Xbox vs PlayStation

jadex

Centipat
Daha fazla  
Series X ve PlayStation 5 arasında kararsızım. Xbox fiyat açısından daha ekonomik geliyor ama playstationdada oynamak istediğim oyunlar var. GoW ve Last of Us gibi hangisini almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
PS5 bence de. Dualsense deneyimi baya iyileştiriyor. Xbox'un bilgisayardan hiçbir farkı yok adamlar o kısmı komple bıraktılar. PS'te PS Plus olduğundan özel oyunların çoğu orada var. Cyberpunk Lies Of P gibi pahalı ve kaliteli oyunlar da var baya. Nostalji kataloğunda orjinal RE oyunları gibi eski oyunlar da var.

PS5 kol ve exc oyun kalitesi açısından tokatlıyor Xbox'u. Xbox tarafının ülkemizde en ilgi çekici tarafı tabii ki de oyun fiyatları ve game Pass. Maalesef PlayStation kısmında ülkemizdeki oyun fiyatları direk Avrupa fiyatı X 42-43TL olarak hesaplanıyor yani yapımcılar Türkiye'ye özel fiyatlandırma giremiyor (Özel fiyatlandırma yapmak isteyenler sony'e mail atması lazım oda çok zahmetli olduğundan birçok firma yaklaşmıyor). Xbox kısmında ise Türkiye'deki fiyatları yapımcılar kendileri girebildiği için bazen özel fiyatlandırma yapabiliyorlar. Aynı zamanda bazen oyunlar ön siparişteyken yanlış fiyatlar girilebiliyor (Ready Or Not 100TL civarına, Cronos: The New dawn 200TL civarına sipariş verilebilmişti :D).Ben yaklaşık 5-6 aydır PS5 kullanıyorum ve konsolu aldığımdan beri laptoptan oyun oynamayı tamamen bıraktım. Konsollarda aşırı optimizasyon sorunu yaşamamak büyük nimet bence. Şu an 2 yıllık PS Plus üyeliğim, kendi satın aldığım 150-155 civarı oyun ve 50-60 tane Plus üyeliğine dahil olarak kütüphaneme eklediğim oyun bulunuyor. PS kısmında bazı oyunlar fiyatları güncellenmediği için indirimlerde neredeyse bedava fiyatlara düşebiliyor onları yakalayıp ve PS Plus üyeliği alıp da bir süre idare edebilirsin. Ondan sonra güzel bir kütüphane kurayım dersen maalesef bir konsol parasından biraz daha fazla harcamak zorunda kalıyorsun. Genel olarak toparladığımda oyun fiyatları beni üzmez dersen kesinlikle PS5 al. Ben hiç bilgisayardan veya laptoptan oynamam, oyunlar ucuz olsun, aşırı optimizasyon sorunu yaşamadan oyun oynamak isterim dersen Series X'de alabilirsin.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı