PS5 Slim vs Pro

PS5 1080P modu olmazsa üzer ama 30fps oynanır bence
Nasıl oynanır hocam Allah aşkına. Hani böyle Dead Space gibi hantal bir oyun olsa belki derim de Gta hızlı sayılabilecek bir oyun hele ki Online işin içine girince daha da beter olur. Düşünsenize bende PS5 Pro var sizde Slim var 30 Fps oynuyorsunuz ben 60 belki daha fazla Fps alırken siz 30 alıyorsunuz adil olmazdı ki. Kendi başına da çok kasıyor hissi veriyor zaten akıcı olmayacaksa ittir kaktır oynamanın da bir manası yok bence. Ama sorun değil çünkü 30 Fps olması çok düşük ihtimal yukarıda da anlatmıştım.

Tabii ama tartışmalar daha çok kaç FPS olacağı yönünde RDR 2 30 FPS çıkmıştı. Ha ama bu RDR 30 çıktı diye GTA 6 da 30 mu çıkacak demek hayır değil. O dönem GoW gibi oyunlar da 30 FPS çıkmıştı zaten cihazın gücü o kadardı çünkü. Şu anda PS5 1080p için o kadar güçsüz değil diğer oyunları nasıl kaldırıyorsa GTA'yı da öyle kaldıracak çünkü bu oyun daha bilgisayara da gelecek PS5 en iyi 30 FPS çalıştırırsa bilgisayarları yamultur oyun çıktığında.

Hocam konsol oyunları en fazla 8K çözünürlüğe kadar destekliyor. Bunu kapağında bile görebiliyoruz. 1080p çözünürlükte fazla FPS veriyor. 4K'da 30 FPS vermesi normal bir olay. Önemli olan oyunun optimizasyonu yani takılmaması ve driver güncellemesinden dolayı oyundan atmaması gibi.

1747561969926.png

Hocam konsol oyunları en fazla 8K çözünürlüğe kadar destekliyor. Bunu kapağında bile görebiliyoruz. 1080p çözünürlükte fazla FPS veriyor. 4K'da 30 FPS vermesi normal bir olay. Önemli olan oyunun optimizasyonu yani takılmaması ve driver güncellemesinden dolayı oyundan atmaması gibi.

Eki Görüntüle 2493273
8k çözünürlük oyunlar için bile değil zaten video vb şeyler için ki kutulardan da kaldırdılar zaten. Konsollarda o iş nasıl çalışır tam bilmiyorum ama zaten native 4k ile 30 Fps vermiyor upscale ediyor. Ama 1080p veya 1440p için durum böyle mi bilmiyorum onlarda performans ayarında çoğu oyun 60 Fps alır zaten. Gta 6 özelinde konuşuyorsak optimize iyi olacaktır onda sorun olmaz. Çökme donma gibi şeyler zaten PS'te nadir olan şeyler BO6 gibi saçma sorunlu oyunlarda ancak olabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı