PS5 vs. Xbox Series X

Konsollardan çok anlamam ama XBOX Series X'in PS5'ten daha güçlü bir konsol olduğunu biliyorum Bu yüzden Series X diyorum.
Gücü fark etmiyor. İkisi de kafa kafaya oldukları için bence performansı az biraz daha iyi diye tercih etmek yanlış. Daha açıklayıcı bir sebebi olmalı. Örneğin gamepass yada PS5 tarafında özel oyunlar.

Merhabalar arkadaşlar, PS5 ve Xbox Series X arasında kaldım aslında kararsız. Kalmamın sebebi ilk kez konsol kullanacak olmam, PC'den konsola geçiyorum grafik takıntılığım yok. Daha çok Online oyunlar oynayacağım. Konsolda şimdi kafam karışık sorularıma cevap bulamadım hiçbir yerde anlamaya çalıştığım şey şu PS5 ve Xbox konsolları her televizyonda 120 FPS vermiyor mu? Vermiyorsa bu cihaza bu kadar para verip üstüne bir de televizyon aramanın bir mantığı nedir? Televizyonun illa HDMI 2.1 girişlimi olması gerekiyor grafik takıntılığım yok. Performans isterim, 120 FPS olsun yeter.6.500 TL bütçem var bu arada televizyon için.

120FPS ve Online oyuncusuysan önerim PC kullanman. 120Hz olan TV bulmak 120Hz LAN monitör bulmak kadar kolay değil. İlla konsol kullanmak istiyorsan Series X öneririm. Online oyunlar tarafında daha önde, tek kişilik oyunlar için de iyi yatırımlar yapıldı. Donanım, yazılım ve hizmet olarak da önde zaten.

120FPS ve Online oyuncusuysan önerim PC kullanman. 120Hz olan TV bulmak 120Hz LAN monitör bulmak kadar kolay değil. İlla konsol kullanmak istiyorsan Series X öneririm. Online oyunlar tarafında daha önde, tek kişilik oyunlar için de iyi yatırımlar yapıldı. Donanım, yazılım ve hizmet olarak da önde zaten.
Dizüstü konusuna Masaüstü topla diyen mi dersin, konsol konusuna bilgisayar al diyen mi dersin bi bitmediniz. Takmayın şunu.

Gücü fark etmiyor. İkisi de kafa kafaya oldukları için bence performansı az biraz daha iyi diye tercih etmek yanlış. Daha açıklayıcı bir sebebi olmalı. Örneğin gamepass yada PS5 tarafında özel oyunlar.
Hocam PS5'in SSD'si Xbox'unkinden daha kötü. Daha fazla yazma ve okuma değerlerine sahip olmasına rağmen. O nasıl oluyor onu da anlamış değilim. Series S bile daha iyi PS5'in yükleme sürelerinden.

Gamepass'te spor oyunları var zaten NBA2K21 var FIFA'lar da var. Özel oyunları da oynatacak diyor Xcloud sayesinde ama onu tam bilmiyorum.
Xcloud ile yeni GoW ve TLOU 2 tarzi oyunlarin oynanmasina imkan yok. Konsol sattiran ozel oyunlar bunlar. Xbox ozel oyunlari zaten Gamepass kutuphanesine ve PC'ye gelecek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı