PS5 vs Xbox

Hocam PS5 Pro bütçemi aşıyor aslında, kendim bilgisayarda zaten istediğim oyunları oynayabiliyorum. Eşimle birlikte bir şeyler yapabilmek ikili oyunlar co-op tarzı oyunlar gibi oyunlar oynamak istiyorum hangisinin oyun yelpazesi daha geniş bu anlamda ve beklentilerimi hangi konsol karşılar ilk kez konsol kullanacağım.
Hocam yengeyle koltuğa uzanıp kumandayı elinize aldığınız gibi oyuna başlamak inanılmaz rahatlık olacaktır, bu yönden PS5 Slim alınabilir. Ancak harcama yapmadan bilgisayarınızı televizyona bağlayıp co-op oyunlar oynayabilirsiniz. Önceki mesajda örnek verdiğim oyunlarla oldukça eğleneceğinizi düşünüyorum. Bilgisayarı taşımak uğraştırıcı kısım aslında, kabloları taşımak, takmak vs vs vs. Ancak televizyona bağlayıp direkt kullanabiliyorsunuz ekstra yapmanız gereken bir ayar bulunmuyor. Rahatlık istiyorsanız bence PS5 Slim alınabilir. Ekran boyutunuza uygun çözünürlüğü Series S karşılar mı bilemedim ancak yazdığınız tüm konsollar alınabilir durumda bence. Benim tavsiyem bilgisayarı taşımayı bir deneyin olur. Baktınız uğraşmak istemiyorsunuz o zaman konsol alırsınız.

Ayrıca steam üzerinde şu an indirimde. A Way Out 3 dolar, İt Takes Two ise 8 dolar. İki oyunu da bilgisayar üzerinden güncel fiyatıyla aylık 310 tl vererek gamepass ultimate kütüphanesinden ea play ile oynayabilirsiniz.

Hocam yengeyle koltuğa uzanıp kumandayı elinize aldığınız gibi oyuna başlamak inanılmaz rahatlık olacaktır, bu yönden PS5 Slim alınabilir. Ancak harcama yapmadan bilgisayarınızı televizyona bağlayıp Co-op oyunlar oynayabilirsiniz. Önceki mesajda örnek verdiğim oyunlarla oldukça eğleneceğinizi düşünüyorum. Bilgisayarı taşımak uğraştırıcı kısım aslında, kabloları taşımak, takmak vs. vs. ancak televizyona bağlayıp direkt kullanabiliyorsunuz ekstra yapmanız gereken bir ayar bulunmuyor. Rahatlık istiyorsanız bence PS5 Slim alınabilir. Ekran boyutunuza uygun çözünürlüğü Series S karşılar mı bilemedim ancak yazdığınız tüm konsollar alınabilir durumda bence. Benim tavsiyem bilgisayarı taşımayı bir deneyin olur. Baktınız uğraşmak istemiyorsunuz o zaman konsol alırsınız.

Ayrıca Steam üzerinde şu an indirimde. A Way Out 3 dolar, It Takes Two ise 8 dolar. İki oyunu da bilgisayar üzerinden güncel fiyatıyla aylık 310 TL vererek Game Pass Ultimate kütüphanesinden EA Play ile oynayabilirsiniz.

Hocam kasayı taşımak epey yorucu olur çünkü ASUS TUF Gaming serisi bir kasa yapmıştım geçen sene. ASUS TUF GT502 kasayı bilirsiniz, epey ağır şu an içindekilerle. Bu sebeple kasayı taşımak pek tercih edebileceğim bir şey değil. PS5 Slim oyun yelpazesi bakımından da isterleri karşılar yani size göre? Mağazasına girip baktım ama pek bildiğim oyunlar yok :) veya ben bilmiyorum.
Game Pass'in cazibeside farklı diye düşünüyorum epey karasızım ama optimizasyon konusunda PS bu işin Apple'ı gibi Xbox ise Samsung gibi geldi yanlışsam düzeltin lütfen

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kasayı taşımak epey yorucu olur çünkü ASUS TUF Gaming serisi bir kasa yapmıştım geçen sene. ASUS TUF GT502 kasayı bilirsiniz, epey ağır şu an içindekilerle. Bu sebeple kasayı taşımak pek tercih edebileceğim bir şey değil. PS5 Slim oyun yelpazesi bakımından da isterleri karşılar yani size göre? Mağazasına girip baktım ama pek bildiğim oyunlar yok :) veya ben bilmiyorum.
Game Pass'in cazibeside farklı diye düşünüyorum epey karasızım ama optimizasyon konusunda PS bu işin Apple'ı gibi Xbox ise Samsung gibi geldi yanlışsam düzeltin lütfen
Hocam Series S kullanırken bir oyunda falan karşılaşmıştım oldukça kötü bir optimizasyonla ancak Series X alırsanız karşılaşacağınızı sanmam çünkü oldukça güçlü. Ps5 kütüphanesi hakkında çok bir bilgim yok ancak bir kaç oyun belirleyip fiyatları karşılaştırmanız işinize yarayabilir. Bu oyun kütüphaneleri kocaman gözüküyor ama içlerini çok güzel oyunlarla doldurdukları kadar; kalitesiz, belki bir kere bile açmayacağınız oyunlarla da dolduruyorlar. En azından game pass ile olan deneyimim bu şekildeydi. İki tarafın da abonelik sistemindeki oyunlara bir göz atın derim. Series X de düşünebilirsiniz ancak bütçeniz varken Series S yerine diğerlerine bakın derim. Series S Kötü konsol değil ancak diğerleri daha iyiler hem de 4K televizyonunuz var. Ben hangisini seçerseniz seçin pişman olacağınızı düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı