PSP hala alınır mı?

Hocam arkadaşımın PSP'sini kırdığımdan bana daha kolay geldi ama tavsiyeniz için sağ olun.
Hocam eğer PSP alıcak iseniz son birşey söylemek isterim, street modelinde wifi adaptörü yok. PSP'de wifi ne işe yarıyor der iseniz PSP kırarken "wpa2psp" adlı bir plugin kurarsanız PSP ile internet sitelerine girebiliyor hatta online multiplayer oynayabiliyorsunuz.

Öyle çok ahım şahım önemli birşey değil fakat belirtmek istedim. Onun dışında street modeli zaten çok beğenilmiyor. Eğer iyi durumda başka bir PSP modeli bulabilirseniz onu almanızı öneririm.

Hocam eğer PSP alacak iseniz son bir şey söylemek isterim, street modelinde Wi-Fi adaptörü yok. PSP'de Wi-Fi ne işe yarıyor der iseniz PSP kırarken "WPA2PSP" adlı bir plugin kurarsanız PSP ile internet sitelerine girebiliyor hatta Online multiplayer oynayabiliyorsunuz.

Öyle çok ahım şahım önemli bir şey değil fakat belirtmek istedim. Onun dışında street modeli zaten çok beğenilmiyor. Eğer iyi durumda başka bir PSP modeli bulabilirseniz onu almanızı öneririm.

Hocam PS4 var zaten Online oyun oradan oynarim sadece PS2 oyunlarını oynamak ve cihaz kırmayı öğrenmek amacım.

He tabii niye PS4'ü kırmıyorum Online oyun oynamak için. Ama yine de sağ olun hocam.

Hocam maksadım PS2 oyunlarını yanımda oynamak ve cracklemek.

PS2 oyunları ve PSP arasındaki bağlantıyı tam olarak anlayamadım. Bundan bağımsız olarak PSP alınır mı? Sorusuna cevap vermek gerekirse hayır PSP bu dönemde artık alınmaz.
Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi en yenisi bile 16 yaşında bir cihaz. Yaşının getireceği sıkıntıların yanında alışkanlıkların getireceği bir sıkıntı da var. İlki ekran ve çözünürlük. PSP gerçekten günümüz koşullarında insanın göz zevkini bozacak kadar kötü bir ekrana sahip.
PPSSPP emülatör kesinlikle yeterli olacaktır, günümüzün bütün telefonları kaldırabilecek seviyede bu emülatörü. Şu anda çöp alınmaz dediğimiz telefon bile 4X render ile(1080p çözünürlük) bütün PSP oyunlarını oynatır. Ha yok benim 240p fantezim var diyorsan orası ayrı.
Bir cihaz kırma işlemini hobi olarak yapmak istediğini varsayıyorum. Ucuz ikinci el bir telefon alıp onu kendi istediğin şekilde modlayarak kendine güzel retro handheld yapabilirsin diye tahmin ediyorum. Yanına bir de bsp D3 gibi bir teleskopik kontrolcü alırsan tadından yenmez.

Öncelikle belirtmek isterim ki “alınmaz” ya da “emülatör kur dilediğin gibi oyna” diyen tüm arkadaşlara, fikirlerine saygım var. Fakat bence alınabilir hatta istiyorsanız almalısınız hocam. Sebebine gelecek olursam da emülatörle oynamak ve cihazı birebir görerek, dokunarak oynamak zamanın getirdiklerini ve götürdüklerini görüp oyunları o eski fakat güzel halleriyle deneyimlemek bir başka oluyor.

Öncelikle belirtmek isterim ki “alınmaz” ya da “emülatör kur dilediğin gibi oyna” diyen tüm arkadaşlara, fikirlerine saygım var. Fakat bence alınabilir hatta istiyorsanız almalısınız hocam. Sebebine gelecek olursam da emülatörle oynamak ve cihazı birebir görerek, dokunarak oynamak zamanın getirdiklerini ve götürdüklerini görüp oyunları o eski fakat güzel halleriyle deneyimlemek bir başka oluyor.

Hocam ucuz bir cihaz değil, tonla kronik sıkıntısı var ve sağlamları(hani kısmen sağlamları) 3000 liradan başlıyor. Böyle her özelliği çalışsın tüm aksesuarları tam olsun derseniz fiyatları 4.5-5k gibi fiyatlardan başlıyor. Oynanır denebilecek çoğu oyunu oynadım günümüzde kanser etmeden oynanabilecek 20 oyunu ancak var PSP'nin. Bu cihazı alacak olan birisi günümüzün el konsollarından birisi olmadığına dikkat etmesi gerekiyor ki şu andaki popülerliği ve fiyatlarının bu kadar artmasının nedeni de ROG Ally, Legion GO vb. konsolların kısacası el konsollarının tekrar piyasada popülerlik kazanmış olması.

Bunlar dışında konu sahibi arkadaş taşınabilir PS2 yapmaktan bahsetmiş cihazı ama benim bildiğim PSP'nin öyle bir yeteneği yok. Hani konsolu kırdıktan sonra da yok. GBA, N64 ve birkaç eski konsolun oyunlarını emüle edebiliyor ama tahmin edersiniz ki onlar için de bu cihaza tekrardan gerek yok.

Bu konum biraz eski kaçıyor D3'ü ilk aldığım zamanlar açmıştım ondan önce 7007F kullanıyordum. Şimdi bsp D8-D11 vs. derken birçok kontrolcü deneme fırsatım da oldu. Konunun alt kısımlarında birkaç fotoğraf eklemiştim. Yine konu sahibi arkadaşa yardımcı olacaktır.

Hocam ucuz bir cihaz değil, tonla kronik sıkıntısı var ve sağlamları(hani kısmen sağlamları) 3000 liradan başlıyor. Böyle her özelliği çalışsın tüm aksesuarları tam olsun derseniz fiyatları 4.5-5k gibi fiyatlardan başlıyor. Oynanır denebilecek çoğu oyunu oynadım günümüzde kanser etmeden oynanabilecek 20 oyunu ancak var PSP'nin. Bu cihazı alacak olan birisi günümüzün el konsollarından birisi olmadığına dikkat etmesi gerekiyor ki şu andaki popülerliği ve fiyatlarının bu kadar artmasının nedeni de ROG Ally, Legion GO vb. konsolların kısacası el konsollarının tekrar piyasada popülerlik kazanmış olması.

Bunlar dışında konu sahibi arkadaş taşınabilir PS2 yapmaktan bahsetmiş cihazı ama benim bildiğim PSP'nin öyle bir yeteneği yok. Hani konsolu kırdıktan sonra da yok. GBA, N64 ve birkaç eski konsolun oyunlarını emüle edebiliyor ama tahmin edersiniz ki onlar için de bu cihaza tekrardan gerek yok.

Bu konum biraz eski kaçıyor D3'ü ilk aldığım zamanlar açmıştım ondan önce 7007F kullanıyordum. Şimdi bsp D8-D11 vs. derken birçok kontrolcü deneme fırsatım da oldu. Konunun alt kısımlarında birkaç fotoğraf eklemiştim. Yine konu sahibi arkadaşa yardımcı olacaktır.

Arkadaşın PS2 yapmaktan kastının birçok PS2 oyunun PSP'ye portlanmış olması diye düşünüyorum hocam ben. Zira dediğiniz gibi PSP PS2'yi emüle edebilecek güçte bir cihaz değil, NES-snes-GB-GBA ve belki N64'ü emüle edebilir, N64'ten emin değilim çünkü PS2 bile N64'ü emüle edemiyor desem yeridir. Fiyat konusuna gelecek olursam da benim için bu tür cihazlarda cihazın temiz olması fiyatından çok daha önemli. Her malın bir satıcısı bir de alıcısı var elbette, herkes kendine uyan bütçede hareket ediyor neticede. Arkadaşı zorlamayacak bir fiyatsa bahsi geçen fiyatlar, cihazın “klasik” kategorisine gireceğini de düşünersek hâlâ alınabilir olduğu kanısındayım ancak cihazın ne olduğunu, neler yapabilir neler yapamaz olduğunu bilerek alınması tarafındayım. Kendimden örnekle devam edecek olursam tam şu anda karşımda PS5 yatıyor, PS2 üzerinden NES emülatörü ile Batman - the video game oynamaktayım fakat “ah bee bunu bir de direkt orijinal NES konsolu ve kontrolcüsüyle kaset takıp çıkartacak oynamak vardı” diyorum. Not: Yaş 30'u devirdi, atariyle açtık gözümüzü, eskiye duyulan özlem de var tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı