Çözüldü Psikiyatri reçetesi polisliğe engel mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar zamanında psikiyatri gitmiştim. Bana direkt ilaç yazmıştı. İlacı almadım ve hayatıma o şekilde devam ettim. Direkt ilaç yazması da çok sıkıntı niye hemen ilaç yazmaya çalışırsın ki? Kadın bana reçeteyle ilacı alırsan polislik ve askerlikte sorun çıkartabilir demişti. İlacı almadım ama e nabız geçmişimde gözükmesi beni açıkçası çok tedirgin etti. Bir sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-10 175611.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-10 175611.png
    36,1 KB · Görüntüleme: 423
  • 2.png
    2.png
    22,1 KB · Görüntüleme: 274
Çözüm
Düzenleme: Arkadaşlar okulu kazandım. 1 Dönemi bitirdim ve maalesef devre kaybı oldum. Seneye kaldığım yerden 2. dönemden devam edebileceğim. Sebebi ise 2 yıl içerisinde psikiyatri geçmişi olmaması lazımmış. 2 yıl dolduktan sonra geri dönebiliyorsunuz. 1 Yıl içinde devlet dava açma hakkı tanıyor ve benim 9 ay sonra sürem dolduğu için seneye 2. dönemden devam etme hakkım var. Her işte bir hayır vardır demek ki 1 yıl daha beklemem gerekiyormuş.

Silseniz bile gözüküyormuş sistemde bana öyle söylendi ama yinede silmek isterseniz doktorunuzdan rica edin.
@Qoallaa İçin rahat olsun dostum. 3 sene önce gittiysen hiçbir problem olmaz. Sana 200 soruluk soru soracaklar ama haberin olsun. Tabii bu dediklerimi okulu kazandıktan sonra. Çünkü polislikte genel sağlık okulu kazandıktan sonra uygulanıyor saçma bir şekilde. Yani sen belki eğitimin 2. ayında genel sağlığa götürüleceksin.

@Qoallaa Benim arkadaşıma kişilik bozukluğu tanısı koyulmuştu o bile geçmişti. 2 sene geçtiği için üzerinden hiçbir sorun olmadı. Aynı şekilde başka bir arkadaşım da anksiyete tanısı vardı. Onun üzerinden 3 sene geçmişti o da geçti sağlıktan. Son olarak oda arkadaşlarımdan birinde 7 sene önce çok ağır psikiyatri geçmişi vardı. 200 Soru sordular o da o şekilde geçti. Yani önemli olan son 2 yıl içerisinde bir şey olmaması. Tabii deli raporun veya halüsinasyon görme gibi istisnaların yoksa raporunda onlar çünkü başka bir seviye direkt deli sınıfına girersin ayıptır söylemesi. Bizim okulda bir üst devre o yüzden elenmişti çocuk C dilimi çıktı. Halüsinasyon gördüğü oluyormuş. A dilimi geçer dilim demek sağlıklı. B dilimi geçemez ama tedavi olursa okula dönebilir ( benim dilimim B dilim idi 9 ay daha beklemek zorunda kaldım son 2 yıl içinde psikiyatri geçmişi olmayacak diye.) C dilimi geçemez dilim. D dilimi falanda olması lazımdı ama onları hatırlayamadım. C ve üstü olmadığın sürece sorun yok. Senin durumunda B dilimidir ama üzerinden 2 yıl geçtiği için sorun yok derslerine odaklan parkura hazırlan gerisine karışma.
hocam merhaba ergenlik dönemimde kafamda dolaşan saçma sorular sebebiyle ailem psikaytriye götürdü 1-2 sene ilaç tedavisi sonrası tamamen sağlıklı tedavi olmuş bir durumdayım yanlış hatırlamıyorsam doktor okb demişti ilacı bırakalı 1 yıl 5 ay oldu ve önümüzdeki ay sınav var polislik istiyorum ve büyük hazırlıklar içindeyim eğer sizin dediğiniz gibi eğitim esnasında ilişiğim bu sebepten kesilirse mahkeme yoluyla sürem dolunca kesin dönüş yapabilir miyim @MonkeyDGarp

Son düzenleme:
@Qoallaa İçin rahat olsun dostum. 3 sene önce gittiysen hiçbir problem olmaz. Sana 200 soruluk soru soracaklar ama haberin olsun. Tabii bu dediklerimi okulu kazandıktan sonra. Çünkü polislikte genel sağlık okulu kazandıktan sonra uygulanıyor saçma bir şekilde. Yani sen belki eğitimin 2. ayında genel sağlığa götürüleceksin.

@Qoallaa Benim arkadaşıma kişilik bozukluğu tanısı koyulmuştu o bile geçmişti. 2 sene geçtiği için üzerinden hiçbir sorun olmadı. Aynı şekilde başka bir arkadaşım da anksiyete tanısı vardı. Onun üzerinden 3 sene geçmişti o da geçti sağlıktan. Son olarak oda arkadaşlarımdan birinde 7 sene önce çok ağır psikiyatri geçmişi vardı. 200 Soru sordular o da o şekilde geçti. Yani önemli olan son 2 yıl içerisinde bir şey olmaması. Tabii deli raporun veya halüsinasyon görme gibi istisnaların yoksa raporunda onlar çünkü başka bir seviye direkt deli sınıfına girersin ayıptır söylemesi. Bizim okulda bir üst devre o yüzden elenmişti çocuk C dilimi çıktı. Halüsinasyon gördüğü oluyormuş. A dilimi geçer dilim demek sağlıklı. B dilimi geçemez ama tedavi olursa okula dönebilir ( benim dilimim B dilim idi 9 ay daha beklemek zorunda kaldım son 2 yıl içinde psikiyatri geçmişi olmayacak diye.) C dilimi geçemez dilim. D dilimi falanda olması lazımdı ama onları hatırlayamadım. C ve üstü olmadığın sürece sorun yok. Senin durumunda B dilimidir ama üzerinden 2 yıl geçtiği için sorun yok derslerine odaklan parkura hazırlan gerisine karışma.
Teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için. İlaçlar reçeteli ve selectra, lustral gibi ilaçlar olduğu için ne kadar kısa süre kullanmış da olsam (toplamda 5 reçete yazılmış) tanı konmamış ve uzun sürmemiş olmasına rağmen çok büyük soru işaretiydi benim için. Zaten son 3.5 yıldır ne bi ilaç girdim ne de bi psikiyatri psikilog girdim var. Tekrardan çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırdıgınız için.

@leenss Eğer benim gibi B tanısı alırsan için rahat olsun kesinlikle okula geri dönüş yapabileceksin. Alacağın tanıyı kestiremiyorum uzun süre tedavi görmüşsün anlattığın kadarıyla. Ama dediğim gibi B tanısı alırsan için rahat olsun. Umarım istediğin gibi olur her şey.

@Qoallaa Yolun bahtın açık olsun dostum umarım gönlündeki gibi olur her şey.

@leenss Eğer benim gibi B tanısı alırsan için rahat olsun kesinlikle okula geri dönüş yapabileceksin. Alacağın tanıyı kestiremiyorum uzun süre tedavi görmüşsün anlattığın kadarıyla. Ama dediğim gibi B tanısı alırsan için rahat olsun. Umarım istediğin gibi olur her şey.

merhaba teşekkür ederim vaktini ayırdığın için bu A B C D dilimne koymak için tam olarak nasıl bir şey yapıyorlar hocam soru mu soruyolar veya çözülen 200 soruluk teste göre mi belli oluyor ya da geçmiş muayneleri mi inceliyorlar veya beni C ve D dilimine sokarlarsa buna itirraz edeibliyor muyum kusura bakma biraz fazla soru soruyorum ama gerçekten hayatımı buna göre şekillendireceğim yardımcı oluyorsun eyvallah @MonkeyDGarp

Son düzenleme:
@leenss Hayır dilimi onlar belirliyor. 200 Soru muhabbeti sadece 2 yıl önce psikyatri olanlar için. Onlar 200 tane soru çözüyor işte sonra o şekilde A dilimi yani geçer dilimi alıyorlar. Neye göre belirlediklerini bilmiyorum. Ama çok ağır bir tanın yoksa B dilimi alacaksın büyük ihtimal. C dilimi alan dediğim gibi halüsinasyon gören biriymiş o çok istisna bir zahmet c dilimi alsın. 😅

@leenss Hayır dilimi onlar belirliyor. 200 Soru muhabbeti sadece 2 yıl önce psikyatri olanlar için. Onlar 200 tane soru çözüyor işte sonra o şekilde A dilimi yani geçer dilimi alıyorlar. Neye göre belirlediklerini bilmiyorum. Ama çok ağır bir tanın yoksa B dilimi alacaksın büyük ihtimal. C dilimi alan dediğim gibi halüsinasyon gören biriymiş o çok istisna bir zahmet c dilimi alsın. 😅
@MonkeyDGarp hocam eyvallah sağolasın çok yardımcı oluyorsun 1-2 tane public ortamda çok sormak istemediğim sorularım var instagramdan eklesen sorsam olur mu insta: worldisfked34

Technopat Haberler

Geri
Yukarı