Psikolojik takıntılar nasıl geçer?

Emir Usta

Hectopat
Daha fazla  
Bunu okuyanlardan ricam yardım etmeleridir. Normalde hiç olmayan şeyler olmaya başladı. 2 ya da 3 aydır bu takıntıyla savaşmak istiyorum ama her yalnız kaldığımda düşünmekten deli oluyorum. İnsanlarla samimi bir ortamda şakalaşıyoruz ve karşıdaki el kol şakası yapıyor veya sözlü olarak bir şey söylüyor ve o an gülüyorum hiç umurumda olmuyor. Daha sonra eve geliyorum ve yalnız kalınca düşünmeye başlıyorum. Bana saygısızlık yaptı neden ağzının payını vermedim. Bana üstünlük kurmaya mı çalıştı? Keşke orada onunla tartışsaydım gibisinden düşünceler beynimin içini yiyor. Bir çözüm bulun rica ediyorum.

Çok düşünmemek lazım psikolojik takıntı edinmeyeceksin, bende psikolojik olarak evden çıktığımda kapıyı kilitlemiş miyim diye asansöre tekrar binip bakıyorum. Bazı şeyler insana kafayı yedirtiyor. En iyisi çok takmicaksın kendine yazık.

Günlük tutma alışkanlığı edinmeni tavsiye ederim. Şimdi böyle deyince çok alakasız gibi gelebilir ama kendi duygu-durumunu anlık olarak kaydetmene yarayacak bir aktivitedir. Gerek psikolojik destek alırken gerek ise kendin bazı çözümlemeler yaparken tablonun tamamını görmene yarar. Derler ya, "bir sorunu tanımadan onu çözemezsin" diye.

Kafanı meşgul edeceğin şeylerle uğraşman güzel olur. Hem akli hem fiziki yorgunluğun olursa bu düşüncelerden uzaklaşırsın gibime geliyor.
Geçen haftalarim çok yoğundu zaten hocam. Spor salonu , okul , iş , arkadaşlarla vakit derken anca oturacak zamanım oluyordu ama bu başka şuan işten çıktım okul ve spor var sadece

Hayatımda hiç yazmadım. Yaşadığım herşeyi tüm detayına kadar mı yazmalıyım yoksa üstü kapalı şekilde mi

Hayatında biri var mı?
İstesemde olmuyor. Son 1 ayda bir kaç kıza mesaj attım ama hiçbiri geri dönüş yapmıyor.

Obsesif kompulsif bozukluk diyecektim ama farklıymış.
Kafanı başka şeylerle meşgul edebilirsin, samimi ortamda yapıldıysa çok da düşünmemen gerek ama ben de samimi ortamlarda ya arkadaşımı kıracak bir şey söylediysem diyorum.

Hocam bende kilitlediğimi bildiğim halde ya yanlış tarafa doğru anahtarı çevirdiysem diye endişe ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…