Psikiyatri Sicili Pilotluğa Engel mi?

THY kabin memurluğu sürecinden yola çıkarak söylüyorum. Psikiyatrı muayenesi olanı bile elediler geçen sene. OKB vs. maalesef THY için söylüyorum şu anki şartlarda bırak pilotu, kabin memuru bile yapmıyorlar. Adamlar zaten en kaymak tabakayı cadet yapabilmek için uğraşıyor, o yüzden psikolojik rahatsızlığı olanları direkt eliyorlar.
Siz yine de sağlık şartnamesini inceleyin.

@painkiller Merhabalar. Ben pilotaj için mezuna kaldım bu yıl. 2 yıl önce birkaç aylığına Selectra isimli yeşil reçeteli ilacı kullanmıştım. Psikiyatri reçete etmişti tabii ki. İlaç raporunda tanılara yaygın anksiyete bozukluğu yazmış fakat böyle bir şeyim yok genel olarak. Sadece sınav sürecinde uykularımı düzene sokmak için kullanmıştım. Bir SGHM hastanesinde muayene olacağım yakın zamanda. Ama sizce bu ilacı kullanmam bu raporu almamda bir engel teşkil eder mi? Ya da işe alım süreçlerinde yurt dışı ya da yurt içi havacılık şirketlerinde çalışmamı engeller mi? THY bu süreçlerde çok dikkatli zaten onu biliyorum. Yurt dışında bir sıkıntı oluşturup oluşturmayacağını da merak ediyorum. Teşekkürler şimdiden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı