PSU cam sigorta yerine ne kullanılabilir?

  • Konuyu başlatan MY7
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 5B

MY7

Hectopat
Katılım
8 Şubat 2021
Mesajlar
78
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elimde FSB marka 500W iyi bir PSU var. Sigorta yok. Yasaktan dolayı alamıyorum. Geçici olarak ne bağlayabilirim? Direnç olur mu? Yanık cam sigortalar var. Birine tel sarsam? Anlayan arkadaşlar cevap versin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tel sarmadan önce sigortanın ne için bozulduğunu bulmanız lazim. Sigorta durduk yere nedensiz bozulmaz kısa devre varsa daha fazla zarar görebilirsiniz.
 
Eminseniz geçici olarak tel yapabilirsiniz. Ama yüksek amper cekildigi veya kısa devre olunca olabilmek riskleri göze alırsanız.
 
Eski adı ile taş sigorta yeni Adı ile seramik sigorta , atma amperi yazar üstün de bir altı bir üstü çalışır , cam direc teli için de seramik dışında . tel sarmak geçici bir çözüm olabilir ama kalıcı değil .
 
Teşekkürler dün bir de başka bir PSU vardı onu yapacağım diye elimde sigorta kalmadı en son ona tel sardım ve güç mosfetlerini patlattım sorunu bulamadım. Sağlam PSU'ma tel sarsam oyun falan oynarken sıkıntı çıkarır diyorsunuz demi şimdi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapıp veya yapmamak size kalmış. Tel sarma olayını tavsiye etmiyorum. Yalnızca sistem çalışır. Koruma olmaz. Dediğim gibi karar sizin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı