İyi Sosyaller. Kendim icin değil ama bir arkadaşım için soruyorum. Psikoloğa gitmek gerçekten işe yarıyor mu? Kimisi diyor tamamen boş, parası için yapıyor, kimisi faydasını gördüm diyor. Kesin işe yarayacağından emin olmak istiyorum sadece. Biliyorum arkadaşımın durumuyla da alakalı işe yarayıp yaramayacağı ama işte... Arkadaşıma söyleyerek buna ikna edemem. Arkadaşın halihazirda ablası düzenli olarak psikoloğa gidiyor bazen aile bireyleriyle de konuşuyor. Ve ben psikologla önceden iletişime geçsem bir şekilde ne arkadaşımın ne ailesinin haberi olmadan ablasını getirdikleri sırada konuşmalarını istesem kabul eder mi?
Arkadaşımın durumu gerçekten kötü ve son iki haftadır daha da kötüye gidiyor. En yakın dostu olmama rağmen hiçbir şey yapamamak da beni kötü hissettiriyor. Benim bu halde olduğumu bilse yine kendisini suçlayacak sonra daha kötü olacak bu sebeple duygularımı gizleyip hep yüzüne gülmeye çalışıyorum ama bu da beni çok yoruyor artık. Kendi başıma bir şey yapamayacağıma karar verip profesyonel destek aldırmaya karar verdim. Ama arkadaşım kesinlikle bunu istersem yapmayacak ve ailesini de karıştıramıyorum. Ailesi de aşırı sorun.
Arkadaşımın durumu gerçekten kötü ve son iki haftadır daha da kötüye gidiyor. En yakın dostu olmama rağmen hiçbir şey yapamamak da beni kötü hissettiriyor. Benim bu halde olduğumu bilse yine kendisini suçlayacak sonra daha kötü olacak bu sebeple duygularımı gizleyip hep yüzüne gülmeye çalışıyorum ama bu da beni çok yoruyor artık. Kendi başıma bir şey yapamayacağıma karar verip profesyonel destek aldırmaya karar verdim. Ama arkadaşım kesinlikle bunu istersem yapmayacak ve ailesini de karıştıramıyorum. Ailesi de aşırı sorun.