Psikiyatriye gitmek memuriyeti engeller mi?

belirsizz

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Düsseldorf
Merhaba, OKB, sosyal anksiyete ve major depresyon belirtileriyle psikoloğa gidiyorum. Psikoloğa durumumu anlattığımda kendisinin tanı koyma yetkisinin olmadığını, tanıyı sadece psikiyatristlerin koyabileceğini söyledi. Ben ise net bir tanı koyulmasını artı olarak da OKB'nin ağır olduğunu düşünerek psikiyatristten de randevu almak istiyorum ancak hem ilaçlardan korkuyorum hem de memuriyete engel olma gibi birkaç bir şey gördüm internette. Şu anlık meslek olarak bir hedefim yok o yüzden korkuyorum. Askerlik, zabıtalık veya polislik düşünmüyorum ama belli olmaz. Bu durum ileride karşıma çıkar mı acaba?

Memuriyet harici bile önünüze çıkıyor hocam maalesef ki.

Hocam yurt dışında üniversite okuma durumum var. Bende OKB şüphesi için gittim. Düşük doz ssrı ileride vize ve kabul için engel oluşturur mu? Yapay zeka ve araştırlarıma göre böyle bir engel olmaz deniyor ama sizin de yorumunuzu merak ettim.

Belirttiğiniz rahatsızlıkların düşüneceğiniz mesleklere engel olup olmadığını düşünmek yerine, rahatsızlıklarınızı yenmeye odaklanmanız daha iyi bir seçim olmaz mı? Allah korusun, tedavisi olmayan rahatsızlıklardan müzdarip değilsiniz. Bakış açınızı değiştirmek adına söylüyorum.

Hocam yurt dışında üniversite okuma durumum var. Bende OKB şüphesi için gittim. Düşük doz ssrı ileride vize ve kabul için engel oluşturur mu? Yapay zeka ve araştırlarıma göre böyle bir engel olmaz deniyor ama sizin de yorumunuzu merak ettim.
Ehliyet alırken, özel sektörde bile işe girerken sorun oluyor ekstra önemler alınabiliyor. Yurt dışını bilmiyorum fakat cins birilerine denk gelirseniz bu konuyu deşeceklerdir.

Cok garip bir olay. Tedavi edildiyse ve belirtiler bittiyse neden bir şeylerin önüne geçiyor ki? Psikologdan devam o zaman.
Belirttiğiniz rahatsızlıkların düşüneceğiniz mesleklere engel olup olmadığını düşünmek yerine, rahatsızlıklarınızı yenmeye odaklanmanız daha iyi bir seçim olmaz mı? Allah korusun, tedavisi olmayan rahatsızlıklardan müzdarip değilsiniz. Bakış açınızı değiştirmek adına söylüyorum.
Kararsızım hocam. Zaten gelecek kaygım da var. Bir de yapacağım mesleğin önü böyle bir sebepten dolayı kesilirse daha kötü olurum diye düşünüyorum. Zaten yazın falan bu hallerimden iyi olacağımdan eminim. Bu sene muhtemelen hayatımın en kötüsü olarak kalacak. Depresyonla birleşmese o kadar ağır değil aslında rahatsızlıklarım.

Ehliyet alırken, özel sektörde bile işe girerken sorun oluyor ekstra önemler alınabiliyor. Yurt dışını bilmiyorum fakat cins birilerine denk gelirseniz bu konuyu deşeceklerdir.

İlaç başlamadım daha. Ağır OKB belki olabilir ama düşük doz ssrinin etkisi olur mu onu bilemedim. Ne önerirsiniz hocam? Psikiyatri doktoruma danışmalı mıyım?

İlaç başlamadım daha. Ağır OKB belki olabilir ama düşük doz ssrinin etkisi olur mu onu bilemedim. Ne önerirsiniz hocam? Psikiyatri doktoruma danışmalı mıyım?
Bu konuda bir şey öneremem hocam sizin hayatınız sizin kararınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı