Psikiyatrinin verdiği ilacı kullanmalı mıyım?

Makaleler
1
Psikiyatriye düzenli kontrole gidiyorum. Düzenli kullandığım Redepra 45 diye bir ilaç var. Son görüşmemde doktor nasıl olduğumu sorunca ben de moralli hissetmediğimi söyledim ve sana antidepresan yazıyorum dedi Sulinex XR diye. Ben de şuan ki kullandığım ilaç zaten antidepresan değil mi dedim? Öyle ama Redepra ile hastaların çoğunda moral anlamında sonuç alamadık dedi. Kaç aydır düşünüyorum kullanmalı mıyım diye. Kullanan kişiler 1 gün bile atmayı bırakırsan beynin bilmem kaç volt elektrik yemiş gibi oluyor falan yazmış. Sizce ne yapmalıyım?

Psikiyatriye düzenli kontrole gidiyorum. Düzenli kullandığım Redepra 45 diye bir ilaç var. Son görüşmemde doktor nasıl olduğumu sorunca ben de moralli hissetmediğimi söyledim ve sana antidepresan yazıyorum dedi Sulinex XR diye. Ben de şuan ki kullandığım ilaç zaten antidepresan değil mi dedim? Öyle ama Redepra ile hastaların çoğunda moral anlamında sonuç alamadık dedi. Kaç aydır düşünüyorum kullanmalı mıyım diye. Kullanan kişiler 1 gün bile atmayı bırakırsan beynin bilmem kaç volt elektrik yemiş gibi oluyor falan yazmış. Sizce ne yapmalıyım?
Dalga geçiyorlar hocam bizimle. Aynı grup antidepresanın farklı isimle ticarileştirilmiş halini size tabiri caizse "kakalayıp" plasebodan hallice bir dönüşüm yaşamanızı bekliyorlar. Zaten size tanı konurken kanınıza mı baktılar veya MR mı çektiler? Psikiyatrinin tahlili tetkiki yoktur. Karşısına geçip moralim bozuk dediğinizde antidepresan yazıp yollarlar. İnsan aklı ile dalga geçiliyor. Şimdi diyecekler ki e ama ilaçlar iyi geliyor. Kardeşim alkol de iyi gelir merak etme. Ama sorununu çözmez.

Dalga geçiyorlar hocam bizimle. Aynı grup antidepresanın farklı isimle ticarileştirilmiş halini size tabiri caizse "kakalayıp" plasebodan hallice bir dönüşüm yaşamanızı bekliyorlar. Zaten size tanı konurken kanınıza mı baktılar veya MR mı çektiler? Psikiyatrinin tahlili tetkiki yoktur. Karşısına geçip moralim bozuk dediğinizde antidepresan yazıp yollarlar. İnsan aklı ile dalga geçiliyor. Şimdi diyecekler ki e ama ilaçlar iyi geliyor. Kardeşim alkol de iyi gelir merak etme. Ama sorununu çözmez.
Aslında benim psikiyatriye gitme sebebim yemek yiyememdi. Geçen sene yazın ne olduysa iştahım bi anda kesildi. Ne yediysem anında çıkarıyordum. Su bile içemiyordum o derece kötüydüm. Doktor da sağolsun Redepra yazdı ve hem 15 kilo aldım ve iştahım da baya arttı.

Yeşil reçete grubunda ki ilaçlar yüksek risk taşırlar sadece. Doktor tavsiyesinde kullanılmalı ilaçlar bir süre. Baktınız iyi gelmiyor kendiniz bırakmayı deneyin.
Redepra yı yasaklardan yazdıramamıştım ve o süre boyunca mide bulantısından ölüyordum resmen. Midem boş olmasına rağmen öğürüyordum sürekli. Çok fenaydı. Bir anda bırakılmamalı kesinlikle.

Psikiyatrik ilaçları sakın kafanıza göre bırakmayın. Elektrik olan prize çivi sokmak kadar kötü bir düşünce bu.
Askerde bu şekilde ilacı biten askere şahit oldum. Görev yaptığım okulda bu tür ilaç alan öğrencilerin aileleri kafasına göre ilacı azaltıp kesmeye çalıştığında olanları da gördüm.
Tekrar uyarıyorum. Bu tür ilaçlar kafanıza göre azaltılmaz, bırakılmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı