PS5 YouTube açılırken "NAT tipi error" hatası

Statik ip vererek dolaylı yoldan bir çözüm üretebiliyor olabilirler. Fakat bu konunun doğrudan çözümünün statik ip olduğunu düşünmüyorum. Statik ip verdikleri ipler için farklı kurallar işliyorsa dolaylı yoldan belki bu sorun da çözülüyordur.
Ben de şahsen kesinlikle statik ip çözümünü kabul etmem. Statik ip çözümüne ikna olabilmem için aşağıdaki sorulara cevap verilmesi gerekir.

-Bu zamana kadar nasıl bağlandık?
-Diğer servis sağlayıcılar ile nasıl bağlantı sağlanıyor? Mobil hattan bağladığım internetin de statik ip adresi yok.
Hocam superonline kullanan bir arkadaşım senelerdir CoD Warzone oynayamadığını söylüyor bu sorun yüzünden. İlgilenen de yokmuş. Şimdi aynı şeyi kasıtlı ya da kasıtsız olarak PS’ye yaptılar ama bizim sayımız fazla :)

Hocam superonline kullanan bir arkadaşım senelerdir CoD Warzone oynayamadığını söylüyor bu sorun yüzünden. İlgilenen de yokmuş. Şimdi aynı şeyi kasıtlı ya da kasıtsız olarak PS’ye yaptılar ama bizim sayımız fazla :)
Aslında ps tarafında da nat ile ilgili sorunlar var. Youtubeda nat tipi değiştirilerek sorunların çözüm videoları var. Fakat bizdeki durum farklı sanki. Ağ bağlantısını test et dediğimizde nat tipi kısmı uzun süre bekleyip başarısız yazıyor. İstek zaman aşımına uğruyor cevap alamıyor. Diğer sorunlarda nat tipi kısmında örnek veriyorum nat tip 2, nat tip 3 vs yazıyor. Nat tipi değiştirerek sorunlar çözülüyor.

Nat tipini değiştirebilmek için öncelikle Nat bağlantısının sağlanıyor olması lazım.. Bağlantı olmadan değiştirmek de mümkün değil.. Zaten sorun da tam olarak bu..

Ben kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Ama dediğini gibi bizim sayımız fazla çözüm olmazsa bende taahüdümü sonlandıracağım son zamanlarsa iyice sorun olmaya başladı 1000 mbps internet kullanıyorum ama memnuniyetim son 4-5 aydır yok ping değerlerm bile daha kötü internet kullananlara göre yükselmişti…

Aslında ps tarafında da nat ile ilgili sorunlar var. Youtubeda nat tipi değiştirilerek sorunların çözüm videoları var. Fakat bizdeki durum farklı sanki. Ağ bağlantısını test et dediğimizde nat tipi kısmı uzun süre bekleyip başarısız yazıyor. İstek zaman aşımına uğruyor cevap alamıyor. Diğer sorunlarda nat tipi kısmında örnek veriyorum nat tip 2, nat tip 3 vs yazıyor. Nat tipi değiştirerek sorunlar çözülüyor.
Nat tipi başarısız olduğu için değiştirilemez sorunun kökü burası zaten. Tamamen para tuzağı olduğunu düşünüyorum.

Bende de dün aynı sorun oluştu. Statik IP aldım düzeldi. İstediğim zaman iptal ettirebiliyorum, düzelene kadar bu şekilde devam çünkü hiç bir şekilde yardımcı olamıyorlar, konuyu bile anlamıyorlar doğru dürüst. BKM mi ne böyle bir karar almış olabilir bizimle bir ilgisi yok gibi şeyler saçmaladılar.

Bende de dün aynı sorun oluştu. Statik IP aldım düzeldi. İstediğim zaman iptal ettirebiliyorum, düzelene kadar bu şekilde devam çünkü hiç bir şekilde yardımcı olamıyorlar, konuyu bile anlamıyorlar doğru dürüst. BKM mi ne böyle bir karar almış olabilir bizimle bir ilgisi yok gibi şeyler saçmaladılar.
Saçmalıktan başka birşey değil gerçekten statik ip satarak mı çözüldü sorun.

bkm dediği bankalararası kart merkezi mi? bkm fifaya artık statik ip ile bağlansınlar mı demiş? 😂 Bunu sadece superonline a özel mi söylemiş? güzel hikaye 😃

bkm dediği bankalararası kart merkezi mi? bkm fifaya artık statik ip ile bağlansınlar mı demiş? 😂 Bunu sadece superonline a özel mi söylemiş? güzel hikaye 😃
Yersek mi acaba 😃 telefonla bağlanınca giriş yapılıyor ama dinamik ip oda nasıl olacak bu iş bilinçli yapılmış tamamen gelir elde edilmek adına kurulmuş bir senaryo resmen

Saçmalıktan başka birşey değil gerçekten statik ip satarak mı çözüldü sorun.
Evet evet çözüldü. Bir kaç işlem yaptı öncesinde, işte profiliniz kapalı kalmış, açtım şimdi olması lazım vs diye. Hiç bir işe yaramadı tabii ki. Statik IP alınca anında düzeldi. Aylık 100₺ bu arada.

Yersek mi acaba 😃 telefonla bağlanınca giriş yapılıyor ama dinamik ip oda nasıl olacak bu iş bilinçli yapılmış tamamen gelir elde edilmek adına kurulmuş bir senaryo resmen
Bende de telefonla giriş yapınca oluyordu. Bir ara acaba makina ban mı yedi diye düşündüm :D

Bir sürü şikayet var bu şekilde dedim ama işte maalesef konuya tam hakim değiller. Hatta servis gelse bile bir şey yapamazlar dedi, bizimle alakalı bir durum değil dedi :/

Bkm kısmı yanlış olabilir bkm, bmk gibi bir şeyler söyledi. Onların kararı olabilir dedi. Bende daha fazla saçmalık dinlemek istemediğim için statik IP bağla geç dedim.

O zaman kesin düzelir diyor birde :D

Çalışanda iyi niyetliydi, yardımcı olmaya çalıştı kendi çapında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı