250510_190641.jpg
    Screenshot_20250510_190641.jpg
    98,1 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı