PS5 Pro vs Slim

• Konuyu başlatan 56136
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 20.800
İlk defa PlayStation alacağım şöyle düşünüyorum
PS5 Pro alım diye düşünüyorum en azından PS6 cıkınca biraz da olsa PS5 Pro ile iade ederim ve en az azından grafik farkı acayip uçuk bir seviye olmaz diye düşünüyorum.
Mantıklı mı bu?

Hocam onun yerine PS5 Slim alıp bir PS5 Slim parasını da yatırım yapıp çıktığı zaman PS6 alman mantıklı değil mi :)

GTA 6 PS5 slimde oynanır mı oynanırsa nasıl oynanır aşırı muamma olduğu için PS5 Pro düşünülebilir yurt dışından alma imkanın varsa güzel olur
Uzmanlar çoktan GTA 6 hakkında yorum yaptı. PS5 Pro sadece GPU'yu güçlendiriyor fakat GTA oyunları işlemciye de yük bindiren oyunlar. O yüzden GTA 6 diğer GTA oyunları gibi bir sistem tüketirse PS5 Pro'da bu oyunu 30FPS çalıştırır.
Ayrıca Rockstar ile Sony birbirinin çok güzel yalayan firmalar. Her iki taraf da kendi çıkarları için en iyi sonucu seçer.

En fazla kafamı kurcalayan konu bu "PS6’ya ise 3 sene kaldı. Son 3 senede ne kadar oyun çıkacak da PS5 Pro bariz önde olacak o da muamma."🥹
Hocam bakın dürüst olalım ve gerçekçi olalım. PS5 çıkalı 4 sene oluyor. Kendine özel oyunları dahil olmak üzere bu nesilde bugüne kadar son 4 yılda PS4 Pro’ya ve PS4’e göre ne kadar önde grafik gördük. Maksimum 2-3 çıt fark gördük grafik detayı olarak. Düşünün bakın eski nesil ile yeni nesil arasında bile fark bu kadar azken son 3 sene aynı nesil içinde olan PS5 ve yalandan Pro’su arasında ne kadar fark olabilir?

Türkiye fiyatı ne olur ne düşünüyorsunuz 27 bin tl falan olursa çok ta fazla değil gibi geliyor yeni bir cihaz için.
500 dolarlık konsolu 30000TL'ye satan Bilkom, PS5 Pro gibi 800 Euro(30000TL) olan konsolu da en iyi ihtimalle 50000TL'ye bırakır. Oyun konsollarında %100'e yakın oranda vergi alınan ülkede 30000TL'lik fiyatı olan cihazın 50000TL olması bile iyimser aslında.

500 dolarlık konsolu 30000TL'ye satan Bilkom, PS5 Pro gibi 800 Euro(30000TL) olan konsolu da en iyi ihtimalle 50000TL'ye bırakır. Oyun konsollarında %100'e yakın oranda vergi alınan ülkede 30000TL'lik fiyatı olan cihazın 50000TL olması bile iyimser aslında.
Ben Bilkomdan ümidim yok bile satarlarsa Ithalatcı garantili satanlardan alırım belki onlar ucuza bırakır gibi.

PS5 Pro en az 45K hocam. 27K olsaydı direkt Pro öneririm zaten.
Bir ümit işte :)

Peki Slim alırken nelere dikkat etmeliyiz?
CFA kasalar falan varmış onlar ne oluyor?

Cahilimi maruz görünüz.
İlk defa PlayStation alacağım şöyle düşünüyorum
PS5 Pro alım diye düşünüyorum en azından PS6 cıkınca biraz da olsa PS5 Pro ile iade ederim ve en az azından grafik farkı acayip uçuk bir seviye olmaz diye düşünüyorum.
Mantıklı mı bu?

Mantığın iyi ama aradaki fiyat farkının absürtlüğünü hesaba katmadığımız sürece.

PS5 sıfırı 20 bin TL değil miydi her zaman? İlk çıktığı günden beridir sabit 20 bin TL. Eskidikçe değeri düşüyor, enflasyonla TL bazında değeri artıyor. Böyle sabit kalıyor. Şu an 20 bin TL ve çıktığında da o fiyattaydı.

PS5 sıfırı 20 bin TL değil miydi her zaman? İlk çıktığı günden beridir sabit 20 bin TL. Eskidikçe değeri düşüyor, enflasyonla TL bazında değeri artıyor. Böyle sabit kalıyor. Şu an 20 bin TL ve çıktığında da o fiyattaydı.
Eğer ithalatçı garantili ürünlere gireceksek ben mahallenin Playstation sevdalısı abisinden 17.000TL'ye de PS5 bulabiliyorum. Bahsettiğim fiyat resmi ithalatçının yani Bilkom'un konsolu sattığı fiyat. Resmi ithalatçının sattığı konsollar 30.000'den başlıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı