PS5'mi Xbox Series X mi?

Merhaba,

Üç sene önce iş için kurduğum sistemim var. Her şekilde oyunları oynuyorum. Sorun çıkarmıyor. Gelecek oyunları da rahatlıkla oynayabilecek olduğumu düşünüyorum. Fakat konsolum hiç olmadı. Merak etmiyor değilim.

Genellikle FIFA ve Call of Duty oynuyorum. İşten çok vaktim olmuyor ama vakit olunca da oyun oynayarak değerlendirmeyi seviyorum. Xbox koluna alışığım. PS 5 diyenler olursa ayrıca sormak isterim ki Xbox kolu bağlantı yapılıyor mu? Xbox Elite series kolum var. Bluetooth bağlantısı mevcut.

Özellikle FIFA oyununda daha iyi bir deneyim hangisi ile yaşayabilirim? Yoksa sistemde kalmalı ve harcama yapmamalı mıyım?

Teşekkür ederim.
Güzel bir televizyonun, uzanıp rahatça oynayabileceğin ortamın varsa X i düşünmeden alabilirsin. Konsol her zaman daha konforlu ve zahmetsizdir. Konsol varken pc açmak istemezsin. Ps5 in kütüphanede oyun yok. Ps plus in Game pass e rakip olma şansı da yok. Elinde güzel de bir gamepad var. Call of Duty de game passde var zaten. 2 oyun için Ps almaya değmez. Onları da 1 sefer oynarsın, oynamak için de 2-3k para vereceksin. Alternatif hangi gamepad i ne kadara alacağını, CoD a ne kadar vereceğini de düşün.
Diğer bütün oyunlar da Xbox a kiyasla pahalı.
Not: Fifa 23 için konuşayım Series S de oynanan sezon modunda online yüzlerce maç yaptım. Bir kez sorun yaşamadım.

Son düzenleme:
Güzel bir televizyonun, uzanıp rahatça oynayabileceğin ortamın varsa X i düşünmeden alabilirsin. Konsol her zaman daha konforlu ve zahmetsizdir. Konsol varken pc açmak istemezsin. Ps5 in kütüphanede oyun yok. Ps plus in Game pass e rakip olma şansı da yok. Elinde güzel de bir gamepad var. Call of Duty de game passde var zaten. 2 oyun için Ps almaya değmez. Onları da 1 sefer oynarsın, oynamak için de 2-3k para vereceksin. Alternatif hangi gamepad i ne kadara alacağını, CoD a ne kadar vereceğini de düşün.
Diğer bütün oyunlar da Xbox a kiyasla pahalı.
Not: Fifa 23 için konuşayım Series S de oynanan sezon modunda online yüzlerce maç yaptım. Bir kez sorun yaşamadım.
Teşekkür ederim.

4K televizyonum var. Ortamım da müsait. 4K televizyonda verimli oluyor mu, destekliyor mu?

PS5 4K destekliyor mu? Bilginiz var mı?
Destekliyor. Ama desteklemediği 8k logosunu kutulara basıp sattılar zamanında :)

Bu arada fanatiklik yapmıyorum, pc mi Ps5 mi desen ve maddi sıkıntı yoksa Ps5 seçerdim. Ama senin o oyun için yeni bir gamepad daha alman gerekecek. Ps ile gelen de Xbox ile gelen gamepadler de senin işine yaramaz. O oyunu oynayan biri olarak bunu zaten biliyorsun.

Son düzenleme:
Konu sahibinden özür diliyorum bende günlük işlerimi halledebildiğim bilgisayara sahibim Xbox Series X ve PS5 arasında kaldım. Sizce hangisi oyunlar pahalı diyorlar bir PS5 kullanıcısı olarak size sorayım.
Hocam merhaba Haziranda slim versiyon aldım. Şimdi oyun konusunda indirimleri kovaliyorum 2-3 bin liraya RDR2 gta5 cod 4 mw remastered, cod 2019, bf1, metro exodus, last of us part 2, god of war 2018 aldım. Şimdi oyun konusundan bu dediklerim geçerli. Ps plus alıp özel oyunları oynayıp üstüne sağlam yapımları bitirebilirsiniz. Yaklaşık 10 tane sağlam oyun var diğerleri çok ilgimi çekmedi. Depolama konusunda çok takilmaniza gerek yok yetiyor yetmezse oynadığını siliyorum zaten mesela oyunu oynamam için tüm oyunu indirmesini gerek yok oynama kısmını indiriyor rahatça hemen oyuna giriyorum. Gamepad konusunda Xbox tek avantajı eli kavrama konusunda daha ergonomik ama ps5 de saatlerce last of us oynadım elim ağrımadi kıyası o şekilde söyleyeyim. Ps5 de özel oyunları oynarken inanılmaz zevk alıyorsun optimize mükemmel seslendirme mükemmel yani örnek gamepad oyun özel oyun diye inanılmaz iyi çalışıyor titreşim tetik gibi özellikler. Slim ısınma mevzusunda çoğu oyunda ısınmıyor bazılarında ısınsa bile fanı arttırmiyor hani ses olayını cozmusler gibi. Xbox almama sebebim ise: tasarımı çöp ( cidden buna baktım :) ) oyunları hiç ilgim çekmiyor ben özel konsol alırken last of part how oynamayacaksam niye alıyorum, gamepad. Bu şekilde biraz uzun anlattım ama kafanızda sorunuz varsa yazabilirsiniz.
dipnot: Yurtdışından alma şansım varken Trden aldım garantiden dolayı. D&R indirimli 26 bin liraya aldım.

Televizyonum ile Xbox Series X 4K için ne diyorsunuz? Uyumlu oluyor mu? HDMI girişleri falan uygun mu?
Uygun hocam. Ps5 de Series X de kullanabilirsiniz. Bazı TV’ler 120 hz desteği sunuyor. Ancak zaten 4K 120 HZ oyun sayısı çok değil. Gayet ideal TV’niz. Ama sizdeki PC’nin yanına konsol olarak PS5 tavsiye ederim. Yoksa kasayı TV’ye bağlayın bir de Series X kolu alın yeterli 😂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı