PS5 ve Xbox series X Güncel Karşılaştırma

PS5 performans anlamında Xbox'a yenik düşse de exclusive ve dualsense mekanikleri ile öne geçiyor bence.
PS5 şu anda optimizasyon konusunda Series X'den daha iyi.
Türkiye'de Xbox alınacaksa Series S alınır bence.
Series X alacak param olsa PC toplarım.
PS5 alacağım. Ayın 11'inde stok geliyor. Bakalım yetişebilecek miyiz.
Hayırlı olsun hocam.
Artık oyun almak için Series X'i satarsınız (!)

Aslında xboxun artık sadece konsoluna özel oyunlar yapma vakti geldi bence. Ama daha fazla para kazanmak için windowsa da çıkarıyorlar.

DualSense çok bir şey fark ettirmeyecek. Ne dokunmatik yüzey ne de içindeki hareket algılayıcı işlevsel değiller.

Dokunmatik alanı kullanmaya çalıştığınızda baş parmaklarınızdan birini analoglardan çekip kullanmanız gerekiyor. Konunu nedeniyle eliniz birkaç kullanımdan sonra yorulacak ve ağrıyacak. Hem analoglara olan erişiminiz gidiyor hem de dokunmatik yüzeye basmaya çalışırken parmağınız yoruluyor.

Hareket kontrolcüsü PS3'den beri var olan bir şey. Ancak kumandanın şekli gereği kumandayı sağ-sol ve yukarı-aşağı hareket ettirdiğinizde bir süre sonra kolunuz ağrıyacak. Gene kumandanın şekli gereği bir Wii kumandası gibi rahat kullanamayacaksınız.

Ve DualSense... Ilk başta rahat gelse de o tetik tuşlarındaki sertlik özellikle uzun oyun sürelerinde parmakları zorlayacak ve yoracaktır. Haptik geri bildirimler aynı şekilde uzun vadede rahatsız edecektir. Kumandaya eklenen fazladan hareketli parçalar kumandayı daha karmaşık ve dayanıksız yapacaktır.

Japon firmalar sürekli sözde bir devrim arayışındalar ancak yaptıkları devrimler kullanışlı veya gerçekten oynanışı olumlu etkileyecek yenilikler değiller.

Çok haklısınız. Game Pass tarihini tam olarak bilmiyorum. Yurtdışında olsam koşar gider PS5 alırım.
Ben Türkiye anlamında söyledim zaten. Ve hala "Xbox konsolu çıkarttı ama oyun çıkartmayı unuttu." fikrinin de arkasındayım, bir Series X kullanıcısı olarak.
Bu arada yanlış anlaşılmasın diye söyleyeyim. Square ile anlaşmalılar. Her Square oyunu özel olmayacak ve değil. Yani Square'den örnek vermek biraz saçma, çünkü PS stüdyosu değil.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…