Çözüldü Psikiyatri reçetesi polisliğe engel mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar zamanında psikiyatri gitmiştim. Bana direkt ilaç yazmıştı. İlacı almadım ve hayatıma o şekilde devam ettim. Direkt ilaç yazması da çok sıkıntı niye hemen ilaç yazmaya çalışırsın ki? Kadın bana reçeteyle ilacı alırsan polislik ve askerlikte sorun çıkartabilir demişti. İlacı almadım ama e nabız geçmişimde gözükmesi beni açıkçası çok tedirgin etti. Bir sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-10 175611.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-10 175611.png
    36,1 KB · Görüntüleme: 409
  • 2.png
    2.png
    22,1 KB · Görüntüleme: 267
Çözüm
Düzenleme: Arkadaşlar okulu kazandım. 1 Dönemi bitirdim ve maalesef devre kaybı oldum. Seneye kaldığım yerden 2. dönemden devam edebileceğim. Sebebi ise 2 yıl içerisinde psikiyatri geçmişi olmaması lazımmış. 2 yıl dolduktan sonra geri dönebiliyorsunuz. 1 Yıl içinde devlet dava açma hakkı tanıyor ve benim 9 ay sonra sürem dolduğu için seneye 2. dönemden devam etme hakkım var. Her işte bir hayır vardır demek ki 1 yıl daha beklemem gerekiyormuş.

Silseniz bile gözüküyormuş sistemde bana öyle söylendi ama yinede silmek isterseniz doktorunuzdan rica edin.
E-nabız'dan psikiyatri ziyaretlerimi silerek sorunu çözüme kavuşturdum. Cevabınız için teşekkür ederim.
Hocam ben de psikiyatriye gidip ilacı kendim reçetesiz almayı düşünüyorum. Bu sıkıntı çıkartır mı polislik için? Hani yine de psikiyatriye gitmiş gözükeceğim.

@Umayça Eğer doğru anladıysam son ilacı reçete ile almışsınız. Genel sağlıkta psikiyatri doktoru son 10 sene içinde aldığınız tüm reçeteli ilaçları görüyor. Medulla denilen bir sistemdi galiba ismi. Eğer tek bir ilaç gözüküyorsa kendinizi açıklayabilme ihtimaliniz var. Hemen elenme sebebi değil.

@Umayça İlaçtan ilaca değişiklik gösterebilir ama doktor olmadığım için o kadarını bilmiyorum.
Hocam ben de psikiyatriye gidip ilacı kendim reçetesiz almayı düşünüyorum. Bu sıkıntı çıkartır mı polislik için? Hani yine de psikiyatriye gitmiş gözükeceğim.

@feramuz38 Hocam ben geçtim vallahi mülakatları sorun olmadı. Ama unutmayın lütfen ilacı reçete ile alırsanız doktorlar görüyor. Medulla denilen bir sistemden bakıyorlar. İlacı reçete ile almazsanız ve psikiyatri tanı yazmazsa hiçbir sorun olmaz. Psikiyatriye gidince tanı yazmadığından emin olun. Bazen kendine zarar verme intihar gibi şeyler yazabiliyorlar tanıya ve bu polis olmaya engel.

@feramuz38 Hocam ben geçtim vallahi mülakatları sorun olmadı. Ama unutmayın lütfen ilacı reçete ile alırsanız doktorlar görüyor. Medulla denilen bir sistemden bakıyorlar. İlacı reçete ile almazsanız ve psikiyatri tanı yazmazsa hiçbir sorun olmaz. Psikiyatriye gidince tanı yazmadığından emin olun. Bazen kendine zarar verme intihar gibi şeyler yazabiliyorlar tanıya ve bu polis olmaya engel.
Hocam bende büyük ihtimal depresyon ve anksiyete var. İlacı reçetesiz alırım ama doktora gittiğim gözükecek illaki. Tanı yazmaması nasıl oluyor? Ne demem lazım doktora? Ve doktor kabul eder mi?

@feramuz38 Hocam e nabızda gittiğinizin gözükmesi bir anlam ifade etmiyor. Önemli olan tanı ve aldığınız reçeteli ilaçlardır. Oradaki doktor sizin e nabızınıza bakmıyor medulla denilen sistemden son 10 yıl içersinide aldığınız reçeteli ilaçlara ve varsa psikiyatri tanısı sicilinizden ona bakıyor. Doktor konusunda bir şey demem doğru olmaz o sizinle doktor arasında olan bir şey.

Düzenleme: Arkadaşlar okulu kazandım. 1 Dönemi bitirdim ve maalesef devre kaybı oldum. Seneye kaldığım yerden 2. dönemden devam edebileceğim. Sebebi ise 2 yıl içerisinde psikiyatri geçmişi olmaması lazımmış. 2 yıl dolduktan sonra geri dönebiliyorsunuz. 1 Yıl içinde devlet dava açma hakkı tanıyor ve benim 9 ay sonra sürem dolduğu için seneye 2. dönemden devam etme hakkım var. Her işte bir hayır vardır demek ki 1 yıl daha beklemem gerekiyormuş.

Silseniz bile gözüküyormuş sistemde bana öyle söylendi ama yinede silmek isterseniz doktorunuzdan rica edin.

Çözüm
Düzenleme: Arkadaşlar okulu kazandım. 1 dönemi bitirdim ve maalesef devre kaybı oldum. Seneye kaldığım yerden 2. dönemden devam edebileceğim. Sebebi ise 2 yıl içerisinde psikiyatri geçmişi olmaması lazımmış. 2 yıl dolduktan sonra geri dönebiliyorsunuz. 1 yıl içinde devlet dava açma hakkı tanıyor ve benim 9 ay sonra sürem dolduğu için seneye 2. dönemden devam etme hakkım var. Her işte bir hayır vardır demek ki 1 yıl daha beklemem gerekiyormuş.

Silseniz bile gözüküyormuş sistemde bana öyle söylendi ama yine de silmek isterseniz doktorunuzdan rica edin.

Cebapladığınız için teşekkürler buz serptin yarama. Bir de sen KHO mu PMYO mu okudun bildiğim PMYO için süre sınırı var KHO ise dış kaynaktan mı alındınız?

Cebapladığınız için teşekkürler buz serptin yarama. Bir de sen KHO mu PMYO mu okudun bildiğim PMYO için süre sınırı var KHO ise dış kaynaktan mı alındınız?
Ben PMYO okudum. KHO bilmiyorum ama bu sene jandarma da artık polislik gibi oldu. Ama onun için ilaç süresi sanırsam 3 yıl içinde olmaması lazım.

Merhaba bu sene için değil ama önümüzdeki sene için pmyo düşünüyorum, en son 3 sene önce psikiyatriye gittim çok uzun süre gitmedim ama 4 ay falan yani 4 görüşme kadar sürdü. Herhangi bi tanı girilmemiş genel psikiyatrik muayene olarak girilmiş hepsi. Verdikleri ilaçları da kullanmadım doğru dürüst. Edevletten baktıgımda sicil kaydım da temiz çıkıyor (19 yaşındayım). Başvurumda herhangi bi engel teşkil eder mi?

Ben PMYO okudum. KHO bilmiyorum ama bu sene jandarma da artık polislik gibi oldu. Ama onun için ilaç süresi sanırsam 3 yıl içinde olmaması lazım.
Merhaba bu sene için değil ama önümüzdeki sene için pmyo düşünüyorum, en son 3 sene önce psikiyatriye gittim çok uzun süre gitmedim ama 4 ay falan yani 4 görüşme kadar sürdü. Herhangi bi tanı girilmemiş genel psikiyatrik muayene olarak girilmiş hepsi. Verdikleri ilaçları da kullanmadım doğru dürüst. Edevletten baktıgımda sicil kaydım da temiz çıkıyor (19 yaşındayım). Başvurumda herhangi bi engel teşkil eder mi?

Son düzenleme:
@Qoallaa İçin rahat olsun dostum. 3 sene önce gittiysen hiçbir problem olmaz. Sana 200 soruluk soru soracaklar ama haberin olsun. Tabii bu dediklerimi okulu kazandıktan sonra. Çünkü polislikte genel sağlık okulu kazandıktan sonra uygulanıyor saçma bir şekilde. Yani sen belki eğitimin 2. ayında genel sağlığa götürüleceksin.

@Qoallaa Benim arkadaşıma kişilik bozukluğu tanısı koyulmuştu o bile geçmişti. 2 sene geçtiği için üzerinden hiçbir sorun olmadı. Aynı şekilde başka bir arkadaşım da anksiyete tanısı vardı. Onun üzerinden 3 sene geçmişti o da geçti sağlıktan. Son olarak oda arkadaşlarımdan birinde 7 sene önce çok ağır psikiyatri geçmişi vardı. 200 Soru sordular o da o şekilde geçti. Yani önemli olan son 2 yıl içerisinde bir şey olmaması. Tabii deli raporun veya halüsinasyon görme gibi istisnaların yoksa raporunda onlar çünkü başka bir seviye direkt deli sınıfına girersin ayıptır söylemesi. Bizim okulda bir üst devre o yüzden elenmişti çocuk C dilimi çıktı. Halüsinasyon gördüğü oluyormuş. A dilimi geçer dilim demek sağlıklı. B dilimi geçemez ama tedavi olursa okula dönebilir ( benim dilimim B dilim idi 9 ay daha beklemek zorunda kaldım son 2 yıl içinde psikiyatri geçmişi olmayacak diye.) C dilimi geçemez dilim. D dilimi falanda olması lazımdı ama onları hatırlayamadım. C ve üstü olmadığın sürece sorun yok. Senin durumunda B dilimidir ama üzerinden 2 yıl geçtiği için sorun yok derslerine odaklan parkura hazırlan gerisine karışma.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı